Web Analytics Made Easy - Statcounter

شباهت ها و تفاوت مینی پی سی و تین کلاینت در چیست؟

انتخاب یک کامپیوتر ایده آل با توجه به گستردگی و تنوع آن ها ممکن است کار شما را کمی سخت کند. در این مقاله با دو مورد از کامپیوترهایی آشنا می شوید که می توانند جایگزین کیس و کامپیوترهای بزرگ شوند. تین کلاینت و کامپیوتر کوچک (مینی پی سی)، این دو کامپیوتر هستند که درصد بالایی از رضایت کاربران را کسب کرده اند. اگرچه هر دوی این سیستم ها ابعاد کوچکی داشته و یکی شناخته می شوند. اگر می خواهید بدانید تین کلاینت چیست و چه تفاوتی با مینی پی سی دارد، تا پایان این مقاله همراه باشید.

تفاوت مینی پی سی و تین کلاینت

تین کلاینت چیست؟

تین کلاینت نوعی کامپیوتر است که ابعاد و وزن کوچکی دارد و در مقابسه با کامپیوترهای شخصی و حتی لپتاپ، فضای کمتری را اشغال می کند. این کامیپوتر مبتنی بر سرور است که دارای توانایی عملکرد مستقل هم می‌باشد. تمرکز تولیدکنندگان این دستگاه بر موضوعاتی مثل وزن سبک و اندازه کوچک، بهبود امنیت و سرعت بالا بوده است. تین کلاینت برای استفاده در مراکر آموزشی، اداری و سازمانی کاربرد بسیاری خواهد داشت. پیش از خرید تین کلاینت، بررسی مزایا و معایب آن، بسیار ضروری است. در ادامه برخی از این موارد را بررسی می کنیم:

مزایای تین کلاینت

  • دارای اندازه ای بسیار کوچک و قابل نصب در پشت مانیتور و زیر میز
  • امکان فعالیت بصورت 24 ساعته و هر روز هفته
  • سرعت و کارایی بالا (استفاده از SSD)
  • دارای کارت گرافیک پیش فرض
  • عمر مفید بسیار بالا
  • مصرف برق کم
تین کلاینت

معایب تین کلاینت‌ها

  • وابسته به سرور
  • نیاز به مهارت بالا در نصب و نگهداری
  • دارای محدودیت در استفاده از برنامه های خارجی

مینی پی سی چیست؟

مینی پی سی یا همان کامپیوتر کوچک که با عنوان کامپیوتر شخصی نیز شناخته می شود، همانند تین کلاینت، در ابعاد کوچک طراحی شده است. این کامپیوتر از لحاظ کاربری مشابه پی سی و لپتاپ است و کاربری آن به موارد خاصی محدود نمی شود. البته می توان گفت برخی از معایب و مشکلات کامپیوترهای کوچک در مدل های جدید آن حذف شده و ارتقا یافته است. در نتیجه توانایی آن در پردازش بیشتر شده و کاربرد آن نیز گسترش یافته است. سایر خصوصیات مهم این دستگاه شامل موارد زیر است.

مزایای مینی پی سی

  • اندازه کوچک و قدرت پردازشی بالا
  • مصرف انرژی بسیار کم
  • قیمت مناسب
  • قابلیت اتصال به اینترنت و سایر دستگاه‌ها
  • بدون نیاز به هزینه بالا در تعمیر و نگهداری
  • فاقد قطعه فن
  • پشتیبانی از سیستم عامل‌های لینوکس، یونیکس و مایکروسافت

معایب مینی کامپیوترها

  • محدودیت در قابلیت ارتقا
  • محدودیت در پردازش‌های سنگین (در مدل های قدیمی)
  • مشکل حرارتی ( در صورت استفاده بلند مدت)
  • نصب و راه اندازی مینی پی سی کمی دشوار است

