میوه انجیر جزو میوههای خوشمزه و پرفایده است، نه تنها طعمی شیرینش باعث پر مصرف شدن این میوه در بین خانوادههای ایرانی شده، باید قبول کنیم خاصیت درمانی بسیار زیادی داشته و حاوی آنتی اکسیدانهای فراوان و املاح معدنی است، نهال انجیر ویژگیهای خاصی داشته و امکان احداث باغ آن را کمی محدود تر کرده است.

باغ انجیر مختص مناطق گرمسیری بوده، معمولاً در مناطق سردسیری تنها میتوان تک درخت میوه انجیر را کاشت و هیچ کشاورزی ریسک احداث و راه اندازی باغ انجیر در مناطق سردسیری را ندارد، باغدارانی که زمین کشاورزی آنها در منطقه مساعدت قرار گرفته است و میخواهند باغ انجیر را تاسیس کند، یک سوال ذهن آنها را مشغول میکند: «نهال انجیر سیاه را خریداری کنیم یا نهال انجیر زرد؟»
فرق بین نهال انجیر زرد و نهال انجیر سیاه
چه فرقی بین نهال انجیر سیاه و نهال انجیر زرد وجود دارد، تفاوت بین نهال انجیر زرد و نهال انجیر سیاه چندان بارز و مستثنا از یکدیگر نیست، ولی در چند نکته خیلی کوتاه و جزئی باعث شده تا کشاورزان در انتخاب نهال انجیر دچار سردرگمی شوند، از جمله این تفاوت ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
● رنگ میوه انجیر
مشخص است مهمترین عامل تعیین کننده برای تفاوت بین میوه انجیر زرد و انجیر سیاه میشود رنگ پوست آنها است، طیف انجیرهایی که پوست بنفش، بادمجانی و آبی تیره دارند جزو انجیر سیاه قرار گرفته و انجیری که پوست آنها رنگ زرد و سبز دارند، جزو انجیر زرد می شناسند.
● زودرس بودن
انواع نهال انجیر سیاه تقریباً ۷ الی ۳۰ روز سریعتر از انجیر زرد رسیده و وارد بازار میشود، در واقع اولین انجیرهایی که شما میتوانید آنها را در بازار ببینید طیف انجیر سیاه است.
● هدف از کاشت نهال انجیر
در خرید نهال انجیر توجه داشته باشید، میوه انجیر سیاه معمولا برای تازه خوری مصرف میشود، ولی مهمترین دلیل کاشت نهال انجیر خشک کردن آن برای فروش در بازار آجیل و خشکبار است.
● تحمل سرما
طبق بررسیهای انجام شده نهال انجیر زرد به نسبت نهال انجیر سیاه میتواند بیشتر سرما و برودت هوا را تحمل کند ولی تا این حد نیست که بتوان آن را در مناطق سردسیری کاشت کرد.
● نورگریزی درخت انجیر
میزان نور گریزی درخت نهال انجیر سیاه خیلی کمتر از نورگیری انجیر نهال زرد است.
● میزان آنتی اکسیدان موجود در انجیر
بر اساس پژوهشها و آزمایشات فراوانی که شده مشخص است نهال انجیر سیاه به نسبت نهال انجیر زرد آنتی اکسیدانهای فراوانی دارد، وجود رنگ دانه ها در میوه انجیر سیاه باعث شده تا تاثیر ضد سرطانی انجیر سیاه را نسبت به انجیر زرد تا چند برابر افزایش دهد.
● تهیه شیره انجیر
برای تهیه شیره انجیر معمولاً چیه انجیر سیاه را به خاطر رنگ و طعم شیرینی که دارند انتخاب میکنند، ولی برای خشک کردن گزینه مناسب انجیر زرد است.
البته میزان ماندگاری میوه انجیر خیلی کم بوده، بنابراین از میوه انجیر بیشتر برای تولید انواع فراورده ها استفاده میکنند، مربای انجیر در بین خانوادههای ایرانی مصرف زیادی دارد،البته نباید شربت انجیر، شیره انجیر، سرکه انجیر را نیز فراموش کنیم،این محصولات به صورت سنتی در منزل و به صورت صنعتی در کارخانه های تولیدی تهیه و به بازار ارائه میشود.
خصوصیات نهال انجیر چیست؟
به عنوان یک کشاورز بهتر است قبل از خرید نهال انجیر و احداث باغ آن با خصوصیات و ویژگیهای بارز این درخت آشنا شوید، همچنین روش علمی کاشت و احداث باغ انجیر را یاد بگیرید، چون استفاده از علم نوین گیاه پزشکی و مهندسی کشاورزی باعث میشود، احداث باغ انجیر راحت تر بوده، همچنین هزینه کمتری برای نگهداری و مراقبت از درختان صرف شود، از همه مهمتر باردهی باغ انجیر در سال به صورت تضمینی بوده و سال آوری کمتری داشته باشد.

