Web Analytics Made Easy - Statcounter

واکنش تایوان به تهدید بمباران کارخانه تراشه‌سازی TSMC توسط امریکا

کارخانه تراشه سازی TSMC و امریکا و چین
بزرگترین کارخانه تراشه‌سازی دنیا از سوی امریکا و چین تهدید می‌شود

چکیده خبر

تعدادی از مقامات کنگره امریکا تهدید کردند که در صورت حمله چین به تایوان، تنها ویرانه‌ای از TSMC به دست چین خواهد افتاد. هرچند نابود کردن کارخانه‌های TSMC احتمالاً پلن اول ایالات متحده نخواهد بود، اما وزارت دفاع تایوان در واکنشی قاطع اعلام کرد که در برابر هر کشوری که بخواهد به TSMC آسیب برساند، از خود دفاع خواهد کرد.

وزیر دفاع تایوان، چیو کو-چنگ اعلام کرد که ارتش کشورش از خود در برابر هر کسی که بخواهد تأسیسات صنعتی آن را بمباران کند، دفاع خواهد کرد، به این معنی که ایالات متحده نیز از این قاعده مستثنی نیست.

چین این کشور خودگردان را یک استان سرکش می‌داند و بارها جاه‌طلبی خود برای الحاق تایوان را ابراز کرده است. در صورت حمله تایوان، به عنوان رهبر جهانی ساخت ترانزیستور و تراشه‌های کامپیوتری، هرگونه حمله به TSMC شوک بزرگی به اقتصاد جهان وارد خواهد کرد.

ست مولتون، نماینده دموکرات کنگره آمریکا گفت که امریکا باید به چین بفهماند که در صورت حمله چین، TSMC نابود خواهد شد. پیش از این رابرت اوبراین، مشاور سابق امنیت ملی امریکا، هشدار داده بود در صورتی که چین بر TSMC تسلط یابد، اقتصاد جهان را کنترل خواهد کرد.

چیو در پاسخ به سؤالات مطبوعاتی درباره اظهارات مولتون گفت که ارتش تایوان هیچ تلاشی برای بمباران این کشور را حتی برای اقدامات دفاعی تحمل نخواهد کرد. میشل فلورنوی معاون وزیر سابق سیاست دفاعی ایالات متحده نیز با مولتون مخالفت کرد و گفت که از دست دادن TSMC باعث ایجاد حفره 2 تریلیون دلاری در اقتصاد جهانی و توقف تولید در سراسر جهان می‌شود. تایوان قبلاً خاطرنشان کرده بود که چنین اقداماتی برای جلوگیری از تصرف TSMC توسط چین اصلاً ضرورتی ندارد. سال گذشته، چن مینگ تونگ، مدیر کل دفتر امنیت ملی تایوان گفت که امکانات این شرکت به شدت به منابع سایر کشورها متکی است. به عنوان مثال، اگر امریکا دسترسی به تجهیزات لیتوگرافی ASML را قطع کند، تأسیسات TSMC تحت کنترل چین بی‌فایده خواهد بود.