دامپزشک به چه کسی گفته می شود؟
به شخصی که از وضعیت سلامتی حیوانات محافظت می کند، دامپزشک گویند.
دامپزشک، بیماری های حیوانات را تشخیص داده و کنترل می کند. همچنین حیوانات بیمار و آسیب دیده را درمان خواهد کرد. علاوه بر آن به صاحبان و مالکان حیوانات در مورد مراقبت صحیح از آنها توصیه های لازم را ارائه می دهند.
دامپزشک چه خدماتی ارائه میدهد؟
– تشخیص مشکلات بهداشتی حیوانات
– ارائه مراقبت های پیشگیرانه برای حفظ سلامت دام ها
– معالجه و بهبود زخم ها و شکستگی ها
– واکسینه کردن حیوانات در برابر بیماریها
– مشاوره به صاحبان حیوانات خانگی در مورد تغذیه، رفتار و تولید مثل آنها
– کشتار و از بین بردن حیوانات در صورت لزوم
– درمان حیواناتی که از عفونت یا بیماری رنج می برند
– انجام و تجویز آزمایش های تشخیصی مانند اشعه ایکس، EKG، سونوگرافی، خون، ادرار و مدفوع
در شرایطی که دامپزشک نتواند با بررسی تاریخچه و سابقه حیوان، بیماری را تشخیص دهد می تواند آزمایشات تشخیصی مانند آزمایش خون، تجزیه ادرار و آزمایشات مدفوع را تشخیص دهد. تشخیص دقیق به آزمایش های آزمایشگاهی، رادیوگرافی و تجهیزات ویژه نیاز دارد.
یک دامپزشک در تحقیقات به دنبال راه های بهتر برای پیشگیری و حل مشکلات بهداشتی حیوانات و انسان ها است. بسیاری از مشکلات، مانند سرطان و بیماری های قلبی، با استفاده از حیوانات آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار می گیرد. این حیوانات آزمایشگاهی تحت نظارت دامپزشکان با دقت پرورش و نگهداری می شوند.
دامپزشکان نیز در زمینه بهداشت عمومی فعالیت می کنند. آنها به پیشگیری و کنترل بیماری های حیوانات و انسان کمک می کنند و علاوه بر آن به عنوان اپیدمیولوژیست، وضعیت شیوع بیماری های حیوانات و انسان ها مانند بیماری های ناشی از غذا، آنفلوانزا، طاعون، هاری، ایدز و انسفالیت را بررسی می کنند.
مروری بر خلاصهی تاریخچه دامپزشکی
دانش دامپزشکی از زمانی که بشر به اهلی کردن حیوانات نیازمند شد، اهمیت پیدا کرد.
از نظر بعضی از دانشمندان؛ زمان پیدایش نباتات و حیوانات در زمین، به حدود یک میلیارد و چهارصد میلیون سال پیش باز می گردد. در نتیجه انسان از اولین روزهای حضورش در زمین با این موجودات سروکار داشته و در قرون مختلف به اهلی کردن آنها پرداخته است.
فریدون نخستین شخصی بود که به اهلی کردن فیل پرداخت و پادزهر مارگزیدگی را ساخت. از همین رو در فرهنگ اوستایی از او به عنوان اولین نفر ی که در پزشکی و دامپزشکی تبحر داشته یاد می شود.
اولین مدرک پزشکی مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد می باشد که با خط هیروگلیف روی پاپیروس، یکی از مقابر مصری، می باشد که در رابطه با بیماریهای چهارپایان توضیح داده شده.
در حدود ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد تشکیلات اداری منظمی در ناحیه های مختلف سومر و عیلام وجود داشته که در آن دامپزشک به عنوان یک شخصیت تخصصی به جراحی حیوانات می پرداخته.
امروزه با توجه به وجود برخی از بیماری های مشترک میان انسان و دام؛ میتوان گفت که دامپزشکی علاوه بر درمان بیماری دام، نقش موثری در بهداشت عمومی جامعه دارد. در نتیجه نبود آن منجر به آسیب سلامت جامعه خواهد شد.
در سال ۱۳۰۴ با شایعات طاعون گاوی در ایران تشکیلات دامپزشکی آغاز شد.
سپس در سال ۱۳۱۱ به شکل یک مدرسه دامپزشکی و در سال ۱۳۱۶ به شکل دانشکده دامپزشکی به فعالیت خود ادامه داد.
امروزه کلینیک های دامپزشکی پیشرفته و مجهز زیادی در سرتاسر کشور تاسیس شده اند و شما می توانید با خیال راحت حیوانات خانگی خود را برای چکاپ و کنترل به این مراکز ببرید، لذا جهت اطلاع از آدرس و شماره تماس برگزیده ترین کلینیک دامپزشکی در اصفهان به لینک زیر مراجعه نمایید
مهارت های دامپزشکی
مهارت حل مسئله:
به عنوان یک دامپزشک مهم است که مهارت این را داشته باشید که مشکلات حیوانات را در اسرع وقت شناسایی کنید.
