سلام به همهی گیمر های عزیز در این مقاله سعی داریم تا به شما هشت پردازنده گیمینگ اقتصادی بازار را معرفی کنیم و با بررسی نکات قوت و ضعف آن ها به شما در خرید یک پردازنده گیمینگ کمک کنیم. اما قبل از شروع بیایید تا به یک سری نکات در هنگام تهیه یک پردازنده گیمینگ بپردازیم تا در انتخاب پردازنده به مشکل بر نخورید؛ پس تا انتهای این مقاله همراه فروشگاه اورگیم باشید.
چه مقدار هزینه برای تهیه یک پردازنده لازم است؟
معمولا تهیه یک پردازنده گیمینگ بستگی به بودجه شما و گیم هایی که میخواهید بازی کنید دارد. معمولا پردازنده ها در دسته های پایین رده، میان رده و بالا رده قرار میگیرند و امروزه به لطف پیشرفت فناوری های به کار رفته در پردازنده ها، حتی پردازنده های میان رده و یا پایین رده به راحتی میتوانند از پس اجرای بازی ها برآیند. اما اگر قصد دارید تا بجز بازی به استریم کردن و کارهای سنگین پردازشی بپردازید بهتر است بیشتر هزینه کنید و پردازنده ای قدرتمند تهیه کنید.
اگرچه پردازنده تاثیر بسیار زیادی در انجام بازی ها دارد، اما نباید از تاثیر هدفون گیمینگ در لذت بردن از بازی ها و ثبت خاطره ای ماندگار در لحظات حساس بازی غافل شد.
پردازنده تری (Tray) و باکس (Box) چیست؟
معمولا پردازنده ها به دو صورت تری و یا باکس به بازار عرضه میشوند. پردازنده های تری قیمت کمتری نسبت به نسخه های باکس دارند. این پردازنده ها جعبه، خمیر سیلیکون و فن خنک کننده به همراه ندارند و هنگامی که یکی از آن ها را تهیه میکنید تنها پردازنده به شما تحویل داده می شود و باید به صورت جداگانه به تهیه خمیر سیلیکون و خنک کننده آن بپردازید؛ در حالی که در نسخه باکس شاهد جعبه پردازنده به همراه خمیر سیلیکون (در بعضی پردازنده ها) و فن خنک کننده آن هستیم.
آیا خرید پردازنده دست دوم کار معقولانه ای است ؟
خرید پردازنده دست دوم امری حساس هستش و هنگام تهیه یک پردازنده دست دوم اول باید دقت کرد که آیا پردازنده به صورت فیزیکی از سلامت کامل بهره میبرد یا نه.
در بخش پشتی اکثر پردازنده های امروزی شاهد تعداد بسیاری سوزن هستیم و باید مطمئن باشید در هنگام خرید یک پردازنده دست دوم سوزن های پشتی آن کج شدگی و یا شکستگی نداشته باشد. نکته دوم این است که هنگامی که خواستید یک پردازنده دست دوم تهیه کنید آن را در یک سری نرم افزار تست مورد تست قرار دهید تا از سلامت آن اطمینان حاصل کنید. AIDA64 یکی از نرم افزار های تست پردازنده هستش که با آن میتوانید از سلامت پردازنده اطمینان حاصل کنید.
فرق سری F ،KF ،K و KS اینتل چیست؟
سری F پردازنده های اینل پردازنده هایی هستند که در آن ها هیچ گرافیک داخلی قرار داده نشده است و برای استفاده از این پردازنده ها حتما نیازمند به تهیه کارت گرافیک هستید. سری K سری هستش که به صورت خودکار بر روی آن اورکلاک صورت گرفته و خود شما نیز می توانید کلاک یا سرعت این پردازنده ها را بیشتر کنید معمولا می توانید با یک خنک کننده مناسب، قدرت بسیار خوبی را از پردازنده های سری K دریافت کنید.
سری KF نیز ترکیبی از این دو نوع هستش در این پردازنده ها هیچگونه گرافیک داخلی قرار نگرفته است و در کنار آن میتوانید با سرعت خیلی بیشتری نسبت به نسخه عادی آن ها از این پردازنده ها استفاده کنید. نسخه KS نیز معمولا نسخه های خاص تر یک پردازنده محسوب میشوند با قدرت بیشتر و تنظیمات خاص تر به بازار عرضه میشوند.
