Web Analytics Made Easy - Statcounter

چین برای افزایش 50 درصدی توان محاسباتی مراکز داده این کشور برنامه‌ریزی می‌کند

طبق برنامه‌ای که مقامات چینی منتشر کردند، چین قصد دارد تا سال 2025 قدرت محاسباتی کل این کشور را بیش از 50 درصد نسبت به حال حاضر افزایش دهد؛ علت این امر این است که پکن می‌خواهد تمرکز خود را بر روی ابررایانه‌ها و حوزه هوش مصنوعی افزایش دهد.

این طرح در بحبوحه رقابت و نزاع بین چین و ایالات متحده در فناوری‌های پیشرفته (نیمه‌هادی‌ها، ابررایانه‌ها و هوش مصنوعی) به خصوص در پاسخ به طرح کنترل صادرات تراشه به چین ارائه می‌شود.

این طرح که با همکاری شش ارگان در پکن از جمله وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین (MIIT) منتشر شده است، هدفی را برای افزایش توان محاسباتی چین تا سال 2025 به 300 اگزافلاپ تعیین کرده است.

MIIT در ماه آگوست فاش کرد که قدرت محاسباتی چین در سال جاری به 197 اگزافلاپ رسیده است که از 180 اگزافلاپ در سال 2022 حدود ده درصد افزایش یافته است. این وزارتخانه اعلام کرد که این موضوع، چین را در رتبه دوم پس از ایالات متحده قرار می‌دهد، اما در مورد مقیاس قدرت محاسباتی ایالات متحده که به آن اشاره کرده است، رقمی را ارائه نداد.

رقابت صنعت تراشه چین و آمریکا

از آنجایی که آموزش هوش مصنوعی به حجم زیادی از محاسبات نیاز دارد، تلاش برای گسترش عرضه نیروی محاسباتی به طور فزاینده‌ای به کانون توجه پکن تبدیل شده است.

طبق گزارش گوگل در ماه گذشته، مدل‌های برتر هوش مصنوعی مولد جهان به ابررایانه‌های هوش مصنوعی مجهز به ده‌ها اگزافلاپ توان محاسباتی برای حفظ زمان‌های آموزشی چند هفته یا کمتر نیاز دارند.

بر اساس این طرح، چین قصد دارد تا مراکز داده بیشتری را در سراسر این کشور ایجاد کند تا دسترسی کسب‌و‌کارها به قدرت محاسباتی را تسهیل کند.

به منظور پاسخگویی به تقاضاهای صنعت هوش مصنوعی که به سرعت در حال توسعه است، پکن قصد دارد زیرساخت‌های محاسباتی را در غرب چین بهبود بخشد.

استان‌های پهناور اما کمتر پرجمعیت چین مانند گوئیژو در جنوب غربی مدت‌هاست که وظیفه ایجاد مراکز داده عظیم برای تامین اینترنت این کشور را بر عهده دارند.

به عنوان مثال، اپل اخیراً با همکاری یک شریک محلی مراکز داده جدیدی را در گوئیژو راه‌اندازی کرده است تا به کاربران خود در این کشور خدمات ارائه دهد.

تمرکز دیگر دولت چین بهبود سرعت و کارایی شبکه محاسباتی است. این طرح می‌گوید که سرعت انتقال بین امکانات محاسباتی حیاتی نباید اجازه تأخیر بیش از 5 میلی‌ثانیه را بدهد.