Web Analytics Made Easy - Statcounter
رایانش ابری در خاورمیانه، بازاری مستعد رشد

رایانش ابری در خاورمیانه، بازاری مستعد رشد

همه گیری کرونا، باعث افزایش علاقه به فناوری ها و برنامه های مبتنی بر ابر در همین حال، خدمات ابر عمومی در مقیاس بزرگ با تداوم حضور خود، مسیر را برای پذیرش خدمات ابری با سرعت بیشتری فراهم می نماید.

پذیرش رایانش ابری در خاورمیانه در حال تسریع است. با ظهور همه گیری کرونا، هزینه کرد دولت ها در پروژه های بزرگ شهر هوشمند، پروژه های مدیریت دولتی، در دسترس قرار دادن طیف گسترده تری از مرکزداده و انواع خدمات مدیریت شده برای پشتیبانی از پذیرش این فناوری نوظهور، در حال افزایش و تسریع است.

ارائه دهندگان خدمات فوق مقیاس و منطقه ای به سرعت در حال پاسخگویی به تقاضای روز افزون خدمات ابری هستند. مراکزداده متعلق به بازیگران اصلی این حوزه از جمله مایکروسافت، آمازون، اوراکل و آی بی ام، در سال های اخیر ناگهان در سراسر خاورمیانه ظاهر شده و به بازار خدمات ابری موجود Alibaba ،SAP و سایر سرویس دهندگان منطقه ای، افزوده شده اند.

این امر نشانه خوبی برای توسعه اقتصاد منطقه است زیرا فناوری ابری، با دارا بودن قابلیت پردازش مقرون به صرفه و امکانات ذخیره سازی اطلاعات، برای فعال نمودن پتانسیل فناوری جدید مانند بلاکچین و هوش مصنوعی (AI) ضروری است.

بنظر نمی رسد که در آینده نزدیک، نرخ افزایش مراکزداده، با کاهش مواجه شود. یکی از دلایل بزرگ این پیش بینی، همه گیری کرونا است که نقش سوخت رسانی به بازار رو به رشد خدمات ابری را برعهده گرفته است.

شرایط قرنطینه، عامل پذیرش بیشتر خدمات ابری 

بر اساس گزارش آریزتون، “بازار مرکزداده به دلیل شیوع همه گیری COVID-19، شاهد رشدی مداوم بوده و در نتیجه دسترسی به خدمات اینترنتی با کمک قرنطینه و محدودیت های سراسری، افزایش یافته است.”

محدودیت های ناشی از دوره همه گیری، ایجاد نیاز به فناوری برای پشتیبانی از دورکاری و گرایش فزاینده به تجارت الکترونیکی، باعث پذیرش و گسترش خدمات ابر شده است. این روندها انتظاراتی را ایجاد کردند که “امری عادی و جدید” شامل محیط کار ترکیبی و رشد مداوم تجارت الکترونیکی با وابستگی زیاد به فناوری ابری خواهد بود.

بر اساس آخرین پیش بینی های IDC، هزینه خدمات ابر عمومی با رشد سالانه 26.7% به بالاترین میزان خود معادل 3.7 میلیارد دلار در سال 2021 رسیده و هزینه خدمات تخصصی ابری نیز با رشد سریع، در مجموع به 1.6 میلیارد دلار در سال جاری خواهد رسید.

ابتکارات دولت های منطقه، صعود شرکت های نوپای نوآورانه و تمایل شرکت های متوسط ​​و ​​در حال رشد در بکارگیری این فناوری نوظهور، به تغییر چشم انداز رایانش ابری در خاورمیانه کمک شایانی نموده است.

افزایش علاقه شرکت ها به ابر ترکیبی

زیرساخت های ابر ترکیبی نیز در حال گسترش است. نظرسنجی سالانه IDIO عربستان سعودی نشان می دهد که بیش از 25٪ از شرکت های سعودی قصد دارند از ترکیبی از ابر خصوصی داخلی، ابر عمومی و سیستم عامل های قدیمی استفاده کنند. IDC گفت: این همه گیری به افزایش تقاضا برای تعدادی از فن آوری هایی که آژانس ها و شرکت های دولتی عربستان سعودی برای مدت مدیدی روی آنها سرمایه گذاری کرده اند، منجر شده است.

بدین ترتیب، همه گیری، تحول دیجیتال شرکت ها را یک به یک فتح می نماید.

رامتین نورمحمد