چه کسانی باید تین کلاینت و مینی پی سی خریداری کنند؟

پیش از بررسی شباهت ها و تفاوت مینی پی سی و تین کلاینت، ابتدا باید بدانید چه افرادی می توانند این مدل کامپیوترها را خریداری کنند. بطور کلی هم تین کلاینت و هم مینی پی سی قابلیت استفاده شخصی دارند و برای شرکت ها نیز کاربردی هستند. حتی مینی پی سی تنوع بالایی داشته و برای گیمنیگ نیز مناسب می باشد. اما این قابلیت مهم تین کلاینت ها که حرارت بسیار کمتری تولید می کنند این نوع کامپیوتر ها برای محیط های کاری و صنعتی گرم، کاربردی تر می کند.

تین کلاینت

شباهت های مینی پی سی و تین کلاینت

شباهت های مینی سی پی و تین کلاینت باعث شده برخی از افراد تین کلاینت را نوعی مینی پی سی یا همان کامپیوتر کوچک بدانند. بهتر است پیش از بررسی تفاوت های این مدل کامپیوتر، گریزی به شباهت های آن بزنیم. کامپیوترهای تین کلاینت و مینی پی سی، در ابعاد کوچکی طراحی شده است به نحوی که حمل آن بسیار آسان بوده و قابلیت نصب در فضای کوچکی را دارند.

یکی دیگر از ویژگی های این دو مدل کامپیوتر، مصرف برق بسیار کم آن ها است و یا هردو دارای کاربردهای گسترده و عمر مفیدی هستند که با توجه به این موضوع قیمت آنها بسیار بصرفه خواهد بود. مدل های مختلف تین کلاینت و مینی پی سی بسیار زیاد هستند که تقریبا با هر هدفی می توان از آن ها استفاده کرد. همچنین برندهای معتبری مانند ایسوس، اچ پی و اینتل نسب به تولید این دو کامپیوتر اقدام کرده اند.

10 تفاوت مهم در تین کلاینت و مینی پی سی

تین کلاینت و مینی پی سی بجز این که هر دو در ابعاد کوچکی طراحی شده و قیمت مناسبی دارند، تفاوت هایی دارند که پیش از تصمیم گیری برای خرید باید حتما به آن ها توجه کرد. البته هر دوی این ها طرفداران زیادی داشته و جزو کامپیوترهای شناخته شده هستند. اما در ادامه به بررسی مهم ترین تفاوت های مینی پی سی و تین کلاینت می پردازیم.

