Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساختمان های هوشمند چیست و چرا اینقدر نوآورانه هستند؟

نوآوری، همراه با کیفیت فنی حرفه ای، امکان توسعه ساختمان های هوشمند را فراهم کرده است. آیا می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد این نوع ساختمان بدانید؟

ساختمان های هوشمند چیست؟

سالم، اقتصادی و پایدار. اینگونه می توان ساختمان های هوشمند را تعریف کرد. 

به طور کلی، آنها خواصی هستند که به دنبال مراقبت و نگهداری از محیط هستند. آنها سازه هایی هستند که قادر به صرفه جویی در انرژی، همکاری با توسعه پایدار، استفاده حداکثری از منابع تکنولوژیکی و استفاده از فناوری اطلاعات برای بهینه سازی ویژگی های خود هستند.

ساختمان‌های این نوع از طریق استفاده از فناوری‌های موجود، اعم از فناوری‌های سازنده و  پیشرفته، از منابع بهره می‌برند. از منابع بهره می‌برند .

برخی از منابع اصلی آن عبارتند از:

  • زیرساخت دیجیتال؛
  • سیستم های شبکه ای؛
  • سیستم های خودکار؛
  • نظارت از راه دور؛
  • شبکه های ارتباطی و اطلاعاتی؛
  • اینترنت اشیا؛
  • اقدامات بهره وری انرژی

برای اینکه این منابع و سایر منابع به درستی مورد استفاده قرار گیرند، تمرکز فن آوری ها، متمرکز کردن و مدیریت صحیح داده های جمع آوری شده ضروری است.

با بهینه سازی روش استفاده از این ابزارها، می توان به اتوماسیونی دست یافت که قادر به نظارت بر عملکرد، تشخیص کاستی ها، تشخیص علل احتمالی و ایجاد راه حل های به موقع و موثر باشد. 

این مراقبت اساسی است تا از منابع حداکثر استفاده در هوشمند سازی ساختمان و کارآمد برای روشنایی، تهویه مطبوع، استفاده از آسانسور، استفاده از باد و آب و غیره استفاده شود.

ساخت  ساختمان های هوشمند  از یک روند جهانی پیروی می کند. طبق مطالعه ای که توسط مشاوران رهنما فردای خوزستان انجام شده است انجام شده است، در سراسر جهان، بسیاری از شرکت ها تشویق می شوند تا برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت را با هدف تبدیل خود به ساختمان های هوشمند یک بار برای همیشه اجرا کنند.

بر اساس مشاوران رهنما فردای خوزستان آگاهی زیست محیطی که بر ضرورت ارتقای توسعه پایدار افزوده شده است، باعث شده است که چندین سازمان مشهور جهانی برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت طراحی و اجرا کنند. این طرح ها با هدف تکامل این شرکت ها به  سطح هوشمند است .

ویژگی های ساختمان های هوشمند

یک  ساختمان هوشمند  باید ویژگی های خاصی داشته باشد که فراتر از صرفه جویی در مصرف انرژی است.

تبدیل یک ملک ساده به یک ساختمان  هوشمند  با اجرای راه حل های فردی یا ساده و سپس اتخاذ سیستم های پیچیده تر امکان پذیر است. البته همه این سازه ها چند ویژگی مشترک دارند. آنها را بشناس!

زیرساخت دیجیتال

یک زیرساخت خوب تعداد تصمیمات اشتباه را کاهش می دهد و فرآیندها را بهبود می بخشد. یک مثال اساسی از این نوع نوآوری، ذخیره سازی ابری است. 

نظارت از راه دور

سیستم های هشدار دارای این فناوری هستند. اگر ورود غیرمجاز رخ دهد، مسئولین ملک فوراً از طریق برنامه ها یا تجهیزات ویژه متوجه می شوند.

سیستم های مانیتورینگ تصویری به طور گسترده در این سازه ها استفاده می شود.

سیستم های خودکار

هدف آن افزایش کیفیت تولید، بهینه سازی زمان و کاهش هزینه ها می باشد.

سیستم سلف سرویس در ساختمان ها با هدف تسریع در ورود کاربران استفاده می شود. برای دسترسی به آن لازم است از قبل ثبت نام کنید. پس از برقراری اولین تماس، کاربر می‌تواند بدون نشان دادن به پذیرش، دسترسی داشته باشد. 

اقدامات بهره وری انرژی

منطقی کردن منابع، عمدتاً انرژی الکتریکی، برای هوشمند تلقی شدن ساختمان ضروری است  . با استفاده از انرژی کمتر، یک سیستم کارآمد انرژی ساخته می شود.