- با خرید نهال انجیر اصلاح شده از مراکز معتبر و نهالستانهای تولیدی از زودبازده بودن باغ خود مطمئن باشید، نهالهایی که به صورت تضمینی و به صورت اصلاح شده بر پایه قلمه در مراکز معتبر تکثیر شده باشد، دو یا سه سال پس از کاشت باروری آنها شروع میشود.
- برای اینکه طول عمر باغ انجیر طولانی تر باشد بهتر است نهال اصلاح شده انجیر را از مراکزی خریداری کنید که این محصول را با تضمین قیمت و تضمین کیفیت به شما ارائه میدهند، نهالهای قلمه ای حداقل ۷۰ الی ۹۰ سال عمر اقتصادی دارند، درحالیکه نهال بذری انجیر تنها ۵۰ سال عمر میکند.
- اکثر نهالهای بومی کشور ایران خود بارور هستند، ولی نهالهای وارداتی که غیر بومی بوده خود بارور نیستند، بنابراین هنگام خرید نهال انجیر حتماً این موضوع را مورد بررسی قرار دهید.
- از آنجایی که نهال انجیر به عنوان یک درخت گرمسیری شناخته شده، بنابراین نیاز آبی کمتری دارد، این درخت در ماه تنها به دو بار آبیاری عمیق احتیاج دارد، پس از آبیاری بیش از اندازه اجتناب کنید چون باعث پوسیدگی ریشه و طوقه آن خواهد بود.
- با توجه به ارتفاع متوسط انواع نهال انجیر، فاصله مناسب برای کاشت آنها ۴ متر است یعنی در یک هکتار شما ۶۰۰ اصله نهال انجیر را میتوانید جای دهید.
مراحل کاشت نهال انجیر در باغ
وقتی مطمئن شدید مکان شما برای راه اندازی باغ انجیر مناسب است، اولین قد خرید نهال انجیر سازگار و با کیفیت از مراکز معتبر است، با توجه به شیب زمین و تابش آفتاب فاصله بین درختان را مشخص کنید، فاصله مناسب در شرایط معمولی ۴ متر است، ولی گاها بر حسب تابش آفتاب و شیب زمین این فاصله کاهش و یا افزایش مییابد، با توجه به اینکه درخت انجیر نسبت به سرمای زمستان حساس است، بهترین گزینه برای کاشت نهال انجیر در محوطه و فضای باز باغ اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار است، تمامی اقدامات اولیه را به گونه ای انجام دهید تا باغ شما در این بازه زمانی آماده کاشتن درخت انجیر باشد.
عمق ۲ الی ۴ متر برای زهکشی خاک باغ خود در نظر بگیرید، به هنگام کاشت نهال انجیر مراقب باشید تا ریشههای آن به هیچ عنوان صدمه نبیند بعد از کاشت بلافاصله آبیاری را انجام دهید، ۲ الی ۳ سال اول نهال انجیر به آبیاری زیادی احتیاج دارد، ولی بعد از به بلوغ رسیدن شما میتوانید میزان آبیاری آن را کاهش دهید، روتین کوددهی، سمپاشی و هرس درخت انجیر مهم و حیاتی بوده و تاثیر زیادی بر روی طول عمر درخت انجیر و باردهی سالانه آن دارد.

کلام آخر
کشاورزانی که باغ آنها در مناطق گرمسیری قرار گرفته و شرایط ایده آل برای خرید نهال انجیر و احداث باغ آن را دارند بهتر است حتماً سرمایه گذاری بر روی باغ انجیر را در اولویت خود قرار دهند، چون فرآوردههای زیادی میتوان از این میوه تولید کرد و مهمترین فرآورده آن یعنی انجیر خشک، شیره انجیر و سرکه انجیر نه تنها در بازار داخلی بلکه یکی از مهمترین محصولات صادراتی شناخته شده است؛ اگر احساس میکنید احداث باغ انجیر دچار تردید شده اید بهتر است به سایت تخصصی و اینترنتی برتر نهال مراجعه کرده و اطلاعات لازم و کافی در مورد انواع نهال انجیر و خصوصیات آن کسب کنید، شما میتوانید با تماس مستقیم با کارشناسان سایت در ارتباط باشید آنها اطلاعات دقیق تری در اختیارتان خواهند گذاشت.
تماس با برتر نهال: 09141832393
تماس با پالیز نهال: 09144501003
توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.