Web Analytics Made Easy - Statcounter

معرفی انواع رنگ چوب، کدام رنگ چوب بهتر است؟ راهنمای رنگ‌کاری چوب

یکی از مراحل بسیار مهم در ساخت وسایل چوبی مختلف، رنگ‌کاری آن‌هاست. رنگ‌کاری مزایای مختلفی داشته و به صورت‌های مختلفی نیز انجام می‌شود. انتخاب رنگ بر اساس موارد مختلفی مانند نوع سازه، محل استفاده از آن، شرایط آب و هوایی، سلیقه و ... انجام می‌شود. در ادامه قصد داریم انواع مختلف رنگ چوب و کاربرد آن‌ها را توضیح دهیم تا برای رنگ کاری در این زمینه بهترین و مناسب‌ترین رنگ را انتخاب کنید.

یکی از مراحل بسیار مهم در ساخت وسایل چوبی مختلف، رنگ‌کاری آن‌هاست. رنگ‌کاری مزایای مختلفی داشته و به صورت‌های مختلفی نیز انجام می‌شود. انتخاب رنگ بر اساس موارد مختلفی مانند نوع سازه، محل استفاده از آن، شرایط آب و هوایی، سلیقه و … انجام می‌شود. در ادامه قصد داریم انواع مختلف رنگ چوب و کاربرد آن‌ها را توضیح دهیم تا برای رنگ کاری در این زمینه بهترین و مناسب‌ترین رنگ را انتخاب کنید.

انواع رنگ چوب کدامند؟

در صنعت چوب انواع مختلفی از رنگ‌ها مانند رنگ اکریلیک، گیاهی، فوری، روغنی و … وجود دارند که برای مصارف مختلفی به کار می‌روند. در حال حاضر بیشترین رنگ مورد استفاده، رنگ فوری و روغن گیاهی است که برای رنگ کردن انواع چوب کاربرد دارند.

رنگ فوری

رنگ فوری اولین نمونه از انواع رنگ چوب است که به دسته‌ای از رنگ‌ها با ویژگی‌ها و خصوصیات شیمیایی نزدیک به هم گفته می‌شود. مهم‌ترین ویژگی این نوع رنگ همان‌طور که از نامش پیداست، زود خشک شدن آن است. رایج‌ترین رنگ‌های فوری که در بازار وجود دارند، به نام‌های سیلر، کیلر، تمام پلی استر، نیم پلی استر و … هستند.

این موارد بهترین نمونه‌ها برای رنگ کاری چوب هستند. استفاده از این رنگ‌ها بسیار زیاد است و اگر نگاهی به وسایل و سازه‌های چوبی اطراف خود بیندازید، می‌توانید این رنگ را بر روی آن‌ها مشاهده کنید. این رنگ‌ها به صورت غلیظ تهیه شده و برای استفاده باید با تینر رقیق شوند. سپس با قلمو یا پیستوله، سازه چوبی موردنظر رنگ کاری می‌شود.

رنگ پوششی

رنگ پر کاربرد دیگری که در صنعت چوب استفاده می‌شود، رنگ پوششی است. دلیل نامگذاری این رنگ این است که پس از استفاده از آن بر روی سطح، دیگر سطح کار دیده نمی‌شود. رنگ پوششی خود در انواع مختلف فوری، اکریلیک، گیاهی، روغنی و … وجود دارد.

برخی از افراد فعال در صنعت چوب مخالف استفاده از این رنگ‌ها هستند، اما امروزه برای رنگ کردن ورق‌های چوبی مخصوصاً MDF از این نوع رنگ‌ها استفاده می‌شود. هر رنگی که پس از آن طرح و نقش اصلی سازه قابل مشاهده نباشد، در دسته رنگ‌های پوششی قرار داده می‌شود.

رنگ روغنی

معمولاً رنگ‌های روغنی برای فلزات استفاده شده و حلال آن‌ها تینر، نفت یا بنزین است؛ اما امروزه افراد زیادی از این رنگ نیز در صنعت چوب استفاده می‌کنند. روغن جلا از قدیمی‌ترین رنگ‌های روغنی است که برای وسایل چوبی استفاده می‌شود. بسیاری از افراد در بازه‌های زمانی مختلف این روغن را تهیه و برای زیباتر شدن وسایل چوبی خود، از آن استفاده می‌کنند.

قیمت این نوع رنگ بسیار ارزان است و شاید همین موضوع دلیلی برای استفاده از آن در صنعت چوب نیز باشد. رنگ کاری چوب با این رنگ کیفیت مطلوبی را به همراه نخواهد داشت. اگر همچنان تمایل دارید از این رنگ استفاده کنید، برای کاهش آسیب به چوب می‌توانید لایه‌ای از سیلر استفاده کرده تا جذب چوب شود و پس از سنباده زدن، از رنگ روغنی بر روی آن استفاده کنید.

