Web Analytics Made Easy - Statcounter

همکاری گوگل، مایکروسافت و اپل برای امکان‌سازی ورود کاربران بدون نیاز به رمز عبور

سه غول فناوری برای «ورود ساده و ایمن با استفاده از FIDO و بی‌نیاز شدن از رمز عبور» به طور مشترک تلاش خواهند کرد
سه غول فناوری برای «ورود ساده و ایمن با استفاده از FIDO و بی‌نیاز شدن از رمز عبور» به طور مشترک تلاش خواهند کرد

سال‌هاست که شرکت‌های فناوری سعی می‌کنند از شر رمزهای عبور خلاص شوند. کاربران اغلب رمزهای عبور زیادی برای نگهداری دارند و این شیوه ورود چندان ایمن نیست. اخیراً اپل، گوگل و مایکروسافت برنامه‌های خود برای گسترش همکاری برای ورود آسان و بدون رمز بین پلتفرم‌های سه شرکت اعلام کردند.

گوگل و مایکروسافت در حال حاضر به اتحاد FIDO در تلاش برای ایجاد پروتکل های ورود بدون رمز عبور پیوسته‌اند. به مناسبت روز جهانی رمز عبور، اپل نیز به این دو شرکت پیوسته است. هر سه غول فناوری متعهد شده‌اند که ورود به سیستم را در همه دستگاه‌ها و سیستم عامل‌های خود در سال آینده ساده‌تر کنند.

اتحاد FIDO انجمنی است که در فوریه 2013 راه اندازی شد و ماموریت آن توسعه و ترویج استانداردهای احراز هویت است که به کاهش اتکای بیش از حد کاربران به رمزهای عبور کمک می‌کند.

FIDO Alliance

در سال 2019، مایکروسافت شروع به استفاده از گواهینامه FIDO کرد تا تعداد سایت‌ها و سرویس‌هایی را که از Windows Hello برای ورود با پین، اثر انگشت و تشخیص چهره استفاده می‌کردند، گسترش دهد. با این حال، این برنامه فقط برای ویندوز کار می‌کند. در همان سال، گوگل قابلیت استفاده از تلفن‌های اندرویدی را به عنوان دستگاه‌های احراز هویت فیزیکی دو مرحله‌ای با استفاده از FIDO معرفی کرد.

طرح جدید به کاربران دارای دستگاه‌های مایکروسافت، اندروید یا اپل اجازه می‌دهد از FIDO برای ورود به وب‌سایت‌ها و برنامه‌ها در سیستم‌عامل‌ها و مرورگرها بدون رمز عبور استفاده کنند. به عنوان مثال، یک کاربر با استفاده از FIDO می‌تواند به سادگی با باز کردن قفل آیفون خود در گوگل کرومی که روی ویندوز اجرا می‌شود، لاگین کند! کاربران همچنین می توانند بدون دردسر اعتبار FIDO خود را برای ورود به دستگاه‌های جدید انتقال دهند. این حرکت نوید شیوه ورود به سیستم را می‌دهد که نه تنها آسان‌تر، بلکه امن‌تر از رمز عبور است. انجمنFIDO  می‌گوید تقریباً غیرممکن است که شیوه‌های عبور آن با استفاده از رمزنگاری کلید عمومی فیشینگ شوند زیرا فقط روی دستگاه‌های کاربران باقی می‌مانند. شاید پس از آن سال به سال دیگر «123456» را به عنوان رایج‌ترین رمز عبور دنیا مشاهده نکنیم!