Web Analytics Made Easy - Statcounter

یادگیری فارکس را از کجا شروع کنیم؟

این سوال که یادگیری فارکس را از کجا باید شروع کنیم را قاعدتا باید از کسی پرسید که این مسیر را رفته و بالا و پایینش را چشیده باشد. صرفا با خواندن مقاله و دیدن ویدئوهای پراکنده نمی توانید بگویید که آموزش جامع فارکس دیده اید در شرایطی که پیاده سازی اصول مدیریت سرمایه در فارکس خودش زمان بر و چالش برانگیز است. پس این نیاز در افراد وجود دارد که از یک سایت مرجع دوره های با کیفیت را مشاهده کنند. دوره هایی که پشتیبانی مناسبی را برای کاربران داشته باشد مثل دوره های آموزشی بورسا که از این لحاظ کم نظیر است و شما همیشه پشتیبانی را در مسیر کنار خود دارید تا جواب سوال هایتان را بگیرید و میزان اشتباهات خودتان را به حداقل برساندید.

یادگیری فارکس از طریق دوره آموزشی مدون

افراد برای انجام کارهای جدید، به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول کسانی هستند که راجع به کار جدید آموزش می بینند و سوال می پرسند تا دچار اشتباه نشوند و دسته دوم کسانی هستند که سعی می کنند خودشان همه کار ها را انجام دهند و آنقدر از اشتباهاتشان درس بگیرند تا به سطح خوبی در آنکار برسند. در یادگیری فارکس بهتر است از راه اول تبعیت کنید چرا که اشتباهاتتان  در مسیر دوم به از دست رفتن پول خواهد انجامید و شاید آنقدر ضرر کنید که علاقه ای برای ادامه دادن فعالیت تان در بازار فارکس نداشته باشید. پس، دیدن آموزش جامع فارکس و رعایت اصول مدیریت سرمایه در فارکس می تواند جلوی خیلی از ضررهای آتی شما را بگیرد. اصلا ازین موضوع غافل نشوید که خرید دوره آموزش فارکس هزینه کردن به شما نمی آید بلکه اولین سرمایه گذاری شما  در این بازار محسوب می شود. سایت هایی مثل بورسا کار را برای شما با دوره های رایگانشان راحت کرده اند. ابتدا یک دوره رایگان در این سایت می بینید و اگر از کیفیتش راضی بودید به دنبال خرید دوره آموزشی در همین سایت خواهید رفت. بزرگترین سوالی که برای شما ممکن است پیش بیاید این است که در فرآیند یادگیری فارکس چه مراحلی را باید پشت سربگذارید که در ادامه این مقاله به شما توضیح خواهم داد.

آموزش های اولیه

اولین و مهمترین گام در دیدن آموزش فارکس، یادگیری آموزش های اولیه این بازار است. شما نیاز دارید تا روی تمام فرآیندهای این بازار تسلط داشته باشید. در بسیاری از دوره های آموزشی به این قسمت از آموزش ها بها داده نشده است و اکثر افراد بخاطر ندانستن همین مفاهیم ضربه می خورند. اجازه دهید برای شما مثالی بزنم. در بازار فارکس شما در دو جهت می توانید معامله باز و بسته کنید. یعنی اگر بر اساس تحلیل های شما قرار باشد قیمت روند صعودی داشته باشد خرید و اگر قرار باشد قیمت نزولی شود، می توانید معامله فروش باز کنید. در معامله خرید شما با قیمت خرید وارد معامله می شوید و با قیمت فروش معامله خود را می بندید و در معامله فروش با قیمت فروش بازار وارد معامله می شوید و با قیمت خرید معامله خود را می بندید. همین اصل ساده به درستی در بازار فارکس توضیح داده نشده و بسیاری از کاربران این بازار از بسته نشدن معامله فروش خود در قیمت فروش که قرار است با قیمت خرید بسته شود هراسان می شوند. این مفهوم قسمت مهمی از یادگیری فارکس را تشکیل می دهد و به شما در انتخاب نقطه حد سود و حد ضرر قرار است کمک کند.

