Web Analytics Made Easy - Statcounter

آسیاتک مرکز داده بین‌المللی 1000 رک ماکو را راه‌اندازی می‌کند

با ساخت مرکز داده هزار رکی آسیاتک، منطقه آزاد ماکو در مسیر تبدیل به یکی از قطب‌های مرکز داده کشور قرار می‌گیرد
تبادل تفاهم نامه سرمایه گذاری و احداث دیتاسنتر (مرکز داده) آسیاتک در ماکو بین محمدعلی یوسفی زاده و محمدرضا عبدالرحیمی
تبادل تفاهم‌نامه بین مدیرعامل آسیاتک و سازمان منطقه آزاد ماکو

تفاهم‌نامه پروژه ساخت و راه‌اندازی بزرگترین مرکز داده شمال غرب کشور در منطقه آزاد ماکو، روز دوشنبه 21 شهریورماه فی‌مابین شرکت انتقال داده های آسیاتک و سازمان منطقه آزاد ماکو با حضور آقای محمدعلی یوسفی زاده، مدیرعامل شرکت آسیاتک، آقای محمدرضا عبدالرحیمی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو و آقای حمید برومند، قائم مقام دبیر شورایعالی مناطق آزاد به امضا رسید.

به نقل از روابط عمومی آسیاتک، محمدعلی یوسفی‌ زاده و حمید برومند ضمن امضای تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی مرکز داده بین‌المللی ماکو درباره توسعه همکاری‌ها در حوزه فناوری‌های ارتباطی در این منطقه تجاری-اقتصادی سخن گفتند.

یوسفی زاده: مرکز داده ماکو می‌تواند به شاه‌راه مراکز داده تبدیل شود

آقای یوسفی‌زاده در این نشست، ضمن معرفی فعالیت‌ها و خدمات مجموعه آسیاتک، تصریح کرد: توسعه مراکز داده از ضرورت‌های حوزه فناوری اطلاعات در کشور است. ماکو به لحاظ جغرافیایی در مجاورت با آذربایجان، ارمنستان و ترکیه قرار دارد و راه‌اندازی این مرکز داده می‌تواند به شاه‌راهی در زمینه ایجاد مراکز داده تبدیل شود.

آیین امضای قرارداد سرمایه‌گذازی و احداث مرکز داده هزار رکی آسیاتک در ماکو با حضور مدیرعامل آسیاتک و قائم مقام دبیر شورایعالی مناطق آزاد

مرکز داده ماکو بر اساس استاندارد TIA942 ساخته شده است

مدیرعامل آسیاتک در بخش دیگری از سخنان خود درباره پروژه مرکز داده ماکو گفت: این مرکز داده هزار رکی در چهار فاز عملیاتی با سطح استاندارد Tier 3 بر اساس استانداردهای TIA942 طراحی شده و دارای بالاترین ضریب دسترسی اتصال به نقاط فیبر بین‌الملل و فیبر سرزمین اصلی یعنی ایران است. ما نسل سوم توسعه خدمات مرکز داده را که معطوف به ورود شبکه‌ بین المللی داده به داخل کشور است، در ماکو راه‌اندازی می‌کنیم.

برومند: مرکز داده قوی و مطمئن پایه و اساس فناوری اطلاعات است

به نقل از پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو، آقای حمید برومند، قائم مقام دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز روز دوشنبه در آئین امضای قرارداد سرمایه‌گذاری و احداث مرکز داده هزار رکی (دیتاسنتر) در منطقه آزاد ماکو توضیحاتی را ارائه داد: با توجه به سیاست‌گذاری‌های جدید و اقدامات و برنامه‌های دبیرخانه شورایعالی، در نظر داریم با همکاری معاونت اقتصادی دبیرخانه و همت مدیران سازمان های مناطق آزاد کشور بتوانیم زیرساخت‌های مناسب و مطمئنی را در حوزه‌های مختلف به ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای سرمایه‌گذاران ایجاد کنیم.

سخنرانی حمید برومند، شهراد یوسفی زاده و محمدرضا عبدالرحیمی
از سمت راست محمدعلی یوسفی‌زاده، حمید برومند و محمدرضا عبدالرحیمی

وی همچنین به اهمیت مراکز داده در فناوری اطلاعات اشاره کرد: برخورداری از مرکز داده قوی و مطمئن، پایه و اساس سرمایه‌گذاری‌ها در دیگر بخش های فناوری اطلاعات در مناطق آزاد کشور است و این قرارداد می تواند شروعی برای جذب سرمایه گذاران دیگر در حوزه فناوری اطلاعات در این مناطق باشد.

حمید برومند ادامه داد: همکاران ما در دبیرخانه شورایعالی و سازمان‌های مناطق تمام تلاش خود را بکار می‌گیرند تا زمینه لازم برای حضور بیش از پیش سرمایه‌گذاران را در بخش‌های مختلف فراهم کنند.

