بررسی اجمالی
خلاصه نقد و بررسی وان پلاس 11
وان پلاس 11 یک تلفن منحصر به فرد است که عملکرد و ارزش خرید شگفت انگیزی را ارائه میدهد، اگر در گذشته از طرفداران وان پلاس بودهاید، میتوانم به شما بگویم که هر آنچه را که در مورد وان پلاس دوست دارید را در این گوشی پیدا خواهید کرد و اگر به فکر تغییر از برند دیگری هستید، وان پلاس 11 جایگزین بسیار خوبی است، البته به توصیههای ما حتماً توجه کنید.
بهترین چیز در مورد وان پلاس 11 قطعاً میتواند قیمت آن باشد. این گوشی برای مدل پایه 699 دلار قیمت دارد که در زمان نگارش این مقاله حدود 46 میلیون تومان در بازار ایران فروخته میشود. این قیمت بسیار ارزانتر از آیفون 14 یا سامسونگ گلکسی اس 23 است، با این تفاوت که صفحه نمایشی به بزرگی آیفون 14 پلاس دارد و باتری آن حتی از بیشتر گوشیهای پرچمدار بزرگتر است.
به دلیل تنظیم توسط متخصصان عکاسی هاسلبلاد، وان پلاس 11 دارای دوربینی است که بیشتر به سمت عکسهای هنری متمایل است، اگرچه کیفیت آن در حد گوشیهای رقیب نیست. این گوشی همچنین دارای یک صفحه نمایش بزرگ و باتری مناسب است.
این باتری مدت زمان زیادی دوام میآورد و وان پلاس 11 تقریباً سریعتر از هر تلفن دیگری که میتوانید بخرید شارژ میشود، اگرچه ممکن است نداشتن شارژ بیسیم یک نکته منفی به شمار بیاید.
نکته بسیار مهم در مورد وان پلاس 11 این است که برخلاف پرچمداران رقیب، در برابر آب مقاوم نیست. در حالی که آیفون 14 یا گوگل پیکسل 7 می توانند به طور کامل در آب غوطهور شوند، وان پلاس 11 دارای استاندارد محافظت تنها در برابر باران شدید است. این موضوع کمی نگرانکننده است، اما این گوشی را به افرادی که میتوانند به خوبی از آن مراقبت کنند، توصیه میکنیم.
وان پلاس 10 پرو نیز اگرچه به ادعای سازنده دارای گواهینامه IP68 مقاوم در برابر آب بود، اما تنها گوشیهایی از آن که توسط T-Mobile در ایالات متحده فروخته میشوند، دارای رتبه رسمی IP68 هستند.
قیمت و تاریخ عرضه وان پلاس 11
وان پلاس 11 در روز 7 فوریه 2023 (18 بهمن 1401) در کنار وان پلاس بادز پرو 2 و اولین تبلت این برند یعنی وان پلاس تب معرفی شد.
وان پلاس 11 نشاندهنده تمایل این برند به بازگشت به سنتهای خود است و مشخصات فوقالعاده را با رقابتیترین قیمت در میان گوشیهای پرچمدار ارائه میدهد. در حالی که وان پلاس 10 پرو در زمان عرضه 899 دلار قیمت داشت، وان پلاس 11 در ایالات متحده 200 دلار قیمت کمتر و تنها یک مدل دارد و خبری از مدل پرو نیست.
تصمیم گیری در مورد اینکه کدام رقبا سزاوار مقایسه مستقیم قیمت با وان پلاس 11 هستند، دشوار است. وان پلاس 11 بهترین گوشی وان پلاس است که میتوانید بخرید، اما قیمت آن حتی از آیفون 14 پایه یا گلکسی اس 23 کمتر است، چه رسد به مدلهای مختلف پرو و اولترا که اپل و سامسونگ با اختلاف قیمت بالایی نسبت به آن ارائه میدهند.