تحلیل تکنیکال

قدم دوم انتخاب یگ روش مناسب برای کار با نمودار است.پرطرفدار ترین روش تحلیلی بازار های مالی، روش تحلیل تکنیکال است و دلیل آن هم ملموس بودن آن است. شما به نمودار نگاه می کنید و تحلیلش می کنید. هزاران روش تحلیلی در شاخه تحلیل تکنیکال وجود دارد و این وابسته به شماست که کدام روش را برای معامله کردن انتخاب می کنید. طبیعتا یادگیری تمام روش های تحلیل تکنیکال که شامل تحلیل با اندیکاتورها، پرایس اکشن (که خودش زیرشاخه هایی مثل اسمارت مانی، RTM و ICT دارد)، امواج الیوت و الکوهای هارمونیک می شود، اصلا به شما کمک نخواهد کرد. شما باید متمرکز کار کنید، یک روش را یادگرفته و به آن عمق دهید به جای اینکه به دنبال پیاده سازی روش های مختلف باشید. اشتباهی که بیشتر معامله گران انجام می دهند همین است و می دانید مشکل چه زمانی رخ می دهد؟ زمانی که طبق یک روش شما سیگنال صعودی برای ورود دریافت کرده اید و با تکیه به روش دوم سیگنال نزولی دریافت می کنید و نمی دانید که دقیقا باید چه کاری انجام دهید و همین سردرگمی باعث از دست رفتن سرمایه شما خواهد شد. یادگیری فارکس با پیچیده کردن فرآیند آن بسیار سخت می شود.

تحلیل فاندامنتال

قدم سوم یادگیری تحلیل فاندامنتال است.یکی از سخت ترین شاخه های تحلیل بازار فارکس همین تحلیل فاندامنتال بوده که تحلیل بر اساس اخبار و اتفاقات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در سراسر جهان است. شاخص های مهم اقتصادی در سراسر دنیا از روز دوشنبه اعلام می شوند و تا عصر روز جمعه ادامه پیدا می کنند و هرکدامشان تاثیر زیادی روی قیمت ها می گذارند. در زمانی که بازار فارکس در اوایل دهه 80 وارد ایران شده بود بسیاری از افراد این نوع از تحلیل را نادیده می گرفتند که همین موضوع باعث از دست رفتن سرمایه شان می شد. شما نمی توانید فقط با تکیه بر تحلیل تکنیکال به موفقیت در بازارهای مالی برسید. فرقی ندارد که از کدام روش تحلیل تکنیکال استفاده می کنید. اگر تحلیل فاندامنتال قسمتی از روش تحلیلی شما نباشد محکوم به ضرر کردن هستید. اخبار هم در روند های کوتاه مدت و هم در روندهای بلند مدت تاثیرگذار هستند و نمی توانید نادیده شان بگیرید. در دوره های آموزشی بورسا توجه زیادی به تحلیل فاندامنتال شده و از این لحاظ شما می توانید با خیال راحت این روش تحلیلی را یاد گرفته و در باز و بسته کردن معامله هایتان از آن استفاده کنید. دیدن آموزش تحلیل فاندامنتال یکی از مهمترین قسمت های یادگیری فارکس است.

