Web Analytics Made Easy - Statcounter
برنامه هفتم توسعه

جایگاه فناوری اطلاعات در سیاست‌های کلی برنامه هفتم

رهبر انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل 110 قانون اساسی، سیاست‌های کلی برنامه پنج‌ساله هفتم را که با مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام و با اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت در 7 سرفصل و 26 بند تصویب شده است، به سران سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ کردند.

با توجه به اهمیت فناوری اطلاعات و در رأس آن زیرساخت مراکز داده و شبکه، یکی از هفت سرفصل اصلی سیاست‌های کلی به موضوع «علمی، فناوری و آموزشی» اختصاص یافته است و همچنین در این ابلاغیه، علاوه بر بندهای 19 و 20 که به فناوری اختصاص دارد؛ در بندهای 24 و 25 که موضوع دفاعی و امنیتی دارد، به موضوعات فناورانه مانند تاب‌آوری در برابر تهدیدات سایبری، هوشمندسازی و تحقق دولت الکترونیک اشاره شده است:

بند 19 – برقراری حاکمیت ملی و صیانت از ارزش‌های اسلامی – ایرانی در ضای مجازی با تکمیل و توسعه شبکه ملی اطلاعات و تأمین محتوا و خدمات متناسب و ارتقاء قدرت سایبری در تراز قدرت‌های جهانی با تأکید بر مقاوم‌سازی و امنیت زیرساخت‌های حیاتی و کلان داده کشور.

بند 20 – افزایش شتاب پیشرفت و نوآوری علمی و فناوری و تجاری‌سازی آن‌ها به ویژه در حوزه‌های اطلاعات و ارتباطات و زیست فناوری و ریزفناوری و انرژی‌های نو و تجدیدپذیر.

بند 24 – تقویت زیرساخت‌ها و بهینه‌سازی سازوکارهای عمومی و دستگاهی برای مصون‌سازی و ارتقاء تاب‌آوری در قبال تهدیدات، به ویژه تهدیدات سایبری، زیستی، شیمیایی و پروتویی با اولیت پدافند غیرعامل. بند 25 – تحول در نظام اداری و اصلاح ساختار آن مبتنی بر سیاست‌های کلی نظام اداری با تأکید بر هوشمندسازی و تحقق دولت الکترونیک، حذف تشکیلات موازی و غیرضرور، به‌روزرسانی قوانین و مقررات، اصلاح روش‌ها و رفع فساد و زمینه‌های آن در مناسبات اداری.