از آن گذشته این رقبا نمایشگرهای کوچکتر 6/1 اینچی دارند. وان پلاس 11 صفحه نمایش بهتری در قبال پولتان به شما میدهد، اما اگر میخواهید صفحهنمایش کوچکتری داشته باشید، باید برند دیگری را جستجو کنید.
وان پلاس امسال در امریکا به دنبال اپراتورها نیست تا پرچمدار جدید خود را بفروشد و وان پلاس 11 را مستقیماً از oneplus.com و خردهفروشان منتخب از جمله آمازون میفروشد.
به این معنی که تمام گوشیهای تولیدشده از این مدل روی همه اپراتورهای بزرگ ایالات متحده کار میکند و سازگارترین دستگاهی است که تا به حال از نظر پشتیبانی از باندهای فرکانسی ارائه شده است.
همانطور که گفته شد وان پلاس 11 تنها دارای رتبه IP64 است. در ادامه بیشتر در مورد معنای آن صحبت خواهیم کرد، اما فقط درنظر داشته باشید که این موضوع نشان میدهد که T-Mobile کمتر علاقهمند به همکاری در فروش این گوشی بوده است. مقاومت کمتر در برابر آب به این معناست که احتمالا مشتریان بیشتری گوشیهای آسیبدیده را بازگردانند و هیچ شرکت مخابراتی نمیخواهد با این موضوع مواجه شود، به خصوص در یک مدل پرچمدار.
طراحی وان پلاس 11
طراحی وان پلاس 11 ظاهری براق و درخشان دارد. اکثر گوشیهای اخیر به رنگهای مات یا دارای بافت حرکت کردهاند، اما وان پلاس 11 به دنبال جلب توجه و ظاهر برجسته در پرچمدار خود است.
ناگفته نماند که گوشی بدون قاب به راحتی در دست لیز میخورد. پس حتماً از قاب برای این گوشی استفاده کنید.
وان پلاس 11 دارای رتبه IP64 است، به این معنی که میتواند ذرات ریز گرد و غبار را دور نگه دارد اما فقط میتواند پاشش مایعات را تحمل کند. یعنی نمیتواند فرورفتن در آب را تحمل کند.
در این سالها تقریباً تمام پرچمدارها دارای گواهی IP68 هستند و میتوانید با خیال راحت از آنها در محیطهایی مانند استخر استفاده کنید. چرا که میتوانند تا 30 دقیقه فرورفتن در عمق یک متر آب را تحمل کنند. توجه کنید که این یک ویژگی تبلیغاتی نیست و به معنای دوام بیشتر محصول در برابر ریختن مایعات روی آن و افتادن در جوی آب و … خواهد بود.
آسیب در اثر نفوذ آب و مایعات یکی از دلایل اصلی نیاز مردم به تعویض گوشی است. امروزه گوشیها باید بادوام و مقاوم در برابر آب باشند، بهویژه دستگاههای پرچمدار و رده بالا که صدها دلار قیمت دارند، باید بتواند از حوادث کوچکی که ممکن است در استفاده روزانه با آنها مواجه میشوید جان سالم به در ببرند. بدون IP68، توصیه وان پلاس 11 به کاربران بیاحتیاط دشوار است.
در مورد ظاهر، وان پلاس 11 یک گوشی بسیار زیبا است، اما مطمئناً به اندازه یک آیفون یا یک گلکسی سامسونگ ظریف و زیبا نیست. قاب در بالا و پایین کمی ضخیمتر به نظر میرسد و طراحی آن یکنواخت نیست.
قطعاً طرفداران گوشیهای وان پلاس از بازگشت دکمه سایلنت خوشحال خواهند شد. میتوانید برای بیصدا کردن گوشی، آن را به سمت بالا جابجا کنید، یا برای روشن کردن دوباره صدا، آن را پایین بیاورید. این دکمه بافت خاصی دارد که پیدا کردن آن را در مواقعی که نیاز سریع به بیصدا کردن گوشی دارید، آسان میکند.