روغن گیاهی

از نمونه جدیدترین رنگ‌های مناسب صنایع چوبی، روغن‌های گیاهی هستند که با تکنولوژی‌های جدید ساخته می‌شوند. از مهم‌ترین مزیت‌های روغن‌های گیاهی رنگ چوب می‌توان به سرعت بالا در اجرا، خشک شدن سریع، اجرای آسان و … در آن‌ها اشاره کرد. از آنجایی که بسیاری از این روغن‌ها خاصیت شیمیایی ندارند، برای انسان بی‌خطر بوده و تمام افراد حتی افراد مبتدی می‌توانند به راحتی از آن برای چوب استفاده کنند.

مهم‌ترین کاربرد روغن‌های گیاهی چوب، استفاده به عنوان پوشش برای ظروف چوبی، نما‌های چوبی، کفپوش‌ها و تمام سازه‌هایی است که در معرض رطوبت و نور آفتاب قرار دارند. شاید در آینده این روغن‌ها بیشترین سهم بازار را در اختیار بگیرند.

رنگ‌های دکوراتیو

نوعی دیگری از رنگ‌های مورد استفاده برای وسایل و سازه‌های چوبی، رنگ‌های دکوراتیو است. معمولاً از این رنگ‌ها بیشتر برای وسایل و سازه‌های چوبی دست ساز استفاده می‌شود. بسته‌های آن‌ها کوچک بوده و به راحتی در فروشگاه‌ها و نوشت‌افزار‌ها به فروش می‌رسند.

استفاده از رنگ‌های دکوراتیو نیز بسیار ساده است. برای این کار باید ابتدا سطح چوب را سنباده بکشید و سپس از با قلمو از این رنگ برای سطح چوب استفاده کنید. این نوع رنگ‌ها تنوع بسیار بالایی دارند و می‌توانید با توجه به سلیقه و نیاز خود هر نوع طیف رنگی را انتخاب و استفاده کنید.

واکس چوب

نسل جدید دیگری از رنگ‌های مخصوص چوب، واکس چوب است. تهیه این روغن با الهام از روش‌های قدیمی صورت گرفته است. در گذشته از ترکیب روغن برزک و موم عسل و حرارت دادن به آن یک واکس طبیعی مقاوم ایجاد می‌شد. امروزه با استفاده از تکنولوژی‌های مختلف و با ترکیب این مواد و مواد شیمیایی و طبیعی دیگر، واکس‌هایی ایجاد شده است.

این واکس‌ها دارای تنوع بالایی از رنگ‌ها و حتی بو‌های مختلف هستند. همچنین به راحتی و بدون هیچ وسیله اضافی قابلیت اجرا بر روی چوب و سازه‌های چوبی مختلف دارند. استفاده از این واکس‌ها حتی به کمک دستمال یا ابر نیز امکان‌پذیر است. به این صورت دیگر نگرانی در زمینه رنگ کاری وجود ندارد.

رنگ رزین اپوکسی

رزین اپوکسی نیز تنوع بالایی دارد و نمونه‌هایی از آن مخصوص چوب ساخته شده‌اند. امروزه بسیاری از سازه‌ها و وسایل چوبی ساخته شده در بازار با استفاده از رزین اپوکسی پوشش داده شده‌اند. اجرای این رنگ بر روی چوب بسیار ساده است و می‌توانید از ضخامت‌های یک میلی‌متر تا چندین سانتی‌متری بر روی چوب استفاده کنید.

این رنگ بسیار مقاوم است و می‌توانید انواع مختلفی از طرح‌ها را به وسیله آن اجرا کنید. با نگاهی به فضای مجازی می‌توانید ایده‌های بسیار جذابی از کار با رزین اپوکسی بر روی چوب مشاهده کنید.

رنگ پلی اورتان

پلی اورتان از رنگ‌های بسیار کاربردی است که در زمینه‌های متنوعی استفاده می‌شود. در واقع در هر صنعتی مانند چوب، فلز، ساختمان و … می‌توانید از این رنگ استفاده کنید. پلی اورتان در صنعت چوب نیز بسیار کاربردی است. مهم‌ترین ویژگی آن برای سازه‌های چوبی، ایجاد خاصیت آب گریز بودن در آن‌هاست.

مقاومت این رنگ‌ها به اندازه‌ای بالاست که از آن‌ها برای پوشش درونی و بیرونی کشتی نیز استفاده می‌شود. به همین دلیل است که مقاوم‌ترین نوه رنگ چوب شناخته می‌شود. کاربرد دیگر این رنگ برای رنگ کاری صندلی‌های چوبی درون پارک‌ها و یا مبلمان شهری است. از معایب این رنگ این است که در لحظه اول بسیار شفاف است اما با گذشت زمان ترک خوردگی‌هایی بر روی آن ایجاد می‌شود.

سخن آخر

رنگ چوب تنوع بسیار بالایی دارد و همان‌طور که اشاره شد در انواع مختلفی از ترکیبات ساخته شده است. استفاده از رنگ چوب کاملاً به نوع سازه موردنظر شما بستگی دارد. هر کدام از رنگ‌ها مزایا و معایب خاص خود دارند و برای کاربرد‌های مختلفی استفاده می‌شوند. پس از بررسی کامل رنگ‌ها به همراه ویژگی‌های آن‌ها می‌توانید برای انتخاب رنگ مناسب تصمیم‌گیری کنید.

منبع: گروه شرکت‌های پرسال

توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.