تحلیل سنتیمنت

یکی از جدید ترین روش های تحلیل که به تازگی معامله گران متوجه اهمیت آن شده اند روش تحلیل سنتیمنت یا همان تحلیل بر اساس احساسات معامله گران بازار فارکس است. چند سالی است که افراد متوجه تاثیر این روش شده اند که اتفاقات و خبرها خودشان به تنهایی روی بازار تاثیر نمی گذارند بلکه واکنش افراد بر اساس احساساتشان نسبت به خبر ها تاثیر بسیاز زیادی نسبت به نوسانات بازار دارد. به طور قطع آخرین چیزی که شما می توانید روی یادگیری اش حساب باز کنید همین تحلیل سنتیمنت است. شما ابتدا نیاز دارید تا درک درستی نسبت به تحلیل تکنیکال و فاندامنتال داشته باشید تا تاثیر احساسات معامله گران را روی نمودار ها مشاهده کنید. بهترین ابزاری که می توانید در تحلیل سنتیمنت از آن استفاده کنید کندل های نمودار شمعی هستند که به راحتی فشار خرید و فروش را برای شما مشخص می کنند. فشار خرید و فروشی که پس از اعلام اخبار مشخص شده و در جهت گیری روند تاثیر می گذارد. به هیچوجه تحلیل سنتیمنت را در فرآیند یادگیری فارکس دست کم نگیرید. قطعا این روش تحلیلی مکمل بسیار خوبی برای روش تحلیل تکنیکال و فاندامنتال به شمار می رود.

انتخاب بروکر مطمئن برای حساب آزمایشی

برخی از افراد بر این باورند  که یادگیری فارکس فقط شامل مواردی است که تا اینجای مقاله راجع به آن صحبت شده که البته تفکر اشتباهی است. شما نیاز دارید برای پیاده سازی آنچه تا به الان یاد گرفته اید وارد یک بروکر فارکسی شوید و اگر بروکری که انتخاب می کنید بروکر مطمئنی نباشد آن گاه کار شما برای موفقیت در این بازار سخت می شود. فرض کنید وقتی سرمایه تان را وارد بروکر کردید همش نگران خروج پول باشید و همین موضوع روی معامله هایتان تاثیر بگذارد. قطعا شناخت بروکر ها و انتخاب بهترین بروکر بازار فارکس می تواند به شما در این مسیر کمک کند. اما واقعا یک بروکر خوب چه ویژگی هایی می تواند داشته باشد و ما چگونه می توانیم این بروکرها را شناسایی کرده و سپس در آن سرمایه گذاری کنیم. در این قسمت از مقاله قرار است به این سوال های شما پاسخ دهیم.

واریز و برداشت آسان

اولین ویژگی یک بروکر خوب، واریز و برداشت آسان است. پیش از زمانی که می خواهید سرمایه تان را وارد کارگزاری یا همان بروکر کنید بهتر است با چت زنده سایت صحبت کرده و از آن ها بپرسید که چه روش های واریز و برداشتی برای کاربران ایرانی وجود دارد. بیشتر بروکرها واریز و برداشت ریالی دارند اما بروکرهای معتبری هم هستند که روش واریز ریالی را ندارند و برای ایرانیان روش هایی مثل واریز و برداشت با ارزهای دیجیتال را باز گذاشته اند. قدم بعد از زنگ زدن آن،  است که در بار اول، مقدار بسیار کمی برای شارژ حساب خود اختصاص داده و سرعت واریز آن ها را بسنجید و سپس اولین سودی که در این بازار دشت کرده اید را بردارید. سرعت برداشت را بسنجید تا خیالتان از بابت فرآیند واریز و برداشت بروکر راحت شود. قطعا اگر در این مراحل مشکلی پیش نیاید می توانیم بگوییم که واریز و برداشت مطمئن است و نیازی نیست انرژی خود را صرف نگرانی از سرعت واریز و برداشت کنیم.

کمیسیون و اسپرد کم

یکی از مهمترین مباحث در سنجش بروکرها همین کمیسیون و اسپرد کم است. شما در فرآیند یادگیری فارکس متوجه می شوید که روش های زیادی برای معامله در این بازار وجود دارد و در بعضی از روش ها نیاز است تا شما تعداد معاملات زیادی را با سود کم  ببندید. آن گاه اگر قرار باشد که سود شما به بروکر داده شود که یعنی آب از آب تکان نخورده و عملا شما سود نکردید. اما چطور می توانیم متوجه شویم که اسپرد بروکرها چگونه است. شما می توانید یک حساب آزمایشی در بروکرهایی که فکر می کنید مناسب نیازهای شما هستند و سیستم واریز و برداشت آسانی دارند باز کنید و میزان اسپرد آن ها را در ساعت 12 شب بسنجید و یک بار دیگه این کار را در ساعت 12 ظهر و 5 بعد از ظهر انجام دهید. بهترین کالا برای سنجش همان طلاست که می تواند اطلاعات زیادی را نسبت به بروکر به شما دهد. هر بروکری که اسپردش پایین تر بود و سیستم واریز و برداشت آسان و سریعی داشت را انتخاب کنید.

