
آیا به راهی برای ایجاد یک سایت چند زبانه نیاز دارید؟ ما در جهانی پر از زبان های مختلف زندگی میکنیم؛ به همین دلیل ساخت یک سایت چند زبانه راهی هوشمندانه و کاربرپسند برای ارتباط با مخاطبان بینالمللی است.
ایجاد یک وبسایت چند زبانه شاید پیچیده و سخت به نظر برسد اما ما در این مقاله قصد داریم یک راهنمای کامل و دقیق به شما ارائه دهیم تا به کمک آن به راحتی سایت چند زبانه خود را راهاندازی کنید. ما به شما کمک میکنیم:
بهترین پلتفرم را برای وبسایت چند زبانه خود انتخاب کنید.
با بهترین روشهای ایجاد سایت چند زبانه آشنا شوید.
تمام محتوای خود را از نوشتهها گرفته تا تصاویر و دکمهها به زبانهای مختلف ترجمه کنید.
اگر آماده داشتن یک سایت با مخاطبان جهانی هستید، تا پایان مقاله همراه ما باشید!
چگونه بهترین پلتفرم را برای سایت چند زبانه انتخاب کنیم؟
پیشنیاز ساختن یک سایت چند زبانه، داشتن یک سایت است. برای اینکه یک سایت طراحی کنید، میتوانید از یکی از دو روش زیر استفاده کنید:
۱)استفاده از سیستم مدیریت محتوا مثل وردپرس و دروپال
۲)استفاده از وبسایت سازها Shopify، Squarespace و Wix
شما میتوانید با وبسایتسازها هم یک سایت چند زبانه ایجاد کنید اما واقعاً پیچیده و دشوار خواهد بود؛ به عنوان مثال Squarespace شما را وادار میکند هر صفحه از سایت خود را جداگانه ترجمه کنید که کاری وقتگیر است.
اگر میخواهید یک سایت چند زبانه ایجاد کنید، استفاده از سیستم های مدیریت محتوا انتخابی عاقلانهتر است و کار شما را برای ساخت یک سایت چند زبانه بسیار سادهتر میکنند. هر کدام از سیستم های مدیریت محتوا مزایا و معایبی در ساخت سایت چند زبانه دارد. ما یک گزینه خاص را توصیه میکنیم:
وردپرس
وردپرس بهترین راه برای ساخت هر نوع وبسایتی است. این سیستم مدیریت محتوا نبست به سایتسازها و دیگر سیستمهای مدیریت محتوا محبوبتر است. محبوبیت وردپرس تا حدی است که امروزه ۴۰ درصد تمام وبسایتهای موجود در سطح جهان را به خود اختصاص داده است. شما با کمک وردپرس میتوانید هر وبسایتی که میخواهید اعم از فروشگاهی، وبلاگ، تجاری، آموزشگاهی و… را ایجاد کنید؛ آن هم به صورت چند زبانه.
خبر خوب این است که نرمافزار اصلی وردپرس کاملاً رایگان است.
چرا وردپرس بهترین پلتفرم برای ساخت سایت چند زبانه است؟
وردپرس صرفاً به دلیل محبوبیتش، بهترین راه برای ساخت سایت چند زبانه نیست بلکه تمام ابزارهای لازم برای ترجمه سریع و آسان سایت به زبانها مختلف را به شما ارائه میدهد.
وردپرس بهترین پلتفرم برای ساخت سایت چند زبانه است چون:
نرمافزار اصلی آن رایگان است.
به شما این امکان را میدهد تا سایت خود را با هزاران افزونه رایگان و پولی گسترش دهید.
ابزارهای ترجمه بصری مثل TranslatePress را در اختیار شما قرار میدهد.
با سئو رابطهی خوب دارد و رتبهبندی محتوای ترجمه شده را در موتورهای جستجو راحتتر میکند.
هزاران تم رایگان و پولی دارد که بر اساس سلیقهی خود میتوانید از آنها استفاده کنید.
امن است و با استفاده از افزونههای امنیتی، امنتر هم میشود.

