Web Analytics Made Easy - Statcounter

انواع روش‌های استخراج نمک

انواع روش‌های استخراج نمک

نمک یکی از متداول‌ ترین مواد روی زمین است و بدون آن نمی‌ توان زندگی کرد و مصرف زیاد آن هم می‌ تواند، باعث مرگ شود. نمک یک ماده معدنی است که از سدیم کلرید NaCl تشکیل شده است که در گذشته قیمت بالایی داشت؛ ولی امروزه قیمت زیادی ندارد و بیشترین مصرف آن مربوط به صنعت می‌شود‌. نمکی که در صنعت استفاده می‌شود، نمک صنعتی یا نمک معدنی است که تصفیه نشده است. روش‌ های استخراج نمک متفاوت خواهد بود. به همین دلیل قیمت نمک صنعتی هم متغیر است. 
در حالت طبیعی نمک به صورت سنگ نمک یا هالیت است که برای تغذیه انسان و تمام پستانداران مصرف آن مهم خواهد بود. نمک استخراج شده از معادن اگر در کارخانه تصفیه شود به نمک خوراکی تبدیل می‌شود. فروش نمک صنعتی گروه کارخانه جات گل نمک در انواع مختلفی انجام می‌شود؛ چون نمک صنعتی در سایزهای گوناگونی تولید می‌شود. اولین شواهد استخراج نمک از رومانی به دست آمده است که با جوشاندن آب چشمه نمک تولید می‌کردند. نمک در بین یونانیان، رومیان، عرب‌ ها و چینی‌ ها بسیار باارزش است. 
فرمول شیمیایی سنگ نمک یا هالیت NaCl است که از سدیم کلرید تشکیل شده است. سنگ نمک به شکل کریستال پیدا می‌شود و رنگ آن سفید یا بدون رنگ و شفاف است‌. رنگ سفید این ماده به دلیل ناخالصی‌ هایی که به آن وارد می‌شود، تغییر پیدا می‌کند. خرید نمک صنعتی به دلیل کاربردهایی که دارد همیشه از بازار گرمی برخوردار است. در این مطلب به بررسی انواع روش‌ های استخراج نمک پرداخته‌ ایم. 

انواع روش‌ های استخراج نمک 

از انواع روش‌های استخراج نمک می‌توان موارد زیر را نام برد:
استخراج محلول 
در این روش استخراج نمک، روی منابع نمک چاله‌ کنده می‌شود و آب تازه داخل چاله ریخته می‌شود تا نمک با آب حل شود. سپس نمک محلول را بیرون می‌کشند و به کارخانه‌ های مخصوص انتقال می‌دهند تا آب آن را تبخیر کنند. 

تبخیر خورشیدی 
در این روش باد و خورشید تبخیر آب نمک را انجام می‌دهند تا نمک آن باقی بماند. در این روش در آب‌‌ و هوای مخصوص نمک سالی یک بار به غلظت خاصی می‌رسد. 

استخراج عمیق محوری 
در این روش نمک را از معادن نمک که زیر لایه‌ های قدیمی کف دریا هستند، استخراج می‌کنند. 

روش دستی 

در برخی نواحی به قدری در دریاچه یا کف دریا نمک وجود دارد که به روش دستی می‌توان نمک را استخراج نمود. 
کشورهای چین، آلمان، هند و کانادا بیشترین تولید‌ کننده‌ نمک هستند. در این جا لازم است به این نکته اشاره کنیم که ما ۶ درصد نمکی که در جهان تولید می‌شود را به عنوان خوراکی مصرف می‌کنیم و  ۸ درصد برای برف‌ روبی، ۱۲ درصد برای تصفیه آب، ۶ درصد برای کشاورزی و ۶۸ درصد در کارخانه‌ها و دیگر فرآیندهای صنعتی مانند تولید خمیر کاغذ و تولید پلاستیک pvc استفاده می‌شود. نمک استخراج شده در کارخانه خرد و در سایز های مختلفی تولید و بسته‌ بندی می‌شود. به همین دلیل قیمت نمک صنعتی متفاوت است و فروش نمک صنعتی در انواع مختلفی انجام می‌شود. از انواع نمک صنعتی می‌توان به نمک شکری، نمک پودری و نمک صدفی اشاره کرد. 

