Web Analytics Made Easy - Statcounter

عیسی زارع پور: بعضی از پلتفرم‌ها باید رفع فیلتر شوند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه افتتاح نمایشگاه الکامپ از افزایش میانگین سرعت اینترنت همراه و پهنای باند مورد نیاز کشور و همچنین مخالفت وزارت ارتباطات با اختلال در شبکه ارتباطی کشور سخن گفت.

صبح امروز پس از 4 سال وقفه، بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین‌الملی الکامپ با حضور عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، حسین اسلامی، رئیس هیئت مدیره نصر تهران، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور و محمدصادق خیاطیان، رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی آغاز شد.

وزیر ارتباطات پس از افتتاح رسمی این نمایشگاه از دو سالن آن دیدن کرد و با حضور در غرفه‌‌‌ها و گفت‌وگو با صاحبان صنایع حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در جریان تازه‌ترین دستاوردهای ارائه‌شده به بیست و ششمین دوره الکامپ قرار گرفت.

میانگین سرعت اینترنت موبایل دوبرابر شده است

عیسی زارع‌پور در حاشیه افتتاح نمایشگاه الکامپ در جمع خبرنگاران درباره سرعت اینترنت و اطلاعات سایت اسپیدتست اظهار کرد: اسپیدتست، سایتی است که هر ماه سرعت اینترنت ثابت و موبایل همه کشورها را اعلام می‌کند، بر اساس سایت اسپیدتست در ابتدای آغاز به کار دولت، سرعت میانه اینترنت موبایل ۱۸ مگابیت بر ثانیه بود که الان ۳۵/۶ است و این نسبت به ابتدای دولت تقریبا دو برابر شده است.

اینترنت ثابت رشد کمی داشته اما توسعه فیبر نوری را آغاز کرده‌ایم

وی افزود: اینترنت ثابت البته رشد کمی داشته، چون ۱۰ سال است که بر روی آن سرمایه‌گذاری نشده است. پروژه توسعه فیبر نوری منازل کسب‌وکارها را که شروع کردیم، هدف همین است و سرعتی که ما آرزو داریم، سرعت ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه است. در حال حاضر پروژه فیبر نوری در ۱۰۰ شهر شروع شده و ان‌شاالله تا پایان دولت امکان ارایه چنین سرویسی را برای ۲۰ میلیون خانوار فراهم می‌کنیم.

وزارت ارتباطات می‌خواهد زیرساخت پرسرعت تا دورافتاده‌ترین نقاط فراهم شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اقدامات لازم در حوزه تجارت الکترونیک بیان کرد: یکی از بسترهای اصلی که در بحث توسعه تجارت الکترونیک وجود دارد، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی کشور است. درحال حاضر ما در وزارت ارتباطات به دنبال این هستیم که زیر‌ساخت‌های پرسرعت و با کیفیت و امن را تا دورافتاده‌ترین نقاط روستایی برای مردم عزیز فراهم کنیم که بستر کسب‌وکارهای اینترنتی، اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیکی فراهم شود.

زارع پور تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک ۹۲ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه متصل شده‌اند و حدود ۴۳۰۰ روستا در مدت ۲۱ ماه گذشته متصل شده‌اند که می‌توان گفت معادل چهار سال گذشته است. ان‌شاالله تا پایان امسال تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل خواهیم کرد تا این ظرفیت ایجاد شود که هر کسی در دورافتاده‌ترین روستا قرار دارد، امکان استفاده از سکوهای داخلی جهت خرید و فروش برایش فراهم باشد.

شعار نمایشگاه الکامپ «آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال» است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شعار امسال نمایشگاه آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال است، ادامه داد: دولت برای بهتر شدن آینده اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه یک بسته خوبی در نظر گرفته است. هدف‌گذاری صورت گرفته که سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کشور که حدود ۷/۸ است، به ۱۵ درصد برسد. برای اینکه به این افق برسیم، دولت برنامه منسجمی در برنامه هفتم توسعه پیش بینی کرده و یکی از سر فصل های اصلی برنامه هفتم توسعه اقتصاد دیجیتال است.‌ در فصل ۱۳ در قالب چند ماده مهم دولت توسعه اقتصاد دیجیتال در پنج سال آینده را معماری کرده است.

