Web Analytics Made Easy - Statcounter

کدام روغن برای موتور دیزل ژنراتور شما بهتر است؟

دیزل ژنراتور جهت تولید برق از طریق اتصال یک موتور دیزلی احتراق داخلی به یک ژنراتور استفاده می کند. دیزل ژنراتور ها میتواند به عنوان تامین کننده ی اصلی برق و هم به عنوان منبع اضطراری در خانه ها، صنایع و مراکز رفاهی کاربرد داشته باشد. یکی از ملاحظات حیاتی در هنگام کار با دیزل ژنراتور توجه به نوع و کیفیت روغن استفاده شده در موتور می باشد. انواع روغن موتور می تواند طیف وسیعی از مزایا را در بر داشته باشد. که شامل بهبود راندمان سوخت، افزایش طول عمر موتور و عملکرد بهتر می شود. ما در ادامه ی این مقاله به بررسی انواع روغن دیزل ژنراتور، روغن مناسب برای هر موتور و بهترین روغن موتور برای دیزل ژنراتور خواهیم پرداخت.

انواع موتور دیزل ژنراتور و روغن مناسب آن ها :

  • چندین مدل موتور دیزل با قابلیت اتصال با ژنراتور از نظر ساختار و عملکرد وجود دارد که موتور دیزل ژنراتور 4 زمانه (مکش،فشرده سازی،احتراق و خروج دود) مهم ترین و پرکاربردترین آن است. معمولا دیزل ژنراتور ها برای تمیز نگه داشتن موتور و کاهش خطر لجن و رسوب به روغن موتور دیزل ژنراتور با کیفیت بالا و خواص پاک کنندگی و پخش شدگی خوب نیاز دارند.

مثال روغن موتور 4 زمانه :

موتورهای دیزل ژنراتور4 زمانه: به عنوان مثال دیزل ژنراتور کاترپیلار 3512 از روغن موتور مخصوص کاترپیلار TDTO (روغن انتقال ابعاد توربین) یا روغن معادل آن را استفاده میکند که الزامات TO-4 کاترپیلار را برآورده می کند.

موتور پرکینز  4006-23TAG3A: در این موتور از روغن موتوری با شماره 15W-40  یا روغن معادل آن استفاده می کنند. که مخصوص موتور پرکینز باشد و که استاندارد PK-2 را داشته باشد.

  • موتورهای دوزمانه از دو فرآیند مکش و احتراق برای تولید توان استفاده می کنند و معمولا از لحاظ طراحی یا کوچکتر و یا ساده تر از موتور چهار زمانه هستند. آنها ممکن است که به یک روان کننده تخصصی با خواص پاک کنندگی و پخش خوب نیاز داشته باشند تا از تجمع کربن و سایر آلاینده ها در دستگاه جلوگیری شود.

مثال روغن موتور دوزمانه :

دیزل ژنراتور EMD 16-645E3: از روغن موتور EMD D-4741 یا روغن معادلی مطابق با مشخصات EMD SD-4 استفاده میکند.

دیزل ژنراتور Wartsila 20DF: از روغن موتوری مطابق با استاندارد های سری Wartsila Sulzer RTA و یا روغنی مشابه با آن که مطابق با مشخصات Wartsila RTA96C باشد استفاده می کند.

  • موتورهای پرسرعت معمولا با دور موتور بالاتری نسبت به موتورهای استاندارد کار میکنند.ممکن است به روان کننده ای با پایداری حرارتی بهبود یافته برای کار در دماهای بالاتر نیاز داشته باشند.

مثال موتورهای پرسرعت :

دیزل ژنراتور  john deere 4045TF290: از روغن موتور john deree plus-50 II یا روغن معادلی مطابق با مشخصات john deere JD303 استفاده میکند.

دیزل ژنراتور MTU 8V396: از روغن موتور MTU نوع 3.1 یا روغن موتور مشابهی معادل مشخصات MTU MTL 5048 استفاده میکند.

  • موتورهای دیزلی کم سرعت با سرعت پایین تری نسبت به موتورهای استاندارد فعالیت میکنند بنابراین به یک مایع روانکاری با ویسکوزیته ی پایدار در دماهای پایین نیاز دارند.

مثال روغن موتور کم سرعت :

دیزل ژنراتور yanmar 6LY3-ETP: از روغن موتور پریمیوم yanmar 15W-40 ویا روغنی معادل مطابق با مشخصات yanmar LYJ-ETP استفاده میکند.