آیا مقررات خاصی برای ساختمان های هوشمند وجود دارد؟

به نقل از مشاوران هوشمند رهنما فردا خوزستان استانداردهای داوطلبانه بین المللی،  رهبری در انرژی و طراحی محیطی ، LEED، یک سیستم گواهی برای ساختمان های پایدار است. این استاندارد بین المللی توسط شورای ساختمان سبز ایالات متحده تدوین شده است و شامل مجموعه ای از استانداردها است که به استفاده از استراتژی های پایدار اشاره دارد.

این شامل جنبه های مربوط به انرژی های جایگزین، بهره وری مصرف آب، توسعه پایدار فضاهای باز، بهینه سازی کیفیت محیطی داخلی و غیره است.

بسته به استفاده از استراتژی هایی که اثرات زیست محیطی ساخت و سازهای عمرانی را بهبود می بخشد، یک ساختمان می تواند LEED Gold یا Platinum باشد. برای اینکه یک ساختمان به این گواهی نیاز داشته باشد، اداره آن باید از برنامه های حفاظت مدنی و مجوزهای زیست محیطی پیروی کند. 

در ایران چگونه کار می کند؟

در آمریکای لاتین، ایران در رتبه بندی کشورهای دارای بیشترین تعداد ساختمان های هوشمند پیشتاز است. در سرزمین های ایران ، وزیر کار و رفاه اجتماعی، STPS، انطباق با قوانین کار را بررسی می کند و وزیر بهداشت بررسی می کند که آیا جنبه های بهداشتی مورد نیاز رعایت شده است یا خیر.

از آنجایی که ایران کشوری است که اغلب پدیده‌های لرزه‌ای را شناسایی می‌کند، لازم است برنامه‌های داخلی حفاظت مدنی اجرا شود و به نوبه خود از میراگرهای لرزه‌ای با فناوری پیشرفته استفاده شود. آنها به دلیل توانایی خود در تغییر شکل و بازگشت به حالت اولیه بدون آسیب به ساختار خود، ضربه شدید موج لرزه ای را جذب می کنند.

مراقبت دیگر این است که اطمینان حاصل شود که ساختمان های هوشمند خودکفا هستند. به عبارت دیگر، این نوع ساختمان باید بتواند آب باران را جذب کند، آن را در مخازن خود ذخیره کند، آن را تصفیه کند و از ارائه خدمات به هزاران ساکن اطمینان حاصل کند.

جدا از شرایط قبلی، گنجاندن سیستم زیست تخریب پذیر و فیلترها به تصفیه خانه ها جالب است. این منابع امکان استفاده مجدد از آب را برای آبیاری باغ ها، استفاده از توالت ها و ضدعفونی کردن پنجره ها فراهم می کند.

ساختمان های هوشمند باید از شیشه سکوریت استفاده کنند. در زمستان که اشعه خورشید به آنها می رسد، فضای داخلی را گرم می کنند و مصرف تهویه مطبوع را کاهش می دهند. در تابستان همان شیشه ها فضای داخلی ساختمان را خنک می کنند

مزایای اصلی این نوع ساختمان ها چیست؟

ساخت ساختمان های هوشمند مزایای بسیاری را به همراه دارد. موارد اصلی را بشناسید:

1. امنیت

تاسیسات هوشمند به دنبال ارائه محافظت در برابر بلایای زیست محیطی، جرایم، شرایط اضطراری، تصادفات و سایر شرایطی هستند که ممکن است افراد حاضر در آنجا را به خطر بیندازند.

دو مثال مهم عبارتند از تشخیص حریق و کنترل دسترسی.

2. بهینه سازی مصرف

صرفه جویی در مصرف آب و برق زمانی که سیستم ها خودکار هستند بسیار آسان تر است. برخی از راه حل های جالب نظارت بر مخزن و مدیریت روشنایی است.

3. انعطاف پذیری

سیستم‌های خودکار معمولاً انعطاف‌پذیر هستند، این به آن‌ها اجازه می‌دهد تا با سایر نیازهای ملک سازگار شوند و همچنین با تغییرات تکنولوژیکی هماهنگ شوند.

این انعطاف پذیری به ساختمان های قدیمی اجازه داده است تا به «مکانیزه شدن» دست یابند.

4. راه حل های یکپارچه

راه حل ها به صورت هم افزایی عمل می کنند و به دنبال پوشش جبهه های مختلف از جمله مصرف و امنیت هستند. به لطف کنترل متمرکز می توان در هزینه های نگهداری، پرسنل و مدیریت صرفه جویی کرد.

5. ارگونومی

یک ساختمان هوشمند محیطی امن و راحت را فراهم می کند. نمونه ای از سیستم هایی که راحتی محل را افزایش می دهند، کنترل نور و کنترل آب و هوا است

توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.