افزونه TranslatePress، سادهترین راه برای ترجمه سایت
افزونه TranslatePress یکی از افزونههای پر طرفدار وردپرس است که به شما امکان ساخت یک سایت چند زبانه با یک رابط کاربری مناسب را میدهد. این افزونه بسیار سریعتر و راحتتر از هر پلتفرم دیگری است که سراغ دارید.
افزونه TranslatePress به شما این امکان را میدهد که به طور خودکار سایت خود را با استفاده از Google Translate یا DeepL API یا TranslatePress AI ترجمه کنید. نکتهی مثبت این است که حتی اگر از ترجمه خودکار استفاده کنید، باز هم میتوانید بخشهایی را به صورت دستی عوض کنید و ترجمهها را به دلخواه تغییر دهید یا اصلاح کنید.
۷ نکتهای که در ایجاد سایت چند زبانه نباید فراموش کنید
استفاده از وردپرس برای ساخت سایت چند زبانه یک انتخاب هوشمندانه است اما نکاتی وجود دارد که اگر آنها را رعایت نکنید در نهایت سایت چند زبانهی موفقی نخواهید داشت. این نکات عبارتاند از:
۱)پیاده سازی سئوی سایت چند زبانه
یکی از مهمترین مزیتهای داشتن سایت چند زبانه، ارتباط با مخاطبان جهانی است. با این حال اگر میخواهید به این مزیت دست بیابید باید از تکنیکهای سئوی سایت چند زبانه استفاده کنید. سئو سایت چند زبانه (Multilingual SEO) به مجموعه تکنیکهایی گفته میشود که سایت را برای موتورهای جستجوی زبانهای مختلف بهینه میکند. با استفاده تاز سئوی سایت چند زبانه میتوانید ترافیک ارگانیک از کشورهای مختلف جذب کنید و وارد بازارهای جهانی شوید.
۲)توجه به زمان بارگذاری
سرعت یکی از مهمترین عناصر در عصر حاضر است. سایت شما باید سریع بارگذاری شود وگرنه تجربه کاربری را دچار مشکل میکند و در نهایت تعداد کاربران شما را کاهش میدهد. سرعت سایت برای تمام سایت ها اعم از تکزبانه و چند زبانه مهم است؛ اما در سایت های چند زبانه اهمیت دو چندانی دارد؛ زیرا برخی از راههای چند زبانه کردن حجم اطلاعات را افزایش میدهد و در نهایت به کاهش سرعت منجر میشود. یکی از بهترین راهها برای بهینهسازی سایت های چند زبانه، استفاده از افزونهی TranslatePress است.
۳)استفاده از دکمه شناور برای ترجمه
برای اینکه بازدیدکنندگان از قابلیت چند زبانه بودن سایت شما بهرهمند شوند، باید از وجود آن آگاه باشند؛ پس باید دکمه ترجمه را در دسترس قرار دهید. شما میتوانید از یک دکمه شناور در گوشه پایین سایت خود استفاده کنید یا آن را در نواری کناری سایت قرار دهید. نکتهی مهم این است که برای تغییر زبانها صرفاً از پرچم استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است گیجکننده باشد. همچنین بهتر است از زبان اصلی برای ارائه نامها استفاده کنید.
در تنظیمات افزونه TranslatePress گزینه با عنوان Native Language name وجود دارد که با کمک آن میتوانید هر زبان را با نام خودش به زبان اصلی نمایش دهید؛ مثلاً به جای «Persian» از «فارسی» استفاده کنید.
۴)تشخیص خودکار زبان بازدیدکنندگان
فکر کنید مخاطب به هر زبانی که وارد سایت شما شود، محتوای سایت شما به صورت خودکار به همان زبان ترجمه شود. این کار قطعاً تجربهی کاربری سایت شما را وارد سطح جدیدی میکند. برای این کار دو راه وجود دارد:
با توجه به زبان مرورگر کاربران، سایت را ترجمه کنید.
بر اساس موفقیت جغرافیایی کاربران، زبان مورد نظر را تشخیص دهید و سایت را ترجمه کنید.