تفکر انتقادی:
این مهارت در انتخاب روش های درمانی مناسب کمک می کند.
مهارت های بین فردی:
این مهارت های بین فردی به دامپزشکان اجازه می دهد تا با صاحبان حیوانات بیمار همکاری کنند تا بهترین مراقبت های ممکن را ارائه دهند.
شفقت:
دامپزشکان باید نسبت به حیوانات بیمار و صاحبان آنها نگرانی نشان دهند.
مهارت های تحلیلی:
از آنجا که حیوانات نمی توانند علائم خود را بیان کنند، دامپزشکان باید بتوانند تمام اطلاعات موجود را تفسیر کرده و بر اساس آن تفسیر در مورد یک اقدام مناسب تصمیم بگیرند.
استعداد علمی:
مطالعه و درمان حیوانات یک علم است و به روش ها و مهارت های تحقیق حرفه ای نیاز دارد.
همچنین مهارت در برقراری ارتباط و امکانات لازم برای ارتباط با دامپزشکان با تجربه، برای صاحبان حیوانات و دام پروران امری کاملا ضروری و مهم است.
لذا جهت تماس و مشاوره با دامپزشک در اصفهان، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
انواع خدمات دامپزشکی:
– خدمات درمانی، بویژه تشخیص و درمان
– تولید داروهای دامپزشکی
– بهداشت عمومی و حفاظت از سلامت انسانها از قبیل بازرسی بهداشتی از محصولات و فرآورده های دامی و بیماریهای مشترک انسان و دام
– چک آپ های ماهیانه
– نظافت و شستشوی حیوانات و تهیه مایحتاج آن ها
چالشهای روبرو در زمینه دامپزشکی
– مصرف خودسرانه و فروش غیر مجاز دارو به دامداران و مصرف کنندگان توسط افراد بدون صلاحیت
– آسیب شناسی ارائه خدمات دامپزشکی و توسعه فعالیتهای بخش غیردولتی
– عدم وجود انگیزه و رضایت شغلی
– نداشتن امنیت شغلی و عدم سود دهی مناسب کلینیک های خصوصی و اجبار دامپزشکان برای فعالیت در شغل های ثانویه
– بی میلی تولید کنندگان به استفاده از خدمات دامپزشکان و عدم تمایل به پرداخت هزینه
– عدم وجود صمیمیت و اعتماد کافی بین همکاران دامپزشکی در بازار کار و بخشهای مختلف دامپزشکی
– عدم آشنایی جامعه با نقش مهم دامپزشکی در ارتقاء سلامت
– فرصتهای اجتماعی و اقتصادی محدود برای دامپزشکان و خانواده آنها در مناطق دور افتاده که به کارمشغول هستند
با افزایش روز افزون نگهداری از حیوانات خانگی در میان افراد مختلف نیاز به دامپزشکی ها نیز افزایش پیدا کرده. به همین جهت هر روزه در سطح شهر شاهد تاسیس مراکز دامپزشکی متعددی هستیم که به ارائه ی خدمات به حیوانات و صاحبین آن ها می پردازند.
کلینیک دامپزشکی ما یکی از مجهزترین کلینیک های دامپزشکی می باشد که در آن می توانید زیر نظر مجرب ترین پزشکان و بهترین دامپزشک در اصفهان به وضعیت حیوانات خانگی خود رسیدگی شود
دامپزشکی مجموعهای می باشد که وظیفه آن حفاظت از بهداشت جمعیت دامی و جلوگیری از سرایت بیماری های مشترک بین انسان و دام می باشد.
تاثیر دامپزشکی بر اقتصاد کشور
پس از نفت بیشترین نقدینگی مختص به سرمایه های دامی می باشد. از همین رو می توان از دامپزشکی به عنوان یکی از عوامل اصلی حفاظت از سرمایه های دامی کشور در رونق اقتصاد جامعه نام برد.
بر اساس قوانین سازمان تجارت جهانی wto صادرات کالاهایی از قبیل فرآوردههای خام همچون؛ پوست، تخم مرغ، عسل، گوشت قرمز، ماهی، مرغ و … فقط با گواهی قرنطینه دامپزشکی کشور مبدا امکان پذیر می باشد و همین امر نشان دهنده نقش کلیدی سازمان دامپزشکی در صادرات و رونق اقتصادی کشورها می باشد.
میتوان گفت که اساس و پایه بهداشت و سلامت جوامع انسانی به بهداشت دام و فرآورده های آن بستگی دارد. امروزه دامپزشکی توانسته است که علاوه بر تخفیف و از بین بردن راه های انتشار بیماری در دام ها و حیوانات، در جلوگیری و توقف چرخه انتقال بیماری و آلودگی ها از دام و فرآورده های خام دامی به جمعیت های انسانی نقش بزرگی ایفا کند.
تاثیر دامپزشکی بر اقتصاد روستایی
دامپزشکی در تامین امنیت غذایی، ارتقای سلامت و بهداشت عمومی جامعه و اقتصاد ملی نقش بسیار مهمی دارد و در بحث زیر ساختها یکی از نهادهای تاثیر گذار در توسعه پایدار جامعه است.
