Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوالکام اتصال ماهواره‌ای پیشرفته را به گوشی‌های اندرویدی می‌آورد

تراشه‌های پیشرفته اسنپدراگون به زودی به قابلیت ارتباطات ماهواره‌ای پیشرفته‌تر از قبیل پیامک مجهز خواهند شد.
تراشه‌های پیشرفته اسنپدراگون به زودی به قابلیت ارتباطات ماهواره‌ای پیشرفته‌تر از قبیل پیامک مجهز خواهند شد.

به‌روزرسانی ۱۴۰۲/۰۸/۲۰: کوالکام پروژه اتصال ماهواره‌ای اسنپدراگون را متوقف کرده است.

کوالکام با ایریدیوم همکاری کرده است تا اتصالات ماهواره‌ای را به تراشه‌های اسنپدراگون 8 نسل 2 اضافه کند. Snapdragon Connect نام قراردادی است که تلاش می‌کند محصولی برای اتصالات سریع و بی‌سیم در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهد. اکنون کوالکام در این زمینه به همکاری شرکت‌های فضایی دست یافته است.

ارتباطات ماهواره‌ای اندروید پیشرفته‌تر از آیفون خواهد بود

ما در مورد اتصالات واقعی و کاربردی صحبت می‌کنیم، نه فقط یک ویژگی اضطراری که مانند آیفون ۱۴ برای تماس‌های اورژانسی (SOS) استفاده شود.

تا زمان ساخت گوشی‌ها قابلیت‌های دقیق این فناوری مشخص نمی‌شود، زیرا سازندگان گوشی‌های اندرویدی خودشان تصمیم می‌گیرند که چه میزان از فناوری ماهواره‌ای استفاده کنند، اما کوالکام و ایریدیوم جزئیات کارهایی که می تواند انجام شود را ارائه داده‌اند.

دانستن آنچه ایریدیوم دقیقا انجام می‌دهد به درک همه چیز کمک می‌کند. ایریدیوم شرکتی است که ماهواره‌ها را در مدار پایینی زمین قرار می‌دهد تا بتوان از آن‌ها برای ارتباطات دو طرفه استاندارد استفاده کرد. یعنی تا زمانی که آنتن‌دهی مناسبی از فضا وجود داشته باشد، می‌توانید از ارتباطات ماهواره‌ای گوشی همراه خود برای تماس و یا پیامک با افراد دیگری در هر مکان دیگری استفاده کنید.

فناوری اسنپدراگون ماهواره‌ای - Snapdragon Satellite

قیمت سخت‌افزار به‌کاررفته در تراشه‌های کوالکام مقرون‌به‌صرفه‌تر از اپل خواهد بود

ایریدیوم با کوالکام همکاری کرده است تا قابلیت تماس و پیام‌رسانی را در تراشه‌های اسنپدراگون به عنوان بخشی از برنامه Snapdragon Connect ایجاد کنند. این برای مصرف کنندگان بسیار بهتر از حالتی است که شرکتی مثل اپل گوشی‌ای بسازد که بتواند مستقیماً از خدمات ماهواره‌ای یا رله استفاده کند و بهای آن گران‌تر باشد.

استفاده از قابلیت ماهواره‌ای برای سازنده گوشی اختیاری است

این قابلیت در حال حاضر فقط در تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 است، اما انتظار می‌رود که آن را در تمام تراشه‌های اسنپدراگون پیشرفته آینده نیز مشاهده کنیم. بدین ترتیب اگر یک سازنده گوشی نخواهد از آن استفاده کند، به جز افزایش قیمت جزئی تراشه، هیچ هزینه‌ای دیگری برای مصرف‌کنندگان ندارد.

این فناوری محدودیتی برای کاربرانی که به آن نیاز ندارند، ایجاد نمی‌کند

اگر هم سازنده گوشی مثل سامسونگ بخواهد از آن استفاده کند، هنوز هم این قابلیت در صورت عدم نیاز کاربر، محدودیت خاصی در محصول ایجاد نمی‌کند. احتمالاً مقدار کمی از باتری را مصرف کند، اما به اندازه‌ای نیست که کسی متوجه آن شود و اساساً، فقط باعث می‌شود فضای داخل گوشی کمی بیشتر اشغال شود.