در اغلب موارد استفاده از زبان مرورگر انتخاب بهتری است؛ زیرا موقعیت جغرافیایی یک فرد همیشه با زبان آن مطابقت ندارد؛ مثل افرادی که از کشور خود مهاجرت کردهاند.
افزونه TranslatePress به شما این امکان را میدهد تا ابتدا بر اساس زبان مرورگر سایت را ترجمه کنید و اگر به مشکل خوردید به موقعیت جغرافیایی مراجعه کنید.

۵)توجه به طراحی و چیدمان زبانهای مختلف
وقتی در حال طراحی سایت خود هستید، احتمالاً روی تمام المانهای آن تمرکز میکنید و پیکسل به پیکسل آن را طراحی میکنید؛ مثلاً تیتر باید در دو خط نوشته شود یا سه خط؟ یا متن دکمه روی یک خط قرار بگیرد یا نه؟
توجه به جزئیات سایت شما را به یک سایت زیبا و کاربرپسند تبدیل میکند اما وقتی محتوای خود را به زبانهای دیگر ترجمه میکنید ممکن است تمام این جزئیات به هم بریزد. شما باید به طراحی و چیدمان زبانهای مختلف دقت کنید؛ مثلاً زبان فارسی از راست به چپ نوشته میشود و زبان انگلیسی از چپ به راست. افزونهی این امکان را برای شما فراهم میکند تا با توجه چیدمان زبانهای مختلف یک سایت چند زبانه موفق ایجاد کنید.
۶)بررسی فونتهای سازگار با هر زبان
هر زبان حروف و کاراکترهای خاصی دارد که ممکن است در زبان دیگر نباشد. زمانی که فونت سایت خود را انتخاب میکنید دقت کنید که حروف و کاراکترهای زبانهای مورد نظر را داشته باشد وگرنه به جای آن یک حرف اشتباه و نامناسب نمایش خواهد داد.
۷)ترجمه کامل انواع محتوا
ایجاد یک سایت چند زبانه کاری فراتر از ترجمه متون صفحات است. ترجمه سایت باید بخشهای مختلف اعم از متن، تصاویر، دکمهها و… را در بر بگیرد. سایت فروشگاهی را تصور کنید که صرفاً متنهای خود را ترجمه کرده باشد و تمام دکمههای آن به زبان اصلی باشد. در چنین سایتی پیدا کردن دکمههای مختلف مربوط به خرید، انتخاب آدرس، تغییر سفارش و… چقدر سخت خواهد بود؟
نحوه ساخت سایت چند زبانه
اکنون که اطلاعات کافی درباره سایت چند زبانه را کسب کردید وقت آن رسیده که سایت چند زبانهی خود را راهاندازی کنید. کافی است مراحل زیر را با دقت پیش بروید:
مرحله ۱: راهاندازی سایت به زبان اصلی
برای شروع باید یک سایت تکزبانه داشته باشید. برای این کار ابتدا باید هاست تهیه کنید و سپس یک دامنه بخرید. در انتخاب نام دامنه باید به اشغال نبودن آن توسط فرد دیگر توجه کنید. در مرحلهی بعد وردپرس را نصب کنید و سایت خود را طراحی کنید. بعد از اینکه محتواهای مورد نظر خود را درون سایت قرار دادید میتوانید ساخت سایت چند زبانه را آغاز کنید.
مرحله ۲: نصب افزونه TranslatePress
افزونه TranslatePress که بالاتر درباره آن صحبت کردیم یکی از بهترین افزونهها برای ساخت سایت چند زبانه است. برای نصب این افزونه باید از پیشخوان وردپرس وارد بخش افزونهها شوید و سپس گزینه افزودن را انتخاب کنید. سپس نام افزونهی TranslatePress را جستجو کنید و بعد از پیدا کردن آن، روی دکمه نصب کلیک کنید. بعد از نصب و فعالسازی افزونه، وارد تنظیمات آن شوید و زبانهایی که میخواهید در سایت خود ارائه دهید را انتخاب کنید.
مرحله ۳: تنظیم ترجمه خودکار
اگر نمیخواهید تمام محتوای خود را خودتان از ابتدا ترجمه کنید میتوانید از قابلیت ترجمه خودکار استفاده کنید. ترجمه خودکار از زمان شما صرفهجویی میکند اما به تنهایی کافی نیست. پیشنهاد ما این است که ابتدا ترجمه خودکار را فعال کنید و تمام ترجمهها را بررسی کنید و در صورت نیاز به صورت دستی بخشهایی را تغییر دهید یا اصلاح کنید.
برای فعال کردن ترجمه خودکار، وارد تب ترجمه شوید و گزینه خودکار را انتخاب کنید. این افزونه به شما این امکان را میدهد تا از دو روش برای ترجمه استفاده کنید: اولین روش ترجمه با Google Translate و دومین روش ترجمه با هوش مصنوعی است.
مرحله ۴: ترجمه محتوا با استفاده از ویرایشگر تصویری
حالا میتوانید به صورت حرفهای سایت خود را ترجمه کنید. برای استفاده از ویرایشگر تصویری وارد صفحه مورد نظر شوید و گزینه Translate Page را از نوار بالایی انتخاب کنید. برای ترجمه هر عنصر، تنها کاری که باید انجام بدهید این است که روی آن نگه دارید و روی علامت مداد کلیک کنید. با این کار یک نوار در کنار صفحه برای شما باز میشود که به کمک آن میتوانید ویرایشهای لازم را انجام دهید.
نکته! اگر قابلیت ترجمه خودکار را فعال کرده باشید نسخه ترجمه ماشینی را در این بخش مشاهده خواهید کرد اما اگر به صورت دستی ترجمه میکنید یک فیلد خالی مشاهده خواهید کرد تا زمانی ترجمه مورد نظر خود را وارد کنید. در این مرحله شما نه تنها متنها بلکه سایر عناصر سایت مثل دکمهها و حتی تصاویر را هم میتوانید ترجمه کنید. کافی است روی آنها نگه دارید و دکمه مداد را انتخاب کنید.
مرحله ۵: ایجاد دکمه شناور
برای دسترسی آسان به ترجمه، بهتر است یک دکمه شناور ایجاد کنید. افزونه TranslatePress به صورت پیشفرض یک دکمه شناور در گوشه سمت راست سایت شما ایجاد میکند که شامل نام زبان و پرچم مربوط به آن است. اگر قصد دارید تغییراتی در این دکمه ایجاد کنید ابتدا وارد تنظیمات افزونه شوید و از بخش Language Switcher تغییرات خود را اعمال کنید.
بازاری به بزرگی کرهی زمین…
اگر شما کسبوکاری با پتانسیل صادراتی دارید اما تنها در محدوده مرزهای ایران فعالیت میکنید این متن برای شماست.
مشتریانی در دیگر نقاط به محصولات و خدمات شما علاقهمند هستند اما نمیتوانند با شما ارتباط برقرار کنند. چرا؟ چون سایت شما به زبان آنها طراحی نشده است. اینجاست که ما وارد ماجرا میشویم. ما متخصص طراحی سایت در قم هستیم. متخصصان مجموعه ما سایتی حرفهای و زیبا و صد البته چند زبانه برای شما طراحی میکنند تا به کمک آن بتوانید مرزها را پشت سر بگذارید و به بازارهای جهانی ورود کنید. مهم نیست چه نوع سایتی نیاز دارید – فروشگاهی، شرکتی، خبری، شخصی – ما تمام آنها را با مهارت و خلاقیت برای شما طراحی میکنیم. شما با داشتن یک سایت چند زبانه میتوانید پیام خود را به افرادی به زبانهای مختلف انتقال دهید و ارتباطی نزدیکتر با آنان برقرار کنید. هدف ما این است سایتی برای شما طراحی کنیم که پلی به سوی موفقیت بیشتر شما باشد. پس اگر آماده هستید تا داستان موفقیت خود را طولانیتر و جذابتر کنید و کسبوکار خود را به سطوح جدیدی ارتقا دهید، وقت آن رسیده که فعالیت جهانی خود را آغاز کنید.