عمده فعالیت دامپزشکی در سرتاسر کشور در راستای یکی از مهمترین وظایف و مسئولیتهای این صنف، یعنی کنترل و پیشگیری از بروز بیماریهای دامی، در روستاها گسترش یافته و نقش مهمی در حفظ اشتغال و معیشت روستا به عهده گرفته است.
امروزه به کمک تلاش نیروهای دامپزشکی، اقدامات ارزشمندی در حوزه کنترل و پیشگیری از بیماریها در جریان است، که همین امر نقش چشمگیری در جریان حیات و اقتصاد روستایی به دنبال داشته است.
دامپزشکی، محافظ سلامت و سرمایه
سازمان دامپزشکی وظیفه حفاظت و حراست از سرمایه دامی کشور، که از اتفاق سرمایه پویا دائمی و مولد می باشد را، به عهده دارد.
امروزه با توجه به پیدایش ۸۵۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام، دامپزشکی در خط مقدم تامین سلامت و امنیت تولیدات دامی و غذایی قرار گرفته است. همچنین علاوه بر وظیفه اصلی خود یعنی تامین سلامت دام و تولیدات دامی، حفظ و حراست از سرمایه های دامی را به عهده دارد. به همین دلیل شناخت توزیع فضایی واحدهای تولید دامی و دامپزشکی ها و میزان بهره مندی این واحد ها از خدمات دامپزشکی باید مورد بررسی قرار گیرد.
امروزه ایران جزو ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ و تخم مرغ در دنیا و یکی از مهمترین صادر کنندگان عمده مواد لبنی در منطقه به شمار می رود؛ چراکه توسعه این صنایع با تلاش دستاندرکاران بخش دام و حضور به موقع دامپزشکان در بهترین کلینیک دامپزشکی در اصفهان و سایر نقاط مختلف کشور، صورت گرفته است.
پت شاپ چیست؟
به مراکز فروش لوازم حیوانات خانگی پت شاپ گفته میشود. همچنین امروزه اکثر پت شاپ ها اقدام به فروش خود حیوانات خانگی می کنند.
در کشور ایران نیز با افزایش علاقه خانواده ها به نگهداری از حیوانات خانگی تعداد بسیاری از این فروشگاه ها راه اندازی شده است.
علاوه بر آن در بعضی از فروشگاه های مدرن، دامپزشک هایی مشغول به کار هستند که صاحبان حیوانات خانگی میتوانند در زمینه تغذیه و انتخاب غذای مناسب، شرایط نگهداری و سایر مسائل مربوطه از آن ها مشورت بگیرند.
در گذشته پیدا کردن غذای مناسب برای حیوانات بسیار دشوار بود اما امروزه با تاسیس پت شاپ ها کمکی بزرگی به حل این مشکل شده است.
در پت شاپ ها چه لوازمی به فروش میرسد؟
در این فروشگاه ها می توانید برای حیوان خانگی مورد نظر خود، مجموعه ای از وسایل مورد نیاز را خریداری نمایید.
حیوانی که سرپرستی آن را به عهده گرفته اید، قبل از هر چیز به غذا احتیاج دارد.
علاوه بر آن لوازم مختلفی همچون؛ قطره و پد ادرار و پوشک مخصوص برای آموزش توالت نیز لازم و ضروری میباشد.
همچنین شایان ذکر است که حیوان خانگی خود را نباید با شامپوی خودتان شستشو دهید. چراکه پوست و موی آنها در صورت استفاده از شامپوهای مخصوص مو و بدن انسان، آسیب می بیند. به همین دلیل برای شستن آنها باید از شامپوی مخصوص حیوانات استفاده کنید.
از جمله دیگر لوازم مورد نیاز حیوانات خانگی؛ بند، ظرف آب و غذا، توالت سگ، بستر گربه، لانه سگ، تخت گربه و سگ و … در این فروشگاه ها به فروش میرسد.
پت شاپ آنلاین یا حضوری؟
بسیاری از پتشاپ ها هم به صورت حضوری، لوازم حیوانات را به فروش میرسانند و هم به صورت اینترنتی یا آنلاین فعالیت میکنند.
مزایای پت شاپ آنلاین یا اینترنتی:
– عدم نیاز به مراجعه حضوری
– بالا بودن تنوع محصولات
– امکان مقایسه محصولات و برندهای مختلف
-صرفه جویی در زمان و هزینه
– امکان مقایسه قیمت محصولات
معیارهای انتخاب پت شاپ معتبر:
– بررسی درصد رضایت مراجعه کنندگان
– تنوع بالای محصولات و لوازم مورد نیاز حیوانات خانگی
– قیمت مناسب
– کیفیت بالای لوازم و تجهیزات
– راهنمایی مناسب مشتریان
– دارای نماد الکترونیکی و ساماندهی
– مشاوره صحیح و رایگان
جهت خرید آنلاین لوازم ضروری برای حیوانات خانگی خود از پت شاپ در اصفهان به لینک زیر مراجعه نمایید.
توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.