Web Analytics Made Easy - Statcounter

با بروزترین روش‌های مقاوم سازی آشنا شوید

امروزه در دنیای معماری و عمران، مقاوم سازی ساختمان در برابر عوامل طبیعی و انسانی از جایگاه مهمی برخوردار می‌باشد. این امر به قدری جدی گرفته می‌شود که اگر شما اصول اولیه و لازم را رعایت نکنید، قادر به گرفتن تاییدیه از نطام مهندسی نمی‌شوید.

در این مقاله قصد داریم شما را با بروزترین متدهای مقاوم سازی ساختمان‌ها آشنا کنیم.

کرگیری جهت بررسی کیفیت بتن و تقویت آن

بتن از پرطرفدارترین مصالح ساختمانی به شمار می‌رود. مقاومت فشاری بالا، انعطاف پذیری در شکل دهی و دسترسی گسترده از دلایل محبوبیت آن می‌باشد. تاریخچه استفاده از این مصالح به بیش از هزار سال پیش باز می‌گردد. در هر سازه‌ای نظیر سدها، بلندترین آسمان خراش‌ها، بزرگ ترین پل‌ها، طولانی‌ترین بزرگراه‌ها، عمیق‌ترین تونل‌ها و احتمالا حتی در زیرزمین خانه خودتان می‌توانید آثار بتن را مشاهده کنید. این ماده شگفت انگیز نقش بسیار مهمی را در دنیای مدرن و معماری روز بر عهده دارد. امروزه با تقویت بتن نقاط ضعفی مانند مقاومت کششی محدود و مقاومت پایین پس از ایجاد ترک را برطرف می‌سازند.

تقویت بتن چیست؟

جهت تقویت و تحکیم بتن از دو یا چند ماده دارای ویژگی‌های فیزیکی متفاوت استفاده می‌کنند. هدف از این فرآیند ایجاد مقاومت کششی و شکل پذیری بالاتر برای سازه ساختمانی می‌باشد. به سبب شرایط آب و هوایی، سازه همواره تحت تاثیر تنش‌های کششی قرار دارد. از این رو کاهش این تنش‌ها در راستای استحکام بیشتر حائز اهمیت است. اغلب تقویت بتن به واسطه میلگردهای فولادی انجام می‌شود. اگرچه دیگر مواد تقویت کننده نظیر کامپوزیت و پلیمرها نیز برای افزایش فرم پذیری و استحکام به کار می‌روند.

انواع روش‌های تقویت بتن

فرایند تقویت بتن به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. در ادامه انواع این روش‌ها را برای شما عزیزان عنوان کرده‌ایم.

میلگرد سنتی: استفاده از میلگرد راهی برای افزایش مقاومت تسلیم و دوام کششی می‌باشد. این شیوه در درجات، طول‌ها و ابعاد متفاوتی عرضه می‌گردد. دستکاری چنین ماده‌ای آسان بوده و قابلیت خم کردن آن به اشکال مختلف وجود دارد. بر همین اساس هر کاربردی را میسر می‌سازد.

بتن پس کشیده: از این نوع بتن در ساخت بسیاری از دال‌های بتنی مسکونی مدرن و کف‌های تجاری بهره می‌برند. در این تکنیک علاوه بر میلگرد سنتی، از کابل‌های فولادی نیز استفاده می‌نمایند. بر همین اساس هر دو این قطعات در تقویت بتن نقش دارند. کابل‌ها درون یک مجرای پلاستیکی قرار گرفته و پس از پخت کشش را ایجاد می‌کنند. از این رو کابل‌های فولادی تحت تنش بالا، کشیده شده و یک نوار محکم حول محیط دال تشکیل می‌دهند.

تقویت بتن با استفاده از الیاف: این شیوه راه حلی سبک وزن محسوب شده و ریختن بتنی بسیار نازک را میسر می‌سازد. GFRC اغلب در کانترهای بتنی کاربرد دارد. این ماده سبک، مقاومت و دوام زیادی را در ضخامت های یک اینچ یا بیشتر فراهم می آورد. GFRC همچنین بدون نیاز به سایر انواع مواد تقویت بتن، استحکام خمشی فوق العاده‌ای را ارائه می‌دهد. به واسطه الیاف امکان طراحی اشکال پیچیده بدون نگرانی از ترک خوردگی یا خرد شدن وجود دارد. این ماده به عنوان یک تقویت کننده ثانویه برای ارائه بتن ریخته شده با مقاومت کششی بالاتر استفاده می‌شود. انواع الیاف مورد استفاده در این زمینه عبارتند از: الیاف شیشه، الیاف فولادی، الیاف طبیعی، الیاف پروپیلن و الیاف اف آر پی

برش بتن جهت تست کیفیت آن

قبل از تقویت بتن ابتدا باید قسمتی از بتن را جدا کرده و برای انجام آزمایش‌های مختلف به آزمایشگاه‌ها فرستاد.

برش بتن روش‌های متفاوتی دارد که با توجه به نوع پروژه انتخاب می‌شود. ابزار و دستگاه‌های هر روش نیز متفاوت است. پارامتر‌هایی که در روش‌های نوین برش بتن در نظر گرفته شده شامل عدم ضربه به فوندانسیون، عدم ایجاد آلودگی صوتی، دقت در برش و … می باشد. بدون ابزار یا تخصص مناسب، به راحتی می‌توانید اشتباهی را مرتکب شوید که ممکن است برایتان گران تمام شود! بنابراین، بسیاری از افراد استخدام خدمات حرفه‌ای برش بتن را انتخاب می‌کنند. شرکت برش بتن تهران ارائه دهنده بهترین خدمات در کنار شماست.

روش‌های برش بتن

برش دادن بتن‌های مسلح روش‌های مختلفی دارد که در ادامه قصد داریم تمام آنها را برای شما عزیزان توضیح دهیم:

اره دیوار: اره کردن دیوار عبارت است از بریدن دهانه ای در بتن موجود برای افزودن پنجره ها یا درها و کاربردهای مشابه باشد. یک بتن‌ بر حرفه‌ای برای انجام این کار از یک تیغه الماس بزرگ که بتواند تا انتهای دیوار را برش دهد و به همراه یک هدایت کننده استفاده می‌کند تا اره بتواند مسیری را روی دیوار دنبال کند. اره کردن دیوار یک کار بزرگ است، بنابراین برای انجام درست و کم نظم به یک متخصص نیاز دارید.

اره دال: اره کردن دال مانند برش دیوار است، با این تفاوت که به جای بریدن دیوار عمودی، کف را به صورت افقی برش می دهید. زمانی که نیاز به برش کف‌های بتنی، پل‌ها، جاده‌ها یا هر چیز مسطح از بتن دارید، از اره‌ای استفاده می‌کنید

یکی از دلایل رایج برای استفاده از اره دال، تعمیر لوله کشی شکسته در زیر یک کف بتنی است. برای مثال، اگر یک سرویس بهداشتی به زیرزمین خود اضافه می‌کنید، می‌توانید از این تکنیک زمانی استفاده کنید که می‌خواهید لوله‌کشی را اضافه کنید. در نهایت، پروژه های ساختمانی به اره کردن دال برای حذف بتن، شکستن مناطق وسیعی از بتن در جاده ها یا راهروها نیاز دارند تا بتن را برای حمل آسان تر کند.

کرگیری: استفاده از این روش برای حفر کردن یک سوراخ کاملاً گرد در ناحیه ای از بتن استفاده می شود. استفاده از این روش برش بتن مسلح معمولاً برای مواردی مانند تهویه یک کوره، اضافه کردن لوله‌کشی یا تعمیر کارهای الکتریکی است. اندازه سوراخ ها بسته به آنچه شما نیاز دارید متفاوت است، اما معمولاً حدود چند اینچ قطر دارند.

کرگیری بتن یک فرآیند نسبتاً ساده است و احتمالاً می توانید تجهیزات را در یک فروشگاه ابزار محلی پیدا کنید، اما این بدان معنا نیست که شما می‌توانید آن را به تنهایی انجام دهید. احتمال زیادی وجود دارد که به خانه خود آسیبی وارد کنید که هزینه تعمیر آن حتی بیشتر از هزینه اولیه استخدام یک متخصص برش بتن است.

توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.