چکیده خبر
تقلب غولهای فناوری در معیارها و بنچمارکها چیزی است که بارها شاهد آن بودهایم. ظاهراً سامسونگ دو بار در گذشته این کار را برای گوشیهای خود انجام داده است و اکنون متهم شده است که این کار را دوباره انجام داده است. این بار تلویزیونهای این شرکت در معرض بحث و جدل قرار دارند.
کانال یوتیوب HDTVTest اولین کانالی بود که یک تقلب احتمالی در تلویزیون QD-OLED سامسونگ S95B را برجسته کرد. به نظر میرسد که این یک اتفاق تصادفی نبوده است، زیرا FlatpanelsHD همین اختلاف را در تلویزیون LCD QN95B Neo QLED LCD پیدا کرده است.
سامسونگ برای فریب بنچمارک چه کاری انجام داده است؟
اتهام سامسونگ به استفاده از الگوریتمی برای تشخیص زمان اجرای نرمافزار بنچمارک و تنظیم تلویزیونهایش بر این اساس خلاصه میشود. در این مورد، رنگها تغییر کردند تا دقیقتر شوند و درخشندگی تا 80 درصد افزایش یافت. طبق گفته FlatpanelsHD، تلویزیون Neo QLED نمیتواند این سطح روشنایی را بدون آسیب رساندن به پنل بک لایت حفظ کند. هدف نهایی از این نوع تقلبها این است که تلویزیونها در بنچمارکها بهتر از آنچه هستند به نظر برسند.
ظاهراً سامسونگ از ابزارهای معیار استاندارد صنعتی برای فعال کردن تقلب خود استفاده کرده است. این نرم افزار تلویزیونهای HDR را با تجزیه و تحلیل 10 درصد از صفحه نمایش آزمایش میکند. هنگامی که FlatpanelsHD این اندازه را به 9٪ تغییر داد، توانست از الگوریتم ادعایی فرار کند و یک قرائت دقیق داشته باشد.
واکنش سامسونگ به اتهام تقلب
سامسونگ درباره این موضوع به The Register گفته است که «از هیچ الگوریتمی برای به دست آوردن نتایج آزمایشی خاص استفاده نمی کند.» این شرکت اضافه کرد که آزمایشهای شخص ثالث مستقل خود «نشان میدهد که محتوای HDR به دقت در اندازههای مختلف پنجره نمایش داده میشود، و نه فقط در 10 درصد» و سطح اوج روشنایی مشابه را میتوان در اندازههای پنجره بدون آسیب رساندن به پانل حفظ کرد.
بیانیه سامسونگ کره جنوبی به FlatpanelsHD تا حدودی در تضاد با این پیام بود. این شرکت قول داده است که “بهروزرسانی نرمافزاری ارائه کند که روشنایی ثابت محتوای HDR را در طیف وسیعتری از اندازه پنجرهها فراتر از استانداردهای صنعتی تضمین کند.”
تقلب در بنچمارکها داستانی قدیمی است
سامسونگ در سال 2013 متهم به تقلب با بنچمارکهای گوشی گلکسی نوت 3 شد و همین کار را با گلکسی اس 4 انجام داد. دومی منجر به شکایت دسته جمعی شد که در سال 2019 با پرداخت 13.4 میلیون دلار یا حدود 10 دلار به ازای هر مالک به پایان رسید. سامسونگ تنها شرکتی نیست که درگیر این نوع شیطنتهاست. بسیاری از شرکتها، به ویژه سازندگان دستگاههای اندرویدی مانند وانپلاس و HTC، متهم به تقلب در معیارها شدهاند. هر دو مدیاتک و هوآوی زمانی که با بیان اینکه همه این کار را انجام میدهند، گرفتار شدند، این کار را کنار گذاشتند.