عبدالرحیمی: این مرکز داده، یکی از بزرگترین مراکز داده شبکه ملی اطلاعات است

محمدرضا عبدالرحیمی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز توضیحاتی ارائه داد: این رویداد آغازی است بر احداث یکی از بزرگترین مراکز داده مورد نیاز برای شبکه ملی اطلاعات کشور و ارائه خدمات به شرکت‌ها و کسب‌وکارهای مختلف ارائه‌کننده خدمات در بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات و منشأیی برای صادرات خدمات دیتاسنتر و میزبانی داده در سطح کشورهای منطقه است.

سخنرانی محمدرضا عبدالرحیمی، مدیرعامل و رئیس سازمان منطقه آزاد ماکو

عبدالرحیمی با اشاره به اهمیت مراکز داده برای امنیت اطلاعات از یک سو و کاهش هزینه‌های شرکت‌های مختلف برای نگهداری داده‌ها در عصر اطلاعات و ارتباطات گفت: از این نظر سرمایه‌گذاری در این حوزه طبق سیاستگذاری‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور پیگیری می‌شد که بعد از مذاکرات صورت گرفته، شرکت آسیاتک به عنوان سرمایه‌گذار این طرح به دلیل موقعیت جغرافیای منطقه آزاد ماکو در دروازه مبادلات جمهوری اسلامی ایران با اروپا و ترکیه و دسترسی آسان به شبکه‌ای بین المللی با توجه به مزیت‌ها و مشوق‌های قانونی منطقه آزاد در حوزه مالیات و معافیت‌های گمرکی تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز پروژه، اقدام به سرمایه‌گذاری می کند.

وی به اهمیت منطقه آزاد ماکو و مرز بازرگان به عنوان محل عبور فیبر بین الملل نوری نیز اشاره کرد و افزود: این مهم به همراه مزیت‌های قانون چگونگی اداره مناطق آزاد و معافیت‌ها و مزایای واردات شرکت آسیاتک را مجاب به سرمایه گذاری تا ۸۰۰ میلیارد تومان کرد که می‌تواند به ارتقای سطح خدمات میزبانی داده در سطح ملی و صادرات این خدمات به کشورهای منطقه کمک کند.

منطقه آزاد ماکو به چهارمین قطب مراکز داده تبدیل می‌شود

مدیرعامل شرکت آسیاتک در ادامه از ماکو به عنوان یکی از قطب‌های مراکز داده یاد کرد: با اجرای این طرح منطقه آزاد ماکو به عنوان چهارمین قطب مرکز داده کشور مطرح خواهد بود.

سخنرانی محمدعلی یوسفی زاده و حمید برومند در آیین احداث دیتاسنتر ماکو

یوسفی‌زاده افزود: آسیاتک از سال ۸۲ تا ۱۴۰۱ تغییراتی در صنعت و نوع مجوزها داشته و اصلی‌ترین تغییر آن دریافت پروانه HCT است.

یوسفی زاده به اهمیت توسعه شبکه ملی ارتباطات کشور اشاره کرد و گفت: طرح کلانی از شبکه ملی در لایه‌های مختلف در شورایعالی فضای مجازی و نهادهای بالادستی بررسی شد و در نهایت به جمع‌بندی لایه‌های شبکه ملی رسیدیم. این شبکه هر چقدر به‌روز باشد دیتای آن به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می‌شود.

مدیرعامل شرکت آسیاتک با بیان اینکه نسل سوم خدمات مرکز داده را در ماکو تجربه می‌کنیم، اظهار داشت: ما می توانیم در قطب بین الملی مرکز داده در ماکو هم به سرزمین اصلی و هم سایر کشورهای همجوار خدمات ارائه دهیم.

آیین امضای قرارداد سرمایه‌گذازی و احداث مرکز داده هزار رکی آسیاتک در ماکو

وی گفت: برای مرکز داده نیازمند دسترسی به شبکه بین المللی و ملی ارتباطات و برق کافی یا دسترسی به گاز برای تولید برق هستیم که ماکو دارای این امکانات است و می‌تواند به عنوان هاب اصلی مراکز داده تبدیل شود.

گفتنی است؛ این پروژه با ظرفیت هزار رک در ۴ فاز عملیاتی طراحی شده و بالاترین ضریب دسترسی به نقاط فیبر بین الملل را دارد.

با ایجاد قطب مرکز داده ماکو، بستر برای شرکت‌های نوپا و استارتاپ‌های حوزه فناوری اطلاعات در این منطقه با استقبال چشم‌گیری مواجه می‌شود.

ایجاد قطب‌های مراکز داده تحول بزرگی در ارائه خدمات پیشرفته فناوری اطلاعات و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را در پی دارد و باعث رونق گرفتن کسب‌وکارهای داخلی و افزایش مزیت‌های نسبی آنان در ارائه خدمات پیشرفته و نوین نسبت به رقبای خارجی می‌شود.