دیزل ژنراتور DM132TS: از روغن موتور دوو 15W-40 با عملکردی فوق العاده یا یک روغن معادل با مشخصات مشابه روغن DW-1 استفاده میکند.

  • موتورهای سنگین برای فعالیت های مداوم طراحی شده اند و ممکن است به روغن موتوری با محافظت بالا در برابر سایش با طول عمر بیشتر برای تعویض های دیرتر نیاز داشته باشد تا هزینه های نگهداری موتور کاهش یابد.

مثال روغن موتور سنگین :

دیزل ژنراتور کامینز KTA50-G3: این موتور از روغن موتور cummins fleetguard ES compleat یا روغنی معادل مطابق با مشخصات CES20081 کامینز استفاده میکند.

دیزل ژنراتور ولووپنتا TAD1641 GE: از روغن موتور volvo penta VDS-4.5 یا یک روغن معادل با آن و مطابق با مشخصات volvo penta VD3-4.5 استفاده میکند.

 توجه به این نکته ضروری است که ویژگی های یک روغن موتور برای یک دیزل ژنراتور خاص بسته به مدل و محیط فعالیت و شرایط کاری موتور میتواند متفاوت باشد.همیشه بهتر است که از توصیه های سازنده ی موتور که داخل دفترچه ی USER MANUAL آورده شده است پیروی کنید.اگر دفترچه راهنمای مصرف کننده در دسترس شما نبود میتوانید از فروشنده ای که موتور را از او خریداری کردید راهنمایی بخواهید.

انواع روغن دیزل ژنراتور و مزایا و معایب آنها :

انواع مختلفی از روغن ها برای استفاده در موتورهای دیزل ژنراتور وجود دارد. مانند روغن های معدنی معمولی،روغن های صنعتی و بیودیزل. هرنوع روغن دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به آن اشاره میکنیم.

روغن موتور معدنی:

مزایا:

  • به طور گسترده در دسترس و نسبتا ارزان است.
  • سالهاست که در موتورهای دیزلی شناخته شده است. بنابراین بخوبی آزمایش شده و موثر بودن آن ثابت شده است.

معایب:

  • این روغن موتور می تواند به مرور زمان تجزیه شود و اثر خود را ازدست بدهند. به ویژه در محیطی با دمای بالا و هنگامی که تحت شرایط استرسی حاد قرار بگیرد.
  • این روغن می تواند دارای ناخالصی هایی باشد که باعث خوردگی موتور و یا سایر مشکلات شود.

روغن موتور مصنوعی:

مزایا:

  • نسبت به روغن موتور معدنی میتواند سطوح بالاتری از دما و استرس را تحمل کند.
  • این روغن میتواند بیشتر از روغن معدنی معمولی دوام بیاورد. به این معنی که ممکن است نیاز به تعویض کمتری داشته باشد.
  • دربرخی از موارد هم می تواند به بهبود بهره وری سوخت هم کمک کند.

معایب:

  • میتواند گرانتر از روغن های معدنی معمولی باشد.
  • برخی از روغن های مصنوعی ممکن است با موتورهای قدیمی یا فرسوده سازگار نباشد.

بیو دیزل:

مزایا:

  • این روغن می تواند از انواع مواد گیاهی ساخته شود.که آن را به یک گزینه ی بالقوه ی پاک و تجدید پذیر تبدیل میکند.
  • میتواند انتشار مواد مضر برای محیط زیست را نسبت به روغن های سنتتیک کاهش دهد.
  • شاید برای انسان سمی تر از روغن های معدنی و صنعتی باشد.

معایب:

  • ممکن است به اندازه ی روغن های عادی در دسترس نباشد.
  • میتواند گران تر از روغن های دیزلی معمولی باشد.
  • برخی از این روغن ها ممکن است با موتورهای قدیمی سازگار نباشند.

باوجود تمام موارد ذکر شده ی بالا باز هم انتخاب روغن مناسب موتور شما بستگی به برند و مدل موتور و محل و کشوری است که موتور شما در آن قرار دارد. همچنین دسترسی و هزینه ی درنظر گرفته برای سرویس و نگهداری دیزل ژنراتور شما هم از نکات مهم در انتخاب روغن موتور مناسب میباشد.

