Web Analytics Made Easy - Statcounter
نقد و بررسی NVIDIA GeForce RTX3090

نقد و بررسی انویدیا GeForce RTX3090

انویدیا جی فورس RTX 3090 همزمان به عنوان جایگزینی برای Nvidia Titan RTX و RTX 2080 Ti عرضه شده است که با پشتیبانی 24 گیگابایت حافظه GDDR6X کاملا از پس اجرا و رندریینگ محتوای 8K با ۶۰ فریم بر ثانیه بر می آید.

با مشخصاتی از این قبیل، این کارت گرافیک بیشتر از اینکه برای اجرای بازی های رایانه ای مناسب باشد، مناسب افرادی است که در زمینه تولید انیمیشن و رندریینگ سه بعدی فعالیت دارند.

انویدیا بازار هدف RTX 3090 را شرکت های بازی سازی، گرافیکی و فیلم سازی معرفی کرده است. با این حال نام GeForce نشان می‌دهد که این کارت گرافیک برای گیمرها نیز در نظر گرفته شده است. با این وجود مشخصات و قیمت گذاری نشان می‌دهد که این کارت بیشتر برای تولیدکنندگانی که به رندر خام نیاز دارند، کاربرد دارد.

قیمت و تاریخ عرضه

انویدیا جی فورس RTX 3090 همین حالا با قیمت 1499 دلار در دسترس است. با این حال، این اولین باری است که انویدیا اجازه تولید را به سازنده های کارت گرافیکی شخص ثالث مانند MSI، Asus و Zotac در سطح Titan می دهد که انتظار می رود برخی از نسخه های تولید شده توسط شرکت های شخص ثالث به طور قابل توجهی گران‌تر نیز باشند.

تشخیص افزایش قیمت یا کاهش قیمت نسبت به نسل قبلی بسیار دشوار است. در مقایسه با Titan RTX، این یک کاهش چشمگیر قیمت است. از این نظر که هزینه خرید برای مشخصات مشابه در نسل قبل حدود 2499 دلار بود.

عملکرد رمزگذاری و رندر

جایی که RTX 3090 واقعاً می‌درخشد، در رندر و رمزگذاری سه بعدی است. و این امر برای متخصصان خلاق که بدون سرمایه گذاری‎های گران برای کارت‌های Quadro یا Tesla به این سطح از عملکرد نیاز دارند، بسیار جذاب است. لازم به ذکر است که رمزگذاری NVENC در اینجا همان رمزنگاری RTX 2080 Ti است. به این معنی که عملکرد نسل به نسل تغییر چندانی نمی‌کند. با این حال، اکنون این رمزگذاری در Adobe Premiere پشتیبانی می‌شود.

با این حال، اگرچه در عملکرد رمزگذاری مستقیم بین GPU های RTX تفاوتی وجود ندارد(زیرا همه آنها از همان تراشه استفاده می کنند) اما اثرات پردازشی بسته به GPU مورد استفاده شما بهبود می‌یابد. با داشتن RTX 3090 در رایانه ویرایشگر ویدئو، در هنگام ویرایش هیچ مشکلی برای پخش ویدئو در زمان واقعی ندارید.

رامتین نورمحمد