نحوه استفاده از پیامک ماهواره‌ای در گوشی‌های اندرویدی

نحوه استفاده از این فناوری هم ساده است: شما باید در محیطی باشید که بتوانید آسمان را ببینید. سپس متن پیام دلخواه خود را تایپ می‌کنید و گوشی را در جهت آسمان می‌گیرید تا پیام به ماهواره مخابره شود.

به همین راحتی می‌توانید به هر کسی پیامک ارسال کنید، زیرا ایریدیوم این فناوری را دارد که می‌تواند آنچه را که از طریق ماهواره ارسال می‌کنید دریافت کند و آن را به داده‌های تبدیل کند که می‌تواند مانند هر متن دیگری برای هر کسی که دستگاهی می‌تواند آن را دریافت کند، ارسال کند. احتمالاً نوعی راهنما وجود خواهد داشت که به شما کمک می‌کند گوشی را در بهترین جهت قرار دهید، اما طبق گفته سازندگان نیاز نیست مدت زیادی منتظر بمانید تا پیام ارسال شود.

پیام رسان ماهواره‌ای کوالکام اسنپدراگون

مشکلات پیام‌رسانی ماهواره‌ای نسبت به فناوری‌های رایج فعلی

اولین مسئله (و بزرگترین مشکل برای بسیاری از ما) قیمت گذاری تعرفه‌های این خدمات است و ما نمی دانیم که چگونه هیچ کدام از آن ها کار خواهد کرد. این چیزی نیست که کوالکام در آن دخیل باشد و دقیقاً به سازنده گوشی، شرکت ایریدیوم و بودجه شما بستگی دارد. سازنده تراشه فقط به آن توانایی انجام این کار را می‌دهد و در سایر مسائل نقشی نخواهد داشت.

انتظار می‌رود که ما بسته‌هایی برای تعداد مشخصی پیام با هزینه مثلاً 20 دلار در ماه، ببینیم. درست مانند هزینه‌هایی که قبلاً به اپراتور تلفن خود پرداخت می‌کردید. احتمالاً چندین بسته مختلف وجود خواهد داشت و انتظار می‌رود که بسته‌های هدیه زیادی را به عنوان امتیازی برای خرید یک گوشی گران قیمت ببینیم.

اشکال دیگر نیز این است که مطمئن باشید هرگز از اتصال ماهواره‌ای به عنوان تنها راه خود برای ارسال پیامک استفاده نخواهید کرد.

ارسال اس ام اس ماهواره‌ای با گوشی اندرویدی

در حال حاضر هر کس دیگری که از تلفن ماهواره‌ای استفاده کرده است، احتمالاً با ما موافق باشد. فاصله قابل توجهی بین زمانی که شما هر چیزی را ارسال می‌کنید و زمانی که طرف مقابل آن را دریافت می‌کند و بالعکس وجود دارد. شما نمی‌توانید این مشکل را با سخت‌افزار یا آنتن‌های خارجی حل کنید و در برخی موارد حتی تماس صوتی هم غیرممکن خواهد بود، بنابراین از اینکه فعلا در تراشه اسنپدراگون پوشش صوتی ارائه نمی‌شود، ناراحت نباشید.

قطعاً در ارتباطات ماهواره‌ای کیفیت پیام‌رسانی بهتر از تماس‌های تلفنی است، اما باید با موارد رایجی در اپلیکیشن‌های پیام‌رسان مانند دیدن عبارت «در حال تایپ…» برای طرف مقابل یا دریافت اعلان مبنی بر دیده شدن پیام شما، خداحافظی کنید زیرا این قابلیت‌ها در ارتباط ماهواره‌ای امکان‌پذیر نیست. شما متن را تایپ می‌کنید، برای ارسال به فضا گوشی را به سمت آسمان می‌گیرید، چند دقیقه صبر می‌کنید تا بتوانید برای بررسی پاسخ دوباره گوشی را به سمت آسمان نگه دارید. این نحوه دقیق عملکرد این تکنولوژی است که آن را نسبت به پیام‌رسانی زمینی دشوار می‌کند.