امروزه گام های بزرگی در توسعه صنعت UPS برداشته شده است. می توان گفت این پیشرفت ها همزمان با نیاز رو به رشد سازمان ها به مراکزداده Edge و میکرومراکزداده شده است. زیرا که موضوعات مهمی چون رایانش ابری، اینترنت اشیا، کاربردهای گسترده ابزارهای قابل حمل مانند موبایل، تبلت و … برای کاربریهای خود نیاز به شبکه های Edge دارند.
همچنین از طرف دیگر صنفهای متفاوتی چون انواع خرده فروشی، حمل و نقل، صنایع روشنایی و … نیازمندی بسیاری به مراکزداده Edge به منظور پایش کسب و کار خود دارند.
کوچک تر و پربازدهتر
اندازه فیزیکی UPS، چالشی است که در مرکزداده لبه ای بیشتر خود را نشان می دهد. سطح اشغالی UPS نباید آنقدر زیاد باشد که موجب محدودیت برای تجهیزات IT شود. اندازه UPS های جدید حداقل 25% کوچکتر از نسل های قبلی بوده و علاوه بر آن توان و وِیژگی های بالاتری نیز دارند. در UPSهای قدیمی می باید به میزان حداقل 60 الی 70 سانتیمتر از UPS تا دیوار فاصله وجود داشته باشد، ولی این میزان در UPSهای جدید چیزی در حدود 20 الی 25 سانتیمتر شده است. همچنین این UPSها دارای دسترسی کامل از جلو می باشند.
بازده انرژی UPSها نسل جدید به صورت کلی افزایش یافته است. علاوه بر این بهینهسازی در حالت های بهینه مصرف انرژی نیز بیش تر می شود. به طوری که بازده حداکثری 90 الی 94 درصد در نمونه گذشته به 99 درصد در نمونه جدید رسیده است.
ماژولاریتی
UPSهای مدرن به صورت ماژولار ساخته می شوند با اجزائی که به راحتی قابل جایگزین هستند این ماژولاریتی نه تنها مربوط به ماژول های برق هست بلکه تجهیزات دیگر مثل فنها، انواع سوئیچها و حتی بردهای اتصال را نیز دربرمیگیرد.
پیشرفتهای جدیدی که در رابطه بردهای اتصال در UPSهای جدید حاصل شده، کاربران را قادر می سازند تا با پایش از راه دور UPS را مدیریت کنند. به این معنی میباشد که کاربر با پایش از راه دور می تواند عملکرد UPS را بررسی کرده و از هشدارهای مربوطه مانند کمی شارژ باتری و اشکال در فنها و … آگاه شود. این امکانات برای یک مرکزداده لبهای بسیار مهم است.
باتریهای لیتیوم – یون و هزینه های مالکیتی پایین
امروزه کاربرد باتری های لیتیوم-یون در UPSها بیشتر و بیشتر شده است. همانطور که در مطالب گذشته بیان شده است این نوع باتری ها چندین امتیاز نسبت به باتری های اسید سرب دارند. میزان نگه داشتن شارژ در باتریهای لیتیوم – یون دو تا سه بار طولانی تر از اسیدهای سرب است و می تواند در دماهای بالاتری مورد مورد استفاده قرار گیرد. این موضوع برای صنایعی که محیط کاری آنها معمولاً دارای دمای بالاتری است بسیار مهم میباشد.
باتری های لیتیوم-یون دارای چرخه مصرف بیشتری نسبت به باتری های اسید سرب می باشد. همچنین زمان شارژ باتری های لیتیوم-یون بسیار کمتر از باتری های اسید سرب است به طور مثال برای یک UPS سه فاز با باتری اسید سرب نزدیک به 24 ساعت طول می کشد تا باتری ها از 10% تا 90% شارژ شود در حالی که برای باتریهای لیتیوم-یون این زمان 2 تا 4 ساعت است. این یک امتیاز بسیار بزرگ است که UPS برای این که کامل شارژ شود نیاز به زمان کمتری داشته باشد.
از دیگر مزایای باتری های لیتیوم-یون وزن کمتر و سطح اشغال کوچکتر می باشند. تمام این فاکتورها باعث کاهش هزینه مالکیت باتریهای لیتیوم-یون میشوند.