Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلگرام از راه‌اندازی شبکه هوش مصنوعی غیرمتمرکز خبر داد

تلگرام قصد دارد شبکه هوش مصنوعی غیرمتمرکز «کوکون» را بر بستر بلاک‌چین TON راه‌اندازی کند

پاول دورف همایش بلاکچین لایف 2025

تلگرام اعلام کرده است که به‌زودی شبکه هوش مصنوعی غیرمتمرکز کوکون (Cocoon) را بر پایه بلاک‌چین TON برای پردازش خصوصی درخواست‌های هوش مصنوعی معرفی خواهد کرد. این خبر توسط پاول دورف، بنیان‌گذار تلگرام، در کنفرانس Blockchain Life 2025 در دبی اعلام شد.

از طریق کوکون، توسعه‌دهندگان می‌توانند هزینه منابع محاسباتی مورد نیاز برای پردازش درخواست‌ها را با استفاده از رمزارز Toncoin پرداخت کنند، در حالی که دارندگان کارت‌های گرافیک (GPU) با ارائه توان محاسباتی خود، رمزارز دریافت خواهند کرد. شرکت‌کنندگان باید جزئیاتی مانند نوع معماری مدل (برای مثال DeepSeek یا Qwen)، حجم روزانه درخواست‌ها و اندازه متوسط توکن را مشخص کنند.

کنفرانس بلاکچین لایف ۲۰۲۵
کنفرانس بلاکچین لایف ۲۰۲۵

در کانال رسمی پروژه آمده است: «تمامی داده‌ها رمزگذاری می‌شوند، به‌طوری‌که شرکت‌کنندگان نمی‌توانند درخواست‌های خاص در حال پردازش را مشاهده کنند. می‌توان این فناوری را “هوش مصنوعی خصوصی بر بستر بلاک‌چین TON” نامید.»

خود تلگرام نخستین مشتری این شبکه خواهد بود و در توسعه جهانی آن سرمایه‌گذاری می‌کند. راه‌اندازی رسمی کوکون برای ماه نوامبر برنامه‌ریزی شده و پس از دریافت درخواست از شرکت‌کنندگان بالقوه انجام خواهد شد.

دورف نخستین‌بار در سفر خود به قزاقستان در ماه اکتبر به این پروژه اشاره کرده بود، زمانی که از آزمایشگاه هوش مصنوعی جدیدی رونمایی کرد. او در آن زمان اظهار داشت که تلگرام طی ماه‌های گذشته بر روی فناوری‌هایی در تقاطع بلاک‌چین و هوش مصنوعی کار کرده است.

به گفته دورف، این پلتفرم به بیش از یک میلیارد کاربر اجازه خواهد داد تا از قابلیت‌های هوش مصنوعی به شکلی محرمانه، شفاف و کارآمد استفاده کنند.

در ماه مه ۲۰۲۵، تلگرام همچنین از همکاری با استارت‌آپ xAI متعلق به ایلان ماسک خبر داد که هدف آن ادغام و توزیع چت‌بات Grok در میان کاربران پلتفرم است.