زارع پور تاکید کرد: در آنجا مشخص شده است که وزارت ارتباطات در مدت شش ماه سند توسعه اقتصاد دیجیتال کشور را در قالب مصوباتی که شورای عالی فضای مجازی داشته تهیه کنند و به تصویب هیات وزیران برسد. تمام دستگاه‌های کشور مکلف شده‌اند که ظرف سال اول برنامه یعنی از شهریور امسال تا شهریور سال آینده، برنامه هوشمندسازی، تحول دیجیتال و توسعه اقتصاد دیجیتال را تهیه کنند و به تصویب هیات وزیران برسد.

به گفته او در این برنامه گفته شده که باید فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء توجه کنند. در بخش صنعت، معدن، کشاورزی و پزشکی مکلف شدند از فناوری‌های نوین استفاده کنند؛ وزارت ارتباطات هم مکلف شده زیرساخت‌های لازم را برای این کار فراهم کند. همچنین سایر وزارتخانه‌ها مانند آموزش و پرورش، علوم و کار مکلف شده‌اند برنامه ملی توسعه حمایت های مورد نیاز اقتصاد دیجیتال را ظرف شش ماه به تصویب هیات وزیران برساند.

وی تصریح کرد: به صورت کلی بسته خوبی در نظر گرفته شده است و همچنین قرار است در دستگاه‌های اجرایی مرکز تحول دیجیتال و نوآوری تاسیس شود.

زارع پور درباره همکاری‌های بین‌المللی توضیح داد: یکی از راهبردهای ما برای توسعه اقتصاد دیجیتال بازارسازی برای محصولات حوزه سخت افزار، نرم افزار و حتی پلتفرم است. جوانان ایرانی اقدامات بسیاری انجام داده‌اند و ما این ظرفیت را داریم که بتوانیم محصولات و خدمات فنی_ مهندسی را صادر کنیم. در شش ماه گذشته بیش از ۲۰۰ میلیون دلار قرارداد بین شرکت‌های ایرانی و خارجی منعقد شده است و ما این مسیر را دنبال می‌کنیم تا بتوانیم زمینه صادرات محصولات فنی- مهندسی را بر بستری که دولت فراهم می‌کند، فراهم کند. همچنین ما در تیرماه اجلاس وزرای عضو سازمان اکو را در تهران خواهیم داشت و از وزرای ارتباطات برخی کشورها دعوت شده است.

سه برابر ظرفیت کشور اینترنت فراهم کرده‌ایم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هر چقدر نیاز به پهنای باند بین‌الملل باشد، ما فراهم می‌کنیم. روز جمعه ۲/۵ ترابیت بر ثانیه ظرفیت کشور قطع شد اما بلافاصله جایگزین شد، چون ما سه برابر ظرفیت کشور اینترنت فراهم کرده‌ایم. اگر خاطرتان باشد سال ۱۴۰۰، ۴۳۰ گیگ در خلیج فارس قطع شد و تا چند روز مشکل داشتیم.

با هرگونه اختلال در شبکه ارتباطی کشور مخالفیم

وی در ادامه سخنانش تأکید کرد: ما در وزارت ارتباطات تلاش می‌کنیم که زیرساخت ارتباطی کشور را توسعه دهیم و بهترین‌ها را برای شرکت‌های استارتاپ فراهم کنیم و با هرگونه اختلالی مخالفیم و کوچک‌ترین اختلالی را در شبکه ارتباطی کشور بر نمی‌تابیم و شب و روز تلاش در این زمینه تلاش می‌کنیم.

نظر وزارت ارتباطات این است که گوگل پلی باید رفع فیلتر شود

زارع پور در پایان گفت: ظر فنی ما در وزارت ارتباطات این است گوگل‌پلی و بعضی پلتفرم‌ها باید رفع فیلتر شوند اما شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها باید در ایران دفتر بزنند. اینکه کسب‌وکار مردم را به پلتفرمی ببرید که پاسخگو نیست مثل این است که بخشی از اقتصاد دیجیتال کشور را روی گسل بنا کنید که با یک زلزله دو ریشتری فرو بریزد.