گران ترین و ارزان ترین پردازنده های بازار کدام اند؟
ما پردازنده ها را بر مبنای جدید ترین نسل در نظر گرفتیم و در حال حاضر پردازنده Ryzen 9 7950X از برند ای ام دی گران ترین پردازنده نسل جدید با قیمت 700 دلار به بازار عرضه شده است که متاسفانه با قیمت بیشتر و قدرت کمتر نسبت به رقیب خود یعنی اینتل عملکرد ضعیفی را نشان داده است.
برخلاف اوایل نسل که شاهد ظهور پردازنده های قدرتمند AMD بودیم اکنون، اینتل توانسته موفق تر عمل کند. ارزان ترین پردازنده نسل جدیدی که در بازار در حال حاضر موجود است پردازنده Celeron G6900 از برند اینتل است که با قیمت بسیار کم و قدرت نسبتا متوسط به راحتی میتواند نیاز های گیمینگ شما یا حتی استریم را برآورده کند.
در ادامه سعی میکنیم تا چندین پردازنده اقتصادی با سوکت های مختلف را به شما عزیزان معرفی کنیم. البته باید بدانید که خرید موس گیمینگ مناسب می تواند هزینه ای که برای پردازنده کرده اید را تا حدی با انجام شلیک های دقیق در زمان بازی کردن شما جبران کند!
۱) پردازنده اینتل Core i3-12100F
پردازنده Core i3 12100F از پردازنده های پایین رده بازار با معماری نسل 12 اینتل و پشتیبانی از سوکت LGA 1700 که برای اشخاصی که قصد ندارند هزینه زیادی برای یک پردازنده بپردازند عرضه شده است. این پردازنده دارای 4 هسته و 8 رشته هستش و درکنار 12 مگابایت حافظه کش به راحتی از پس کار های روزانه و اجرای گیم ها برمیآید. همچنین سرعت فرکانس آن در حالت پایه 3.3 گیگاهرتز هستش و میتوانید آن را تا 4.3 گیگاهرتز بوست دهید.
از لحاظ قدرتی این پردازنده نسبت به قیمت واقعا توان قدرتی بسیار مناسبی از خود نشان میدهد و به راحتی میتوانید اکثر بازی های عرضه شده در این نسل را با آن اجرا کنید حتی در بعضی بازی ها میتوانید به طور همزمان به استریم نیز بپردازید. این پردازنده به دو صورت باکس و تری در بازار عرضه شده است و میتوانید با قیمت بسیار مناسبی آن را تهیه کنید.
۲) پردازنده اینتل Celeron G6900
پردازنده Celeron G6900 یکی از پردازنده های فوق العاده اقتصادی بازار که اگر قصد ندارید هزینه زیادی برای یک پردازنده بپردازید میتواند انتخاب بسیار خوبی محسوب شود. این پردازنده بر روی سوکت LGA 1700 سوار میشود. از ویژگی های این پردازنده میتوان به حافظه کش 4 مگابایتی در کنار 2 هسته و 2 رشته اشاره کرد. فرکانس این پردازنده بر روی 3.4 گیگاهرتز قفل شده است. G6900 نسبتا پردازنده ضعیفی محسوب می شود و برای اجرای بازی های سنگین خیلی گزینه مناسبی محسوب نمیشود.
در داخل این پردازنده شاهد یک گرافیک داخلی Intel HD Graphics 710 هستیم که باعث میشود بتوانید عنوان های خیلی سبک را با آن اجرا کنید و یا در مواقعی که گرافیک ندارید از آن استفاده کنید. اگر به دنبال خرید سی پی یو خیلی ارزان قیمت اما با معماری نسل جدید میگردید و میخواهید که در آینده آن را ارتقا دهید G6900 میتواند شروع خوبی باشد.
۳) پردازنده CORE i5-12400F
پردازنده Core i5-12400F از برند اینتل یکی از بهترین پردازنده های میان رده این نسل با قیمت فوق العاده و قدرت نسبتا بالا که به راحتی میتواند نیاز های شما را از یک پردازنده خوش ساخت براورده کند. از ویژگی های 12400F میتوان به حافظه کش 18 مگابایتی در کنار 6 هسته و 12 رشته اشاره کرد که این پردازنده را به یک انتخاب بسیار قدرتمند برای گیمینگ و استریم تبدیل میکند.
فرکانس پایه این پردازنده 2.5 گیگاهرتز و در حالت بوست به 4.4 گیگاهرتز میرسد. اگر به دنبال یک پردازنده خوش ساخت میان رده با قیمت خوب و قدرت نسبتا بالا میگردید 12400 به راحتی میتواند یک انتخاب عالی محسوب شود.