در لبه پایینی، درگاه USB-C و همچنین یک اسلات سیم کارت دارید. به نظر میرسد جک هدفون نیز دیگر برای همیشه از گوشیهای پرچمدار کنار گذاشته شده است. کاربران وان پلاس میتوانند از دو خط سیم کارت فیزیکی یا یک خط eSIM و یک خط فیزیکی استفاده کنند.
نمایشگر وان پلاس 11
- صفحه نمایش 6.7 اینچی بزرگتر از بسیاری از رقبای گرانقیمتتر است
- زنده و دارای طیف رنگهای گسترده، با نرخ بالای تازهسازی (Refresh Rate)
- گزینههای کالیبراسیون و سفارشیسازی تصویر نمایشگر
صفحهنمایش وان پلاس 11 از مزایای آن به شمار میآید. بزرگ، پر نور و دارای رنگهای گسترده است و برای انجام بازی یا مشاهده فیلم و عکس فوقالعاده به نظر میرسد. نرخ تازهسازی (Refresh Rate) بالا از عملکرد شگفت انگیز اسنپدراگون سود زیادی میبرد. در مجموع، طبق تجربه شخصی، من ترجیح میدهم با وان پلاس 11 بازی کنم و فیلم تماشا کنم تا با آیفون 14 پرو.
یکی از اصلیترین دلایل آن، این است که وان پلاس 11 به شکل ملموسی بزرگتر از رقبا در این محدوده قیمتی یا حتی برخی از دستگاههای گرانتر است. این گوشی دارای یک پنل 6/7 اینچی است که بسیار بزرگتر از صفحه نمایش 6/1 اینچی آیفون 14 یا گلکسی S23 است.
با وجود اینکه این صفحه نمایش بزرگتر از رقبا است، وان پلاس اصلاً در مورد تراکم پیکسل کوتاهی نکرده است. این صفحه نمایش با 525 پیکسل در هر اینچ (ppi) علیرغم اندازه بزرگتر، وضوح بالاتری نسبت به پرچمداران سامسونگ و اپل دارد. به عنوان مقایسه صفحه نمایش رتینا اپل در آیفون 14 تنها 460 ppi کیفیت دارد.
در مورد میزان روشنی، قطعا این روشنترین گوشی نیست که میتوانید بخرید، اما کنتراست و طیف رنگ خیرهکننده آن را جبران میکند. وان پلاس همچنین از دو استاندارد Dolby Vision و HDR10+ برای داینامیک رنج پشتیبانی میکند. آیفون 14 نیز از همان دقت رنگ پشتیبانی میکند، اما قطعاً نمیتواند با نرخ تازهسازی وان پلاس 11 رقابت کند.
وان پلاس 11 همچنین از فناوری صفحه نمایش LTPO استفاده میکند، بنابراین میتواند ویژگی «صفحه نمایش همیشه روشن (AOD)» بدون تخلیه بیش از حد باتری داشته باشد یا در زمانی که گوشی به نرخ تازهسازی بالا نیاز ندارد، آن را کاهش دهد.
بررسی دوربین وان پلاس 11
دوربینهای وان پلاس 11 برای طیف خاصی از کاربران جذاب هستند. آیا در مورد دوربینهای هاسلبلاد (Hasselblad) چیزی شنیدهاید؟ برندی که هم عکاسان مجلات حرفهای و هم فضانوردان استفاده میکنند؟ دوربین وان پلاس 11 با همکاری هاسلبلاد ساخته شده است.
با این دوربین نباید انتظار عکسهای تله فوتو شگفتانگیز یا عکاسی ماکروی بسیار نزدیک را داشته باشید. طولانیترین زوم فقط 2 برابر میبیند، به عنوان مقایسه سری گلکسی S23 سامسونگ لنز زوم 3 برابری دارند، آیفون 14 اصلا تله فوتو ندارد و پیکسل 7 پرو دارای لنز زوم 5 برابری است، اما توجه کنید برای داشتن پیکسل 7 پرو نیازمند پرداخت 200 دلار اضافی نسبت به وان پلاس هستید.