نمک صنعتی چگونه تولید می‌شود 

نمک صنعتی چگونه تولید می‌شود 

از روش‌ های استخراج نمک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
استخراج سنگ نمک با روش خلاء 
در این روش استخراج نمک با استفاده از چند سری تبخیر‌کننده‌ های قائم چندگانه که به یکدیگر متصل شده‌اند با پمپ‌ های مکش‌ کننده آب‌ های شور را تبدیل به نمک می‌کنند.

استخراج سنگ نمک با روش هیدرولیکی 
در این روش نمک‌ های زیرزمینی (کانسرهای واقعی نمک) را با روش‌ های مختلف حفاری، پایه، انفجاری و زیرزمینی خارج و قبل از این که به سطح زمین برسند خرد خواهند شد. 

استخراج نمک با روش تبخیری 
در این روش، آبی که نمک دارد مانند آب دریا را داخل حوضچه‌ می‌ریزند تا آب آن‌ها به روش تبخیر گرفته شود و روی کف حوضچه نمک باقی می‌ماند. 

استخراج سنگ نمک با روش پلکانی 
بیشتر سنگ‌ های نمک در معادن با این روش استخراج می‌شوند. به دو صورت مستقیم و معکوس از این روش می‌توان استفاده کرد. هنگامی که مکان بیرون آوردن نمک کوچک باشد باید شیب محیط را افزایش داد و تا زمانی که ممکن باشد به صورت بالا به پایین استخراج سنگ نمک همه بخش‌ ها انجام خواهد شد.
 
استخراج سنگ نمک با روش تونلی 
هنگامی که لایه افقی سنگ نمک ضخامت بالا و شیب کم دارد از این روش استفاده خواهد شد. در این روش به قسمت‌ هایی که نمک از آن جا خارج می‌شود، اتاق می‌گویند و به بخش‌ های که به صورت ستون هستند، پایه گفته می‌شود. برای محافظت از سقف اتاق‌ها در این روش‌ از پایه‌ های زیادی استفاده می‌شود به همین دلیل بخش‌ های زیادی از معدن به صورت دست نخورده باقی خواهند ماند. 

انواع مختلف نمک‌ صنعتی 

انواع مختلف نمک‌ صنعتی 

در قسمت‌ های قبل با انواع روش‌ های استخراج نمک آشنا شده‌اید در این قسمت از مطلب می‌خواهیم به برخی از انواع مختلف نمک صنعتی اشاره کنیم.
نمک شکری 
این نوع نمک رتبه دوم بزرگ‌ ترین دانه‌ها را بعد از نمک شیلاتی دارد و از پرطرفدارترین نمک‌ های صنعتی محسوب می‌شود. از نظر سایز، اندازه آن شبیه دانه‌ های شکر است به همین دلیل به آن نمک شکری گفته می‌شود. در واقع این نمک دانه‌ های آن مابین نمک شیلاتی و نمک صدفی است. نمک ۱۱۰، نمک نفت، نمک آنتی‌ کیک، نمک درشت نانوایی و نمک حفاری از دیگر نام‌ های این نوع نمک محسوب می‌شوند. بین ۱.۲ تا ۲.۵ میلی‌ متر سایز دانه‌‌ های آن است و در حفاری، نفت، خوراک دام و صنایع شیمیایی استفاده می‌شود.

نمک پودری 
نمک پودری دانه‌ بندی ندارد و ظاهر آن به آرد شبیه است و در نهاد های طیور، صنعت چرم‌سازی، تولید کاغذ و اسید‌سازی استفاده می‌شود. کیفیت سنگ نمک تاثیر مهمی روی کیفیت این نوع نمک دارد. 

نمک صدفی 
کیفیت بالایی دارد و از بهترین نمک‌ های صنعتی است و جزء نمک های صادراتی است. نمک مش ۱۲۰ نام دیگر این نوع نمک است و از معادن سنگ نمک گرمسار استخراج می‌شود. این نمک اگر در معرض رطوبت قرار بگیرد کلوخه‌ای می‌شود و با دستگاه خشک‌ کن در کارخانه نمک می‌توان آن را خشک کرد.
اگر به دنبال خرید نمک صنعتی با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت هستید به شما توصیه می‌کنیم حتما با مجموعه گروه کارخانجات گل نمک ارتباط بگیرید تا بتوانید انواع نمک صنعتی را با بهترین کیفیت بخرید.