Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایلان ماسک: نورالینک کاشت اولین ایمپلنت مغزی در انسان را انجام داد

بنیانگذار نورالینک از کاشت اولین ایمپلنت مغزی نورالینک با نام «تله‌پاتی» در مغز یک انسان خبر داد.
بنیانگذار نورالینک از کاشت اولین ایمپلنت مغزی نورالینک با نام «تله‌پاتی» در مغز یک انسان خبر داد.

ایلان ماسک اواخر روز دوشنبه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که استارت‌آپ جنجالی نورالینک برای اولین بار تراشه‌ای را در مغز یک انسان کاشته است.

وی افزود: این عمل روز یکشنبه انجام شد و حال بیمار مساعد بود.

اعلام ماسک می‌تواند نقطه عطف مهمی برای تلاش‌های نورالینک برای انتقال فناوری بالقوه تغییردهنده حیات از آزمایشگاه و به دنیای واقعی باشد. اما او جزئیات کمی ارائه کرد و از پست ماسک مشخص نیست که کاشت ایمپلنت چقدر پیشرفت داشته است.

این شرکت اخیراً مجوز مطالعه ایمنی و عملکرد ابزارهای جراحی و ایمپلنت تراشه خود را دریافت کرده بود.

بنیانگذار نورالینک در پست دیگری گفت که اولین محصول نورالینک تله‌پاتی (Telepathy) نام دارد و افزود که کاربران اولیه آن افرادی هستند که استفاده از اندام خود را از دست داده اند.

بیش از نیم دهه است که شرکت نورالینک روی استفاده از ایمپلنت‌ها برای اتصال مغز انسان‌ها به تراشه‌های کامپیوتری کار می‌کند، اما این شرکت پس از کشته شدن یک میمون در سال 2022 در حین تلاش برای وادار کردن حیوان به بازی Pong، یکی از اولین بازی‌های ویدیویی، زیر ذره‌بین قرار گرفت. در دسامبر 2022، کارمندان به رویترز گفتند که این شرکت با عجله وارد بازار شده است که منجر به مرگ بی‌ملاحظه حیوانات و تحقیقات فدرال شده است.

در ماه مه سال گذشته، نورالینک مجوز FDA را برای آزمایش‌های بالینی انسانی دریافت کرد و چند ماه بعد، این استارت‌آپ شروع به جذب بیماران مبتلا به کوادری پلژی ناشی از آسیب نخاعی گردن یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) کرد.

این کارآزمایی بخشی از چیزی است که نورالینک آن را مطالعات PRIME می‌نامد، که مخفف «رابط مغزی-کامپیوتری کاشته شده دقیق رباتیک» است، که هدف آن بررسی ایمنی ربات ایمپلنت و جراحی خود و آزمایش عملکرد دستگاه خود، این شرکت در یک پست وبلاگی در ماه سپتامبر در مورد استخدام شرکت کنندگان آزمایشی گفت.

بیماران آزمایشی یک تراشه در قسمتی از مغز خواهند داشت که قصد حرکت را کنترل می‌کند. این تراشه که توسط یک ربات نصب شده است، سیگنال‌های مغزی را ضبط کرده و به یک برنامه ارسال می‌کند و هدف اولیه این است که به مردم توانایی کنترل مکان‌نما یا صفحه‌کلید رایانه را تنها با استفاده از افکارشان بدهند.

البته قبل از اینکه ایمپلنت‌های مغزی نورالینک وارد بازار گسترده‌تر شوند، نیاز به تاییدیه نظارتی دارند. FDA در سال 2021 مقاله‌ای منتشر کرد که در آن نظرات اولیه آژانس در مورد دستگاه‌های رابط مغز و رایانه ترسیم و اشاره شد که این حوزه به سرعت در حال پیشرفت است.

در حالی که نورالینک و ایلان ماسک به دلیل تلاش‌های خود برای ایجاد رابط مغز و کامپیوتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، تعدادی از شرکت‌های دیگر نیز در این زمینه کار می‌کنند، از جمله شرکتی به نام سینکرون (Synchron)، اولین شرکتی که مجوز FDA را برای آزمایش یک دستگاه در انسان در سال ۲۰۲۱ به دست آورده است. سینکرون از آن زمان بیماران را ثبت نام و کاشت تراشه را انجام می‌دهد.

تارا اسپایر جونز، رئیس انجمن علوم اعصاب بریتانیا در این باره می‌گوید:«ایده رابط‌های مغز و سیستم عصبی پتانسیل زیادی برای کمک به افراد مبتلا به اختلالات عصبی در آینده دارد. با این حال، بیشتر این رابط‌ها به جراحی مغز و اعصاب نیاز دارند و هنوز در مراحل آزمایشی هستند، بنابراین احتمالاً سال‌ها طول می‌کشد تا به طور معمول در دسترس باشند.»