پشتیبانی 24/5

اما اگر بروکری سیستم واریز و برداشت آسانی داشت و اسپرد آن کم بود گزینه ی مناسبی برای معامله گری در بازار فارکس است. البته که جواب این سوال خیر است. بروکری که انتخاب می کنید باید پشتیبانی همه جانبه در روزهای باز بازار داشته باشد و سوال های شما را به موقع جواب دهد. یکی از مهمترین ویژگی هایی که باید برای انتخاب بروکر فارکس روی آن تکیه کنید همین ست. اگر برای حساب شما مشکلی پیش بیاید و کسی نباشد که پاسخگو باشد می خواهید چه کنید. در بازار ایران دیگر بروکری این چنینی وجود ندارد اما برخی از بروکرها سرعت پاسخگویی شان بسیار کند است و عملا زمانی جواب سوال ها و درخواست های شما را می دهند که کار از کار گذشته است. برای آزمودن این ویژگی نیاز است چند باری درخواست تماس به پشتیبانی بروکر دهید و بسنجید که سرعت پاسخگویی چگونه است.

آزمودن استراتژی معاملاتی بازار فارکس

آخرین قدم در یادگیری فارکس، آزمودن استراتژی است. وقتی شما روش های تحلیلی مختلفی را یاد می گیرید نیاز است که کیفیت آن ها را بسنجید و بهترین روش، آزمودن آن در حساب های آزمایشی است. هر گاه استراتژی را پیدا کردید که بالای 60% وین ریت یا درصد پیروزی داشت آن گاه وارد بازار شوید. این نکته را در نظر داشته باشید که تکیه بر یک استراتژی نمی تواند ضامن موفقیت شما باشد و شما باید بتوانید استراتژی خود را در شرایط مختلف بازار شخصی سازی کنید که این کار هم نیاز به سنجش استراتژی در حساب دمو یا آزمایشی دارد. اگر دیدید که استراتژی شما در مقاطعی جواب نمی دهد سعی کنید کمی تغییرش دهید و سپس آن را در حساب آزمایشی بسنجید و اگر شرط ذکر شده را داشت با حساب حقیقی تان معامله کنید. چرخه یادگیری استراتژی، پیاده سازی، اصلاح تا ابد ادامه دار خواهد بود و شما را به مرور زمان به یک معامله گر همه فن حریف تبدیل خواهد کرد. شاید این نگاه، یکی از مهمترین عناصر یادگیری فارکس باشد.

سوالات متداول

افراد تازه کار باید چه چیزهایی را راجع به فارکس بدانند؟

  1. دیدن آموزش
  2. تمرین
  3. تمرکز و پیوستگی
  4. کنترل احساسات
  5. ذهن باز

آیا یادگیری بازار فارکس سخت است؟

مسیر یادگیری در این بازار سخت نیست ولی نیاز است که در این مسیر ثابت قدم باشید. پیروزی و سود مداوم در ابتدا به سادگی به دست نمی آید و نیاز به صبر و حوصله دارد تا به این مرحله برسید.

آیا در یادگیری فارکس فقط اگر تحلیل تکنیکال را یاد بگیرم کافی است؟

تحلیل تکنیکال به تنهایی نمی تواند شما را به سود برساند و شما نیاز دارید تا از تحلیل فاندامنتال و سنتیمنت هم به عنوان مکمل استفاده کنید.

توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.