Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاثیر انواع روش های خمکاری بر قیمت لوله مبلی

خمکاری لوله مبلی با اهداف متفاوتی می تواند انجام شود اما در اکثر موارد دو دلیل مهم و کلیدی دارد. اول از این فرآیند به عنوان جایگزینی مقرون به صرفه برای جوشکاری استفاده می شود که به جای ایجاد اتصال با جوشکاری با خم، شکل مورد نظر در قطعه ایجاد می شود. دوم تغییر شکل و زاویه ی دائمی در لوله مبلی و به طور کلی تمامی انواع مقاطع فولادی. روش های متفاوتی برای این منظور استفاده می شود که اصول و قاعده ی تمامی آن ها به یک شکل است. به کمک نیروی فشار و یک قالب زاویه مورد نظر در مقطع ایجاد می شود. در ادامه به 5 مورد از متداول ترین روش های این خم اشاره خواهیم کرد و توضیح خواهیم داد به چه شکل می تواند قیمت لوله مبلی را تحت تاثیر قرار دهد.

خمکاری پرسی:

شاید بتوان گفت خم پرسی یکی از اولین روش هایی از که برای خمکاری انواع مقاطع فولادی از جمله پروفیل مبلی می توان از آن استفاده شده است. به همین دلیل ابزار و تجهیزات مورد نیاز برای آن ابزاری معمول هستند که به راحتی در بازار می توان آن ها را تهیه کرد.

ساختار این دستگاه ها بسیار ساده است. از سه بخش کلی تشکیل شده است. دو بخش که قطعه را نگه می دارند و بخش سوم که با ایجاد فشار باعث خم شدن لوله می شود.

خم پروفیل به واسطه ی زاویه هایی که در شکل سطح مقطع خود دارد کمی دشوارتر و پیچیده تر از خمکاری لوله مبلی است. خمکاری پرسی کمتر باعث ایجاد چین و چروک در ورق مقطع فولادی می شود به همن دلیل روش مناسبی برای خمکاری پروفیل سبک است. شدت اعوجاج ایجاد شده با زاویه ی خم رابطه ی مستقیم دارد. بدیهی است که زاویه ی تند تر خم باعث می شود اعوجاج بیشتری در ناحیه خم به وجود بیاید.

در نهایت شاید بتوان گفت این روش خم ارزان ترین و کم دردسر ترین روش برای خمکاری لوله و پروفیل مبلی است. باتوجه به این که انجام فرآیندهای تخصصی مستقیما بر قیمت لوله مبلی اثر می گذارد ارزان و مقرون به صرفه بودن آن نکته ای بسیار مهم و کلیدی است.

خمکاری با غلتک:

دستگاه خمکاری غلتکی از سه غلتک بزرگ ساخته شده که به صورت مثلثی در کنار هم قرار گرفته اند. فاصله ی این غلتک ها در برخی نمونه ها دستی و در برخی دیگر به صورت هیدرولیک باتوجه به اندازه ی لوله تغییر داده می شود. احتمال ایجاد دفورمگی با این روش به حداقل می رسد به همین دلیل خمکاری با غلتک روشی محبوب در صنعت برای خمکاری است.

این نوع خم اغلب برای لوله های بزرگ، اسپیرال یا خم های مارپیچی مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارتی بیشتر برای محصولات صنعتی کاربرد دارد. خاص بودن نوع فرآیند مستقیما قیمت آن را تحت تاثیر قرار می دهد.

خم مندرلی:

مندرل قطعه ای است که درون لوله قرار می گیرد و با ایجاد فشار از داخل به سمت بیرون مانع از خراب شدن آن حین فرآیند خم می شود. به لطف مندرل این نوع خم حتی برای مقاطع خیلی نازک با حداقل دفرمیشن انجام می شود. طی این  نوع خمکاری مندرلی منعطف درون لوله و دقیقا در محل خم قرار می گیرد. با خم شدن لوله، مندرل داخل لوله نیز خم شده و مشابه لوله شکل می گیرد اما با فشاری که از داخل به سمت بیرون دیواره وارد می کند مانع از تخت شدگی با هر نوع خرابی احتمالی لوله می شود.

مندرل ابزار خاص خمکاری است. ابزار و تجهیزات تخصصی به همان نسبت که باعث بالا کیفیت فرآیند می شود بر قیمت انجام فرآیند نیز اثر می گذارد.

خم القایی:

در روش های خمکاری قبلی که به آن ها اشاره کردیم کل فرآیند خم در دمای اتاق انجام می شد اما در این روش شرایط خم کاملا متفات بوده و با حرارت بالا انجام می شود. در این روش با حرارت القایی به نقطه ای از لوله که قرار است خم بشود حرارت داده می شود. پس از آن به کمک بازوی محوری لوله با ویژگی های ابعادی مورد نظر خم شده و قالب گرفته می شود. اعوجاج ایجاد شده در این روش و به کمک حرارت به حداقل می رسد و کمتر از همه ی روش های سردکاری است.

بدیهی است استفاده از تکنولوژی های روز و ایجاد خم باکفیت با ایجاد ارزش افزوده باعث بالاتر رفتن قیمت پروفیل سبک بعد از خمکاری می شود.

خم کششی چرخشی:

برای ایجاد خمی با کیفیت و با ابعاد و اندازه های دقیق خم کششی چرخشی بهترین ومناسب ترین گزینه است. خمکاری های پیچیده و تکراری با ساختار یکپارچه و دقت بالا از طریق این نوع خم انجام شدنی است. اما برای انجام این خمکاری تمامی ابزار و تجهیزات باید تکمیل باشد. خمکاری کششی چرخشی برای نرده های حفاظ ساختمان ، شاسی خودرو ، قاب تریلر مناسب و کاربردی است.

خم فشاری:

خم فشاری جز نخستین روش هایی است که از آن برای خمکاری لوله مبلی و به طور کلی مقاطع فولادی استفاده شده است. دستگاه خم فشاری از دو بخش تشکیل شده است. قالب فشار که همان طور که از نام آن نیز پیدا است فشار مورد نیاز برای خم را به مقطع فولادی وارد می کند و قالب ثابت که به عبارتی الگوی خم است و با خمکاری، لوله شکل این قالب را به خود می گیرد. در این نوع خمکاری اگر فشاری از داخل به سمت بیرون وارد نشود تغییرات کنترل نشده ظاهری در شکل خم به وجود خواهد آمد.

سخن پایانی:

خمکاری نیز مشابه هر فرآیند صنعتی دیگری طی زمان و با پیشرفت تکنولوژی دچار تحول شده و راهکارهای بهتری برای آن پیدا می شود. به لطف تکنولوژی های جدید خمکاری به فرآیندی ساده تر تبدیل شده که محصولات نهایی باکیفیت تری هم تولید می کند. علاوه بر تکنولوژی و دستگاه های تولید خمکاری در مجموعه های معتبر چون گروه صنعتی صبا نیز می تواند تضمینی بر کیفیت باشد.

با پیش رفت این فرآیند و به لطف تکنولوژی امروزه امکان خمکاری انواع مقاطع با جنس و خواص گوناگون وجود دارد. شاید در ظاهر کیفیت محصولات تولید شده در انواع روش های خمکاری مشابه به نظر برسد اما در واقع هر کدام از آن ها برای خم خاصی با ویژگی های منحصر به فرد مناسب تر و کاربردی تر است. با به دست آوردن شناخت درست در مورد این فرآیندها با توجه به نوع خم و نوع محصول می توان بهترین و مناسب ترین گزینه را انتخاب کرد.

توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.