وان پلاس 11 در عکاسی پرتره و منظره فوقالعاده است. اگرچه در عکاسی پرتره، نمیتوان به اندازه رقبا جزئیات گرفت، اما نور و رنگ فوقالعاده است.
با حالت بوکه که برای تقلید از لنزهای هاسلبلاد طراحی شده، عکسها ظاهری غنی و طبیعی دارند که آیفون و پیکسل نمیتوانند با آن مقایسه شوند. دوربینهای پرچمداران اپل و گوگل بیشتر به دنبال دقت و واقعیت هستند، اما وان پلاس 11 حس هنری یک لنز عکاسی واقعی را ارائه میدهد.
در کل باید گفت دوربینهای وان پلاس 11 به اندازه سامسونگ، اپل و گوگل جزئیات را نشان نمیدهند ولی عکسهای جذابی ثبت میکنند که برای یک گوشی هوشمند میتواند ایدهآل باشد.
رابط کاربری و سیستم عامل وان پلاس 11
رابط کاربری وان پلاس 11 که اصطلاحاً اکسیژن OS نامیده میشود بر پایه اندروید 13 اجرا میشود. این رابط به طراحیهای اصلی اندروید گوگل در سری گوگل پیکسل 7، با زیباییشناسی تمیز و مدرن شباهت دارد، اگرچه میتوانید آن را شخصیسازی کنید و تغییر دهید.
وان پلاس ویژگیهای مفیدی را به رابط خود اضافه کرده است و برخی از مواردی را که گوگل در رابط خود حذف کرده، همچنان حفظ کرده است. هنوز هم میتوانید منوی برنامهها را کمی با وان پلاس سازماندهی کنید، در حالی که گوگل چنین امکانی را برای کاربران قرار نداده است.
همانند گوشیهای سامسونگ، جستجو در تنظیمات و ویژگیهای وان پلاس ارزش امتحان کردن دارد، زیرا کارشناسان وان پلاس و جامعه آن سالهاست که در حال بهبود Oxygen OS هستند. اگرچه رابط اصلی کارآمد و سادهتر میشود، اما چیزهای جالبی در پشت صحنه پنهان شده است.
یکی از ویژگیهایی که از آن لذت بردیم، امکان استفاده از دوربین سلفی برای فیلمبرداری در حین ضبط صفحه بود.
بررسی عملکرد وان پلاس 11
- چیپست فوق سریع کوالکام اسنپدراگون 8 نسل 2
- عملکرد خیره کننده در بازی ها و ضبط ویدیو
وان پلاس 11 عملکرد خیرهکنندهای دارد. پردازنده سریع همراه با صفحه نمایش با نرخ رفرش بالا، تجربه شگفتانگیزی را در اجرای جدیدترین بازیها، ویرایش عکسها و حین استفاده روزمره ایجاد میکند.
تست اجرا یبازی روی این گوشی و آیفون 14 پرو امتحان شد و هیچ شباهتی بین این دو وجود نداشت. وان پلاس 11 تمام ذرات و امواج در حال پرواز، تمام جلوههای حرکتی و تمام ظرافتهای گرافیکی را به راحتی مدیریت میکرد.
اما وقتی به سراغ آیفون سوئیچ آمدیم، جلوهها به همان اندازه که در وان پلاس دیده میشود، روان و دقیق به نظر نمیرسید. همه چیز در وان پلاس 11 بهتر به نظر میرسید.
وان پلاس 11 و سامسونگ گلکسی اس 23 را در بنچمارکها مقایسه کردیم، اما متوجه رفتارهای عجیب و غریب بنچمارک از وان پلاس شدیم.