چگونه بهترین روغن دیزل ژنراتور را برای موتور خود انتخاب کنیم؟

برای موتور دیزل ژنراتور شما در درجه ی اول روغنی مناسب است که احتیاجات موتور شما را برآورده کند.اما گاهی انتخاب از بین برندهای مختلف بازار و ویژگی های مختلف آن ها کار را دشوار می کند. در اینجا ما با چند توصیه سعی میکنیم شما را در خرید خود راهنمایی کنیم.

  1. از همه مهم تر و در درجه ی اول شما باید از روغن موتوری استفاده کنید که متناسب با مشخصات موتور شما و طبق توصیه ی دفترچه راهنمای خود موتور باشد، زیرا بسیاری از موتورهای دیزل ژنراتور برای کار به نوع خاصی از روغن احتیاج دارند.
  2. به دنبال روغنی با شاخص ویسکوزیته ی بالا باشید. این شاخص به روغن کمک میکند که غلظت خود را در دماهای مختلف حفظ کند، که برای ژنراتوری که تحت شرایط عملیاتی گوناگون است بسیار مهم می باشد.
  3. شرایط محیط عملیاتی را در نظر بگیرید.اگر ژنراتور در محیطی با دمای بالا مانند نواحی بیابانی و گرمسیری باشد.ممکن است روغنی با دمای اشتعال بالاتر برای جلوگیری از شکست یا تبخیر آن ضروری باشد
  4. روغنی با خواص پخش کنندگی و پاک کنندگی خوب انتخاب کنید تا به تمیز نگه داشتن موتور و جلوگیری از تجمع آلاینده ها کمک کند.
  5. به دنبال روغنی باشید که با آخرین استاندارهای صنعتی مانند API CJ-4 و API CK-4 مطابقت داشته باشد. این روغن ها برای برآورده کردن جدیدترین الزامات کنترل آلایندگی ترکیب می شوند. همچنین حفاظت پیشرفته تری را برای موتور به ارمغان می آورند.

درآخر هم اگر شما درانتخاب روغن مورد نظر خود ناتوان ماندید میتواندید با گفتن مدل موتور و شماره سریال آن به کارشناسان متخصص از آن ها در اینباره راهنمایی بگیرید. به این نکته دقت کنید که موتورهای دیزلی روغن هایی با ویسکوزیته ی بالاتر نسبت به موتورهای بنزینی نیاز دارند.

قیمت روغن موتور دیزل ژنراتور

قیمت روغن موتور در مرحله اول بستگی به محیط کاربری از دیزل ژنراتور دارد. روغن موتور هایی که برای محیط های سرد و یا گرم استفاده می شوند متفاوت هستند و قیمت متفاوتی دارند. اگر قصد خرید دیزل ژنراتور دارید در مرحله اول توجه داشته باشید تنها قیمت دیزل ژنراتور نباید ملاک تصمیم گیری شما باشد بلکه باید هزینه سرویس نگهداری دوره ای آن را نیز محاسبه کنید که می تواند شامل تعویض روغن و فلیتر ها باشد.

یادآوری تعویض روغن دیزل ژنراتور

یک اپراتور باید بداند در چه زمانی روغن موتور دیزل ژنراتور نیازمند تعویض است ولی گاهاً ممکن است پیش آید اپراتور دستگاه تغییر کند و یا چندین اپراتور داشته باشد در این حالت بهترین کار برای یادآوری استفاده از امکانات کنترلر دیزل ژنراتور می باشد. بر روی تابلو برق دیزل ژنراتور  یک کنترلر وجود دارد که امکان برنامه ریزی جهت زمانبندی سرویس نگهداری دوره ای دیزل ژنراتور را دارد. به هنگام فرا رسیدن زمان سرویس نگهداری برد کنترلر صدای بوق می دهد و یک چراغ به عنوان آلارم روشن می شود. بعد از انجام سرویس ها لازم زمان یادآوری بعد نیاز باید مشخص شود.

کارخانه شرکت پایور دیزل آسیا در محدوده شهر پرند ، شهرک صنعتی پرند واقع شده است و کلیه خدمات از تولید انواع دیزل ژنراتور در توان های مختلف از 9 تا 2500 کاوا و همچنین ساخت ژنراتور گازسوز، کانوپی سایلنت، تابلو برق دیزل ژنراتور ، تابلو سنکرون، شاسی سیار دیزل ژنراتور و برج نور را در این مجموعه به صورت صفر تا صد انجام می دهد.