  1. تفاوت در قدرت سخت افزاری: تین کلاینت دارای سی پی یو، هارد و رم نسبتا ضعیفی است و همین موضوع باعث وابسته بودن آن به سرور مرکزی می شود. در صورتی که مینی پی سی با توجه به مدل دارای هارد و رم قوی تر است.
  2. ماندگاری و عمر مفید بالا: تین کلاینت‌ها دارای عمر بالاتری نسبت به مینی کامپیوترها هستند چرا که فاقد هرگونه قطعه مکانیکی در داخل خود هستند و یک تین کلاینت با کیفیت بالا دوام بیشتری نسبت به مینی پی سی خواهد داشت.
  3. مصرف انرژی و برق: همانطور که گفته شد هر دوی این مدل کامپیوترها، مصرف برق بسیار کمی دارند. اما اگر این موضوع برای شما اهمیت دارد باید تین کلاینت تهیه کنید. چرا که این کامپیوتر نسبت به مینی سی پی مصرف انرژی کمتری دارد.
  4. سرعت: وابسته به مدل و برند سازنده دستگاه، بعضی از تین کلاینت‌ها نسبت به مینی پی سی سرعت بالاتری را ارائه می‌ کنند.
  5. توان پردازشی: مدل های حرفه ای و نیمه حرفه ای مینی سی پی، توان بالاتری در پردازش های سنگین دارند و نسبت به تین کلاینت در این زمینه بهتر عمل می کنند.
  6. ایمنی: اکثر تین کلاینت‌ها نسبت به سایر دستگاه‌ها از جمله مینی پی سی و پی سی دارای امنیت و ایمنی بیشتری در برابر سرقت اطلاعات، ویروسی شدن و بدافزارها هستند. به همین دلیل بسیاری از مشاغل مثل سازمان‌ها و ادارات آن‌ها را نسبت به دیگر گزینه‌ها ترجیح می‌دهند.
  7. تنوع در مدل و مصرف: کاربرد اصلی تین ملاینت در اداره، سازمان، آژانس، مدارس، دانشگاه، دوربین‌های مدار بسته و بعضی از مصارف شخصی و روزمره مثل تماشای فیلم است. در حالیکه مدل های مینی پی سی متنوع تر بوده و از برای گیمینگ، برنامه نویسی و کارهای گرافیکی نیز مناسب است.
  8. تفاوت در ابعاد: شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید، برخی از مدل های تین کلاینت از نظر ابعاد نیز از مینی پی سی کوچک تر هستند. این مدل ها برای رباتیک بسیار کاربردی است.
  9. تفاوت در میزان حساسیت: مینی کامپیوتر ها حساس به ضربه نیستند و اگر ضربه ای به آنها وارد شود در کارکرد آنها اختلالی بوجود نخواهد آمد اما مینی کامپیوترها به دلیل وجود قطعات مکانیکی در آنها به ضربه حساس هستند.
  10. مدیریت و کنترل کاربران: همانطور که اشاره شد، تین کلاینت ها قابلیت کنترل کاربران را از طریق سرور امکان پذیر کرده است. زمانی که تمام پردازش‌ها از طریق سرور مرکزی است، کاربران نمی‌توانند دانلود و نصب نرم‌افزار‌های گوناگون را به دلخواه و جداگانه انجام دهند. به این معنا که حتی سیستم عامل وابسته به سرور است و تنها موارد محدودی را اجرا می‌کند. این ویژگی خصوصیتی است که در مینی کامپیوترها وجود ندارد. مدل‌های مینی مثل تمام کامپیوترهای شخصی قبلی به‌صورت مستقل و با سیستم عامل خود امور را پردازش می‌کنند، پس مدیریت پذیری کاربران با آن کمتر است.
تفاوت مینی پی سی و تین کلاینت

خرید تین کلاینت یا مینی پی سی ؛ کدام یک بهتر است؟

تا این قسمت از مقاله به خوبی با تین کلاینت و مینی سی پی آشنا شدیم و حتی به بررسی شباهت ها و تفاوت های آن ها پرداختیم. بطور کلی نمی توان نتیجه گرفت هر کدام از مدل های تین کلاینت و مینی سی پی بر یکدیگر ارجحیت دارند، چرا که هر کدام کاربرد های متفاوتی دارند. سلیقه شخصی، اولویت و هدف، نیاز و بودجه شما مشخص می کند چه مدل کامپیوتری باید خریداری کنید. با انتخاب درست مدل و برند دستگاه، از عملکرد و توانایی آن مطمئن خواهید شد.

تین کلاینت برای افرادی که نیاز به یک کامیپوتر کوچک برای استفاده روزمره دارند یا اداره ها و آموزشگاه ها، انتخاب بهتری است. در مقابل نیز گیمرهای حرفه ای و افرادی که قدرت پردازش بالای سیستم برای آن ها مهم است باید مینی پی سی خریداری کنند. چراکه در برخی از مدل های تین کلاینت امکان تعویض مادر بورد و پردازنده وجود ندارد.

شناخت تفاوت های تین کلاینت و مینی کامپیوتر به هر فرد کمک می کند با توجه به خصوصیات و سلیقه شخصی خود از میان این دو دستگاه این مدل را انتخاب کند. با وجود اینکه هردوی آن ها از بهترین محصولات هستند و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند، ممکن است تنها یکی از آن ها بهترین تجربه کاربری را برای شما داشته باشد. پس توصیه می شود به تمام نکات گفته شده توجه کرده و تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید.