Web Analytics Made Easy - Statcounter

آذری جهرمی: کاربر ایرانی چطور بدون دسترسی به پیام‌رسان بین‌المللی از غزه حمایت کند؟

محمد جواد آذری جهرمی

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات در یک برنامه تلویزیونی در شبکه افق به نام «به افق فلسطین» حضور یافت و از مشکلات فیلترینگ و عدم امکان حضور کاربران ایرانی برای دفاع از مردم فلسطین انتقاد کرد:«اگر بناست که کاربران ما در پیام‌رسان‌های بومی به موضوع فلسطین بپردازند، من فکر می‌کنم در این پیام‌رسان‌های داخلی هیچ کسی نیاز به توجیه در این مورد نداشته باشد. طبیعتاً کاربران دنیا در پیام‌رسان‌های بین‌المللی حضور دارند و آنجا محل تقاطع افکار عمومی است. آنجا محل مواجهه و توجیه و دفاع از واقعیت است.»

آذری جهرمی در یک برنامه تلویزیونی در شبکه افق

کاربر ایرانی باید فیلترشکن گران بخرد تا در مورد غزه نظر دهد

آذری جهرمی افزود:«در حال حاضر کاربر ایرانی باید مثلاً با 300 هزار تومان، یک فیلترشکن بخرد و اگر اتصال برقرار شد، سرعتش مناسب بود، فروشنده کلاهبردار نبود و مشکل جدیدی در اتصال پیش نیامد، تازه می‌تواند متصل شود و در پیام‌رسان‌های بین‌المللی مطلبی یا ویدیویی بارگذاری کند و در مورد اتفاقات غزه نظر دهد.

این در حالی است که کاربری که در غزه در جنگ است، در زمان دسترسی به اینترنت، مطالب و ویدیوهایش را بدون محدودیت بارگذاری می‌کند. اما ما که می‌خواهیم به دفاع از او بپردازیم با این معضلات مواجه هستیم. الان با این شرایط شاید کاربر ایرانی هرچند به اشتباه تصور کند که من مظلوم واقع شده‌ام یا طرف مقابل؟

محمد جواد آذری جهرمی - المیرا شریفی مقدم - سید حسین حسینی - برنامه به افق فلسطین

در فضای داخلی نمی‌توانیم افکار عمومی دنیا را متوجه کنیم

آذری جهرمی در ادامه از لزوم دسترسی به ابزارهای پیام رسان خارجی گفت:« این ابزارها را باید فراهم کرد. اگر نبرد، نبرد رسانه است؛ ما در فضای داخلی نمی‌توانیم راجع به فضای رسانه‌ای بین‌المللی صحبت کنیم و افکار عمومی دنیا را متوجه کنیم. این ساختارها آماده نیست. ما دور خودمان دیوار کشیده‌ایم؛ با این شرایط پیام‌رسان‌های بین‌المللی طبیعی است در برابر بمب‌های سایبری دشمن آسیب‌پذیر شویم. خودکرده را تدبیر نیست.»

در پایان این برنامه تلویزیونی گفته‌های آذری جهرمی با انتقاد مجری برنامه «به افق فلسطین» مواجه شد:«من امیدوار بودم آقای آذری جهرمی به جای نقد حاکمیت و سیاست‌های داخلی بیشتر به موضوع غزه می‌پرداختند. اما بالاخره انتخاب ایشان بود که از زمانی که در اختیارشان قرار گرفت، این‌طور استفاده کنند.»