رگولاتور سایبری کشور چین روز گذشته اعلام کرد که محصولات بزرگترین سازنده تراشههای حافظه در آمریکا خطرات جدی امنیتی را برای این کشور به همراه دارد.
این بدان معناست که استفاده از محصولات این شرکت در پروژههای زیرساختی کلیدی در دومین اقتصاد بزرگ جهان ممنوع خواهد بود.
تقابل چین و آمریکا در حوزه تکنولوژی ادامه دارد
با افزایش تنشها بین پکن و واشنگتن و جنگ تکنولوژیک این دو کشور، این اولین اقدام بزرگ چین علیه یک سازنده تراشه آمریکایی است.
این موضوع دور تازهای از اختلاف عمیق بین ایالات متحده و چین بر سر فناوریهای حیاتی است.
واشنگتن تاکنون مجموعهای از اقدامات را علیه صنعت تراشهسازی پکن اعمال کرده است و میلیاردها دلار برای تقویت بخش نیمه هادی آمریکا سرمایهگذاری داشته است.
اداره فضای سایبری چین (CAC) در بیانیهای اعلام کرد: «بررسی نشان داد که محصولات میکرون (Micron) دارای خطرات جدی امنیت شبکه هستند که خطرات امنیتی قابلتوجهی برای زیرساختهای اطلاعاتی حیاتی چین ایجاد میکند و بر امنیت ملی چین تأثیر میگذارد.»
CAC جزئیاتی از خطرات یا این که در کدام محصولات میکرون آنها را پیدا کرده است، ارائه نکرد.
واکنش میکرون به اقدام رگولاتوری سایبری چین
سخنگوی میکرون تایید کرد که این شرکت «اخطار CAC را پس از بررسی محصولات میکرون که در چین فروخته میشود، دریافت کرده است.»
آنها افزودند:«ما در حال ارزیابی نتیجهگیری و ارزیابی گامهای بعدی خود هستیم. ما مشتاقانه منتظر ادامه گفتگو با مقامات چینی هستیم.»
در پاسخ، دولت ایالات متحده گفت که با متحدان خود برای رسیدگی به اقدامات چین در بازار تراشههای حافظه، همکاری خواهد کرد.
سخنگوی وزارت بازرگانی آمریکا گفت: «ما قاطعانه با محدودیتهایی که هیچ مبنایی در واقعیت ندارند، مخالفیم.
این اقدام و تحت فشار قرار دادن سایر شرکتهای آمریکایی، با اظهارات چین مبنی بر اینکه در حال باز کردن بازارهای خود و متعهد به یک چارچوب نظارتی شفاف است، همخوانی ندارد.»
قیمت سهام میکرون در معاملات پیش از بازار آمریکا 5/3 درصد کاهش یافت.
با این حال، تحلیلگران گروه بانکداری سرمایهگذاری جفریز میگویند: «تأثیر نهایی این ممنوعیت روی شرکت میکرون کاملاً محدود خواهد بود» زیرا این شرکت برای بیشتر فروشهایی که در این کشور صورت میدهد به دولت چین یا مخابرات آن متکی نیست.
با این وجود، چین یک بازار کلیدی برای میکرون است و حدود 10 درصد از فروش آن را دربرمیگیرد. در سال 2022، میکرون مجموع درآمد 30/7 میلیارد دلاری را گزارش کرد که 3/3 میلیارد دلار آن از چین بود.
به نظر میرسد اقدام پکن در واکنش به نشست G7 صورت گرفته باشد
بیانیه CAC یک روز پس از آن منتشر شد که نشست سران G7 در ژاپن بیانیه مشترکی صادر کرد که در آن از چین، به خاطر «اجبار اقتصادی» انتقاد شد.
روز یکشنبه، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده گفت که کشورهای گروه 7 به دنبال “خطر زدایی و تنوع بخشیدن به روابط با چین” هستند.
سانجی مهروترا، مدیر اجرایی میکرون، به عنوان نمایندهای از رهبران تجاری در اجلاس هیروشیما شرکت کرد.
همچنین هفته گذشته، این شرکت اعلام کرد که حدود 3/6 میلیارد دلار برای توسعه فناوری در ژاپن سرمایهگذاری خواهد کرد.