۴) پردازنده CORE i3-9100F
اگر به دنبال یک پردازنده خوش قیمت برای نسل 9 اینتل میگردید پردازنده 9100 میتواند در لیست شما قرار گیرد. این پردازنده با پشتیبانی از سوکت LGA 1151 در کنار 6 مگابایت حافظه کش، 4 هسته و 4 رشته میتواند با فریم ریت نسبتا خوب یا متوسطی بازی ها را اجرا کند.
از دیگر ویژگی های آن میتوان به فرکانس پایه 3.6 گیگاهرتز اشاره کرد که در حالت بوست به 4.2 گیگاهرتز نیز میرسد. اگر نیاز داشتید تا یک پردازنده اقتصادی نسبتا قوی برای یک مادربرد اینتل نسل 9 تهیه کنید CORE i3-9100F میتواند انتخاب نسبتا خوبی برای شما محسوب شود.
۵) پردازنده Ryzen 5 PRO 4650G
یکی از پردازنده های خوبی که توسط برند ای ام دی به بازار عرضه شده است پردازندهRyzen 5 PRO 4650G هستش که با پشتیبانی از سوکت AM4 میتواند به عنوان یک پردازنده نسبتا قوی عمل کند. از ویژگی های این پردازنده میتوان به شش هسته و 12 رشته پردازشی اشاره کرد که این پردازنده را به یک انتخاب قدرتمند تبدیل میکند.
همچنین فرکانس پایه آن از 3.7 گیگاهرتز شروع میشود و در حالت بوست خود به 3.7 گیگاهرتز میرسد. همچنین یکی از ویژگی های خوب این پردازنده گرافیک داخلی AMD R7 هستش که با قدرتی معادل یک گرافیک 1050 از برند انویدیا برابری میکند. اگر قصد تهیه یک پردازنده و گرافیک اقتصادی دارید Ryzen 5 PRO 4650G میتواند انتخاب خوبی محسوب شود.
۶) پردازنده Core i3-10100F
پردازنده Core i3-10100F از برند اینتل یک پردازنده خوش قیمت برپایه معماری نسل 10 اینتل یا LGA 1200 هستش که با کش 6 مگابایت میتواند به عنوان یک پردازنده پایین رده اینتل انتخاب خوبی برای شما محسوب شود.
از ویژگی های این پردازنده میتوان به 4 هسته در کنار 8 رشته و 3.6 گیگاهرتز فرکانس پایه و 4.3 گیگاهرتز فرکانس بوست اشاره کرد که آن را به انتخاب نسبتا مناسبی برای گیمینگ با فریم ریت نسبتا متوسط تبدیل میکند. اگر مادربردی بر پایه معماری نسل 10 اینتل دارید این پردازنده میتواند شروع خوبی برای گیمینگ باشد.
۷) پردازنده CORE i5-11400
اگر به دنبال یک پردازنده میان رده گیمینگ برپایه معماری نسل 11 اینتل میگردید 11400 اینتل با پشتیبانی از LGA 1200 اینتل در کنار 12 مگابایت حافظه کش و 6 هسته و12 رشته انتخاب یا ارتقای خوبی برای سیستم نسل 11 شما محسوب شود.
فرکانس پایه پردازنده از 2.6 گیگاهرتز شروع میشود و درحالت بوست میتوانید آن را به 4.4 گیگاهرتز نیز برسانید. یک گرافیک داخلی Intel HD 730 با فرکانس 300 مگاهرتز را هم به آن اضافه کنید تا در مواقع لازم از آن استفاده کنید. اگر به یک پردازنده میان رده نسبتا خوب با گرافیک داخلی برای نسل 11 نیاز دارید 11400 میتواند در بین انتخاب های شما قرار گیرد.
۸) پردازنده گیمینگ RYZEN 5 3600
یکی از پردازنده های خوش قیمت و میان رده از برند ای ام دی پردازنده 3600 رایزن 5 با پشتیبانی از سوکت AM4 که به راحتی با قدرت نسبتا بالایی میتواند اکثر بازی ها را با فریم نسبتا خوبی پردازش کند. از ویژگی های آن میتوان به 3.6 گیگاهرتز فرکانس پایه و 4.2 گیگاهرتز فرکانس بوست اشاره کرد.
همچنین حافظه کش آن 32 مگابایت هستش و با 6 هسته و 12 رشته به راحتی میتواند به یک انتخاب بسیار قدرتمند برای سیستم گیمینگ و یا حتی استریم شما تبدیل شود.
برای خرید مانیتور گیمینگ می توانید از وب سایت اورگیم کمک بگیرید. همچنان ممنونیم که تا انتهای مطلب همراه ما بودید و بسیار خوش حال می شویم اگر نظرات و سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.