به نظر میرسد این گوشی برخی از تستهای بنچمارک گرافیکی را در سرعت 60 فریم بر ثانیه قفل میکند، که نسبت به آنچه که اسنپدراگون 8 نسل 2 در واقعیت میتواند تولید کند، بسیار پایین است. این شرکت در مورد این موضوع میگوید که عملکرد گوشیها را به خاطر بهبود در بنچمارکها تغییر نمیدهد. من گمان میکنم مشکلی در تست نرمافزار بنچمارک وجود دارد که آن را غیرقابل اعتماد میکند و با نتایج در تست واقعی فاصله دارد.
در تست واقعی هیچ مشکلی با گیم پلی بازیها وجود نداشت و بهترین نرخ فریمی که توانستیم با بازی کال آو دیوتی به دست بیاوریم 90 فریم بر ثانیه در حالت Ultra Frame Rate بود. با تنظیم گرافیک روی حداکثر، در حین اجرای بازی 60 فریم بر ثانیه یکنواخت داشتیم.
در هر صورت، وان پلاس 11 همواره از نظر عملکرد پردازشی موفق ظاهر میشود. به طور قطع، هیچ وجه از عملکرد این گوشی ناامید نخواهید شد.
بررسی باتری وان پلاس 11
- ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت
- شارژ پرسرعت سیمی
- بدون شارژ بیسیم
خبر خوب در مورد باتری این گوشی این است که معمولاً تمام روز را دوام میآورد، البته اگر کل روز را با حداکثر تنظیمات عملکرد، فیلمبرداری و بازیهای سنگین سپری نکنید.
خبر بد این است که شما این گوشی را خریداری کردید تا بتوانید کارهایی که ذکر شد را با خیال راحت انجام دهید! با این حال تنظیماتی در بازیها برای بهینهسازی باتری وجود دارد.
وان پلاس 11 دارای شارژ سریع است. به احتمال زیاد خیلی سریعتر از گوشی که الان دارید!
وان پلاس 11 آنقدر سریع شارژ میشود که پریزهای 110 ولت در ایالات متحده نمیتوانند جریان الکتریکی مناسب مورد نیاز را تأمین کنند، بنابراین شارژرها در امریکا کمی کندتر هستند، اما همچنان سریعتر از هر گوشی از سامسونگ، گوگل یا اپل است.
وانپلاس می گوید که این گوشی میتواند در عرض 10 دقیقه 50 درصد و تنها در 25 دقیقه 100 درصد شارژ شود که این موضوع در مدلهای اروپا تست شد و واقعیت داشت اما نسخههای امریکایی حداقل 35 دقیقه زمان برای فول شارژ شدن نیاز داشتند.
وان پلاس 11 به همراه شارژر عرضه میشود و به طرز عجیبی دارای کابل USB-A به USB-C است که برای یک پرچمدار سال 2023 عجیب است. وان پلاس در مورد این موضوع میگوید خریداران برای کابل دو سر USB-C آماده نیستند.
یکی دیگر از موارد خاص، عدم شارژ بیسیم است، اگرچه هنگامی که گوشی میتواند به صورت سیمی در حدود سی دقیقه کامل شارژ شود، نیازی نیست که آن را به صورت بیسیم و قطرهای شارژ کنید! وانپلاس در مورد این موضوع هم میگوید که مشتریان زیادی برای شارژ بیسیم آماده نیستند بنابراین آن را در اولویت قرار نداده است.
حرف آخر در مورد اندازه باتری است. وان پلاس 11 از همان بزرگترین باتری گوشیهای پرچمدار دنیا استفاده میکند، همان ظرفیت 5000 میلیآمپر ساعتی که برای مثال در گلکسی S23 اولترا خواهید یافت. این بدان معناست که با یکی از سریعترین شارژها، باتری دوام زیادی خواهد داشت و قطعاً مشکلی از این بابت نخواهید داشت.