Web Analytics Made Easy - Statcounter
مدل پیاده سازی رایانش ابری

مدل‌های پیاده‌سازی رایانش ابری

طبقه‌بندی رایانش ابری، معمولا از طریق دو دسته‌بندی صورت می‌پذیرد: 

1- مدل پیاده‌سازی رایانش ابری

2- مدل‌ ارایه سرویس رایانش ابری (SaaS, Paas و IaaS).

در ادامه به معرفی اصلی‌ترین مدل‌های پیاده‌سازی رایانش ابری می‌پردازیم.

ابر عمومی (Public Cloud)

ابر عمومی رایج‌ترین مدل پیاده‌سازی رایانش ابری می‌باشد. در این مدل، منابع اشتراکی و زیرساختی مانند سرورها و فضای ذخیره‌سازی توسط یک شرکت ارایه‌دهنده خدمات ابری میزبانی شده و دسترسی به آنها از طریق شبکه جهانی اینترنت برای متقاضیان این سرویس فراهم می‌شود. در ابر عمومی، کلیه سخت افزارها، نرم‌افزارها و تجهیزات زیرساختی توسط شرکت ارایه‌دهند خدمات ابری نگهداری و مدیریت می‌شوند.

ابر اختصاصی (Private Cloud)

ابر اختصاصی تنها برای استفاده خصوصی یک سازمان طراحی و پیاده‌سازی می‌شود. به بیان دیگر، در این مدل از رایانش ابری، منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به طور کامل در اختیار یک سازمان قرار دارند. تجهیزات و زیرساخت مورد نیاز این ابر می تواند به صورت فیزیکی در محل ساختمان‌های یک سازمان، و یا در دیتاسنتر یک شرکت ارایه‌دهنده سرویس ابری پیاده‌سازی و میزبانی شوند.

در ابر اختصاصی، کلیه سرویس‌ها، تجهیزات و منابع زیرساختی، از طریق یک شبکه اختصاصی انتقال داده داخلی، توسط خود سازمان، نگهداری و مدیریت می‌شوند و امکان دسترسی خارج از شبکه اختصاصی به این ابر مقدور نخواهد بود. ابر خصوصی معمولا مورد استفاده مراکز دولتی، موسسات مالی، شرکت‌ها و یا سازمان‌هایی قرار می‌گیرد که مسئول اجرای عملیات و فرایندهای بسیار مهم و حساسی هستند و نیاز کنترل و دسترسی کامل به زیرساخت داده‌ای برای آنها مبرم است.

ابر ترکیبی (Hybrid Cloud)

ابر ترکیبی، همانگونه که از اسم آن برمی‌آید، هر دو نوع مدل پیاده‌سازی رایانش ابری (عمومی و اختصاصی) را مورد استفاده قرار می‌دهد و این امکان را برای سازمان‌ها فراهم می‌کند تا بسته به نوع کاربرد، از مزایای هر دو مدل بهره‌مند شوند. در مدل ابر ترکیبی، برای افزایش انعطاف‌پذیری و بهره‌مندی از گزینه‌های متنوع‌تر، فعالیت‌های شبکه بین ابر اختصاصی و عمومی تقسیم می‌شوند. به طور مثال یک سازمان می‌تواند برای نیازهای پرتقاضا و غیرحساس خود از بستر ابر عمومی، و برای نیازها و انجام امور حساس و محرمانه خود از مدل ابر اختصاصی استفاده نماید.

سلام من رامتین نورمحمد هستم، مدیر و موسس رسانه آی تی جو

به یادگیری و به اشتراک گذاشتن آموخته‌هایم با دیگران علاقه زیادی داشتم، همیشه در حال سرچ و جستجو برای اخبار و دانسته‌های جدید بودم. هرچند که به نظر من تحصیلات رسمی تنها بخشی از آموخته های من در این سال‌هاست، اما رسم بر اینه که برای معرفی خودمون با اونها شروع کنیم.
من تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی رو در رشته مدیریت بازرگانی به پایان رسوندم. بعد از فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات (مراکز داده و شبکه) با توجه به شناختی که از این بازار به دست آوردم تصمیم به راه اندازی رسانه‌ای تخصصی در این حوزه گرفتم.
با تعدادی از دوستان همفکر شده و با راهنمایی برخی از فعالان در این صنف، از سال گذشته این رسانه رو راه‌اندازی کردیم تا اخبار و مقالات جدید این حوزه رو پوشش بدیم.
حالا بعد از یک سال، بیش از ۳۰۰ خبر و مقاله تخصصی ترجمه شده رو در اختیار علاقمندان قرار دادیم.
امیدوارم در این مسیر همراه من باشید. شما هم می‌توانید به عنوان نویسنده مطالب صنفی و تخصصی حوزه شبکه و مراکز داده را با نام خودتون در آی تی جو منتشر کنید.
شما به عنوان نویسنده‌ی همراه با آی تی جو می توانید سایر اطلاعات خود را در صفحه‌ی اختصاصی خود (مشابه این صفحه) به اطلاع خوانندگان مقالات برسانید:
سوابق شغلی

